Jump to content

Polt po treći put osvaja StarCraft 2 World Championship Series Premier


rur_bot

Recommended Posts

Profesionalni igrač StarCrafta 2 Choi ‘Polt’ Song Hun iz Južne Koreje pobedio je u finalu World Championship Series Premier League zemljaka i jednog od poznatijih pro igrača na sceni Shina Donga Wona koga znamo po imenom Hydra rezulatom 4:3 i na tako je postao po treći put svetski šampion.

Polt je uspeo da obori rekord (prvi igrač sa tri WCS titule) fantastičnim preokretom gde je posle rezultata 1:3 u bo7 uspeo da sa tri uzastopne pobede ode kući sa titulom, 2000 WCS poena i bogatiji za 30.000 dolara koliko je iznosila nagrada za prvo mesto. Interesantno da je ovo prvi WCS turnir koji je organizovan za igrače mahom bazirane van Južne Koreje pa je “korejsko” finale bilo svojevrsna so na ranu za sve koji su se ponadali da će neki Amerikanac ili Evropljanin prekinuti dominaciju igrača iz najpoznatije StarCraft zemlje.

Naredni veliki turnir koje je planiran biće WCS Global Finals gde će učestvovati 16 najbolje plasiranih na WCS listi, a svi su, pogađate, iz Južne Koreje. Hobotnice, kažem ja!

http://klanrur.rs/2015/04/07/polt-po-treci-put-osvaja-starcraft-2-world-championship-series-premier-league/' send='true' layout='button_count' show_faces='true' width='450' height='65' action='like' colorscheme='light' font='lucida grande'>

Pročitajte na sajtu!

group-rur.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...