Komek Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Pozdrav drugari, kupujem ssd i planiram da prebacim OS(windows 8.1) na njega a da mi ostanu razna podešavanja netaknuta. Nije mi do igrica i ostalih gluposti koje se lako skinu, nego imam razne projekte i podešavanja po eklipsu i qt-u koje ne bih voleo da moram opet da sređujem... Dajte neke hintove i tipove. Planirao sam da ispratim neko uputstvo tipa: http://apcmag.com/how-to-transfer-your-os-to-your-new-ssd-drive.htm Ili možda postoji neki program koji bi mi to odradio/pomogao? Na šta još da obratim pažnju? Hvala unapred :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Može i tako po tom spisku, mada ja preporučujem www.todo-backup.com/backup-resource/data-transfer/migrate-windows8-to-ssd.htm Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Pa zar nije fora sa Eklipsom i Qt-jem (i generalno svim ostalim multiplatformskim rešenjima gde programi ne upisuju u Registry i Windowsove sistemske foldere, nego sve podatke rokaju u svoj folder i u korisnikov home folder) da je dovoljno samo iskopirati par bitnih foldera i to je to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komek Posted November 16, 2014 Author Report Share Posted November 16, 2014 Trebalo bi da jeste, ali nešto ne želim da razmišljam o tome sada, da li će da funkcioniše kako treba i da li je sve tu. Svakako od nove godine završavam sa time i sve može da ide u arhivu neku, i tada planiram da pregazim sve i instaliram fresh os. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 A što ne uradiš kopiranje cele particije eventualno? Ako je ssd manji od postojeće Acronis ili Partition Magic to lepo spakuju i ne boli te glava Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 ja ne preporučujem Acronis (bar ne 2011 pa na dalje) jer ima problema dosta, prvenstveno sa bsodovanjem i nemogućnosšću da se aninstalira. Mada realno šta god da odradiš, držaće mesec dana, posle sve od nule lagano. Easeus ima ako se ne varam foru da bekapuje sistem, ne particiju, tako da veličina diska nije bitna. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Ja sam juče EaseUSom odradio sve doduše moj stari sistemski je bio manji od SSDa i sve je prošlo u 3 restarta Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komek Posted November 16, 2014 Author Report Share Posted November 16, 2014 Hmmm, pa moći ću da shrinkujem particiju da bude manja od ssd-a svakako... I da onda mauntujem preko win live usb-a :D Ili preko tog easeUS programa, nisam još pročačkao to skroz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 ja sam acronisom 2014 iskopirao sistem particiju na ssd i to je to.. radi vec mesec dana np. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Komek Posted November 19, 2014 Author Report Share Posted November 19, 2014 Sve ekspresno i jednostavno odrađeno uz pomoć easeUS :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Pa zar nije fora sa Eklipsom i Qt-jem (i generalno svim ostalim multiplatformskim rešenjima gde programi ne upisuju u Registry i Windowsove sistemske foldere, nego sve podatke rokaju u svoj folder i u korisnikov home folder) da je dovoljno samo iskopirati par bitnih foldera i to je to? upravo, rade oba bez problema, samo kasnije iskopiraš foldere i ćao Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts