Jump to content

Napajanje i74960x?

Frubi

Recommended Posts

Pozdrav svima prisutnima :),

uzeo sam pre par dana i7 4960x + sabertooth x79, nepton 140xl hladjenje , 4x4gb kingston beast, intel 730ssd 480gb ssd, grafika mi je stara neka 5670 amd radeon , ovo napajanje mi je u ponudi :

chieftec gpm-1000c ( 1000w ) navitas serija

http://www.chieftec.eu/en/psus/navitas-serie/gpm-1000c.html

certifikovano je 80gold ima sve moguce zastite , negde procitah na netu da kao chiftec napajanja nisu kako treba itd.

Moje iskustvo sa chiftecom je 10+ imam 700w modularno staro 3 godine, sluzi i dalje besprekorno ( a komp ne gasim 24h/7 ) .

Sad je fora sa ovom novom masinom sto cu ga ja kloknuti na 4.5-4.7 ghz i ono ce da radi 24h/7 365 dana u godini i koristicu ga za multitasking . Od igrica igram samo ligu i cs go neki put .

Covek koji mi sredjuje/sklapa konfiguracije, kaze da nikad u zivotu nije imao problema sa chiftecom, a da su mu vracani/izgoreli/pregoreli/crkli w/e thermaltakovi i coolermasteri ... pitao sam ga da uzmem seasonic 1000w platinum on mi reko nemas potrebe jer ce ciftec da ti odradi maltene isti posao kao i ono a ovo je skuplje 2x od chifteca( znaci covek nema razlog da mi to kaze jer mu je u interesu da mi proda skuplje ).

Aj javnite sta mislite

sigpic7722.gif

Chieftec napajanja su sasvim kul za neku normalnu masinu, ali realno ako si dao soma evra za procesor uzmi Seasonic. 

Mada moram priznati da mi je ova formulacija interesantna:

i koristicu ga za multitasking

Ono kao upalis Chrome i Skype u isto vreme pa ludujes? :) Od toga pod kolikim je opterecenjem racunar veci deo vremena u dobrom delu zavisi i kakvo napajanje treba uzeti...

Heghlu'meH QaQ jajvam

pa pod multitasking podrazumevam sledece stvari :

-program neki sto koristim za statistike ( koji trosi preko 4gb ram-a i trenutno kad se upali trosi preko 60% procesora ) on se vezuje na postgres bazu i odatle vuce dalje podatke(baza mi je od oko 15 gb, a sastoji se od fajlova velicine 10-15 kb i ona se svakodnevno updejtuje za otprilike 40-50hiljada fajlova)

-upaljeno mi je jos 3 klijenta/programa nekih sto koristim za rad

-jos jedan program koji koristi sliluncher

-teamviewer s'vremena na vreme

-pa onda ako trebam da snimam to sto radim (camtasia)

-pored svega toga skajp,firefox,winamp,word, paint

-i ko zna sta je jos popaljeno :) (preko 120 procesa radi kad upalim task manager)

sve to da bi radilo smooth morao sam da uzmem ovo gore , jer mi se desi da mi zalaguje/zabode komp na 1-2 sek i ode 300$-500$ :)

Edited by Frubi

sigpic7722.gif

vitji :

imam ja vec smart apc ups i apc produzni za regulisanje napona, tako da smatram da ce to da zavrsi posao...

ok kupili ste me idem po seasonica nasao sam neku kombinaciju :)

samo jos jedno pitanje imam chiftec mid tower dragon da li mogu ja da postavim ovo napajanje u kuciste s'obzirom da se kaci tj.stavlja na pod kucista?

sigpic7722.gif

pa pod multitasking podrazumevam sledece stvari :

-program neki sto koristim za statistike ( koji trosi preko 4gb ram-a i trenutno kad se upali trosi preko 60% procesora ) on se vezuje na postgres bazu i odatle vuce dalje podatke(baza mi je od oko 15 gb, a sastoji se od fajlova velicine 10-15 kb i ona se svakodnevno updejtuje za otprilike 40-50hiljada fajlova)

-upaljeno mi je jos 3 klijenta/programa nekih sto koristim za rad

-jos jedan program koji koristi sliluncher

-teamviewer s'vremena na vreme

-pa onda ako trebam da snimam to sto radim (camtasia)

-pored svega toga skajp,firefox,winamp,word, paint

-i ko zna sta je jos popaljeno :) (preko 120 procesa radi kad upalim task manager)

sve to da bi radilo smooth morao sam da uzmem ovo gore , jer mi se desi da mi zalaguje/zabode komp na 1-2 sek i ode 300$-500$ :)

To sto radi 120 procesa kad upalis task manager nije bas neki problem, meni na i3 radi 140 :) 

Ipak na osnovu ovoga sto si napisao, kao i cinjenice da ces da ga klokujes, ti je napajanje jako bitno tako da je Seasonic definitivno bolji izbor, na tome ne valja stedeti jer ako ode ti je downtime bar pola sata, sto je znacajno vise od 1-2 sec :)

Mada realno ako je toliko zauzece procesora i rad s bazom realno ti je bolji apgrejd bio da si isao pravo na neki server, kosta vise, ali ima mnogo prednosti u odnosu na desktop, svakako procesori prilagodjeniji tome sto radis, a da ne pricamo jos o redundantnim napajanjima. 

samo jos jedno pitanje imam chiftec mid tower dragon da li mogu ja da postavim ovo napajanje u kuciste s'obzirom da se kaci tj.stavlja na pod kucista?

Mozes, sva napajanja su pravljena tako da mogu da idu i gore i dole, tj postuju isti standard. 

Heghlu'meH QaQ jajvam