m1Los Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Dakle, uzeo sam racunar u emmi.rs pre godinu dana (mozda malo jace) sve je radilo super do pre nekih 7 do 10 dana. Dok sam strimovao preko twitch.tv (koristeci OBS) DOTU 2 od jednom je pocelo da mi pisti iz kucista zvuk (kao onaj kad drzis dugo shift, samo sto je konstantno (ne znam bolje da objasnim...jbg)). Ja sve kontam procice ali nista. Ugasim racunar, i uzmem da cistim skroz kuciste od prasine posto je bilo boga i oca. Nakon ciscenja kucista prikacim sve nazad i radi kao i ranije samo su temperature bile za nijansu manje (sto se i ocekivalo). Nakon toga uzmem i upalim dotu da odigram cisto da vidim da li je sve ok i igrao sam 10ak minuta i racunar mi se jednostavno reboot/restartuje sam. Proverim speed fan, hw cupid i sve temperature su normalne CPU: 40ak stepeni GPU: 60-65 stepeni. Probam tako par puta i opet ista prica. Napomena: Nisam nista prilikom ciscenja polomio, iskrivio, ogrebao i tome slicno. Ne znam uopste sta se desava, sve mi lepo radi kada surfujem po netu yt, fb, torrenti, vesti, filmovi, muzika, programi tipa photoshop rade i sve je ok. Cim ukljucim igru posle 5-10 minuta mi se restartuje racunar. Testirao sam preko: Prime95 (za cpu) - sve je ok prosao sam testove bez problema FurMark (gpu) - temepratura se penjala do 80-85 ali se nije racunar ugasio niti bilo sta sve je lepo radilo (stavio sam 1920x1080, AntiAlias 8x da mi testira) Memtest86 (ram) - testirao mi je i to i nikakav error mi nije pronsao Ne znam uopste u cemu je fora, citam po tomshardware sajtu, redditu i tako jos nekim sajtovima ali nisam nasao konkretno resenje. Neki kazu da je PSU ali ja licno mislim da to nije posto mi je na testovima pod 100% stresom radio sasvim normalno. Jedino sta mi pada na pamet da nije mozda MOBO mozda... Konfiguracija kompa mi je: FX 8350 + Hyper Evo 212 GPU - GTX 660 msi 2gb / oc edition Ram - 8 gb DDr3 mushikn black tj. 2x4gb (2 modula po 4 gb) MOBO - GA-990XA-UD3 (rev 3.0) PSU - 500W CoolerMaster B serija dobio sam zajedno uz kuciste CM 430 Elite Hvala svima unapred ! Quote www.senseyeesports.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyBhoneR Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Ako pisti moze biti da je problem maticna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 И ја мислим да си сјеб'о неки електролит на плочи. Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1Los Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 @ Cybhoner @ Elvis Ne znam, nije mi jasno zasto mi onda racunar lepo radi dok surfujem po netu ili stress testove radim (cpu - gpu). A cim upalim Dotu 2 koja nije toliko zahtevna igra, odmah mi se ugasi. Da li vam pada na pamet jos neka varijanta ? Mozda nesto u BIOS-u da se promeni ili tako nesto ?! Quote www.senseyeesports.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 A cim upalim Dotu 2 koja nije toliko zahtevna igra, odmah mi se ugasi. zato što je dota neoptimizovano sranje o o/ pa probaj onda u nekoj drugoj igri i vidi šta se dešava. eventualno izguglaj uputstvo za svoju ploču i vidi šta znači kada zapišti na taj način. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Не знам, ја ти стварно нисам неки стручњак за компове, али сам имао исти случај као ти, после мог медвеђег чишћења компа је кренуло слично срање. Мислим, сачекај да дођу неки учени људи, па ће ти дати можда неки савет за решавање проблема. :) Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyBhoneR Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Probaj da update-ujes drajvere.Mozda je to problem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 za drugi put znas da ne ides na AMD varijantu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Zavojnica na napajanju, pozajmi od nekog ako imas jace napajanje pa probaj sa njim, problem solved. Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyBhoneR Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 CYKA BLYAT! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1Los Posted December 14, 2014 Author Report Share Posted December 14, 2014 Nije mi dobro lezao jedan modul RAM-a u slotu i zbog toga se desio problem. Pa sam pomeri module da se ne guraju sa kulerom od procesora. Sada je sve ok. Radi kao sat ! u svakom slucaju hvala! Mozes zakljucati temu [solved] @ dante_ Brko pusi kurac <3 :-* Quote www.senseyeesports.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 (edited) I ja imam problem pa rekoh da ne otvaram drugi topitj elem igram dotu i samo mi se ukljuci power saving mode ...i crkne komp kad hocu da ga restartujem drzim dugme a kuler krece neverovatno brzinom da radi upalim ga ugasim ga opet isto 3x kada ga upalim nastavi da sljaka kao da se nista nije desilo citam sad bas po netu kazu da je do monitora :S Edited December 27, 2014 by _Gotti_ Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nema to veze s monitorom, monitor ti prikaže "power saving mode" kad prestane da mu stiže signal s grafičke, tako da je pre do ostatka kompjutera (grafičke, RAM-a, matične ploče) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 (edited) jel moguce da je do napajanja ? posto cs igram lagano kako upalim dotu tako ode u ps amd fx-6300 six-core procesor,8 gm ram,nvidia geforce gtx 660 a napajanje mi je cm 450w bronze gx Edited January 17, 2015 by _Gotti_ Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Please power down and connect the PCIe power cable for this graphic card Eto to mi sad pise kad ukljucim komp Koji penis vise ?! Imam garanciju i na napajanje i na graficku i na procesor i na ram memoriju :-) Edited January 18, 2015 by _Gotti_ Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 otvori komp i vidi da li si ubo dodatno napajanje u grafičku. dakle ne samo grafička u pcie port nego i kabal koji dodatno napaja grafičku. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 otvorio sam komp skinuo sam bio ram memoriju graficku sam "dotegao" ocistio i "izduvao" ga skorz ...fala Bogu i vama da kucnem u drvo radi Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts