Jump to content

Graficka vristi!

exile

Recommended Posts

Imam MSI gforce 770 lightning verziju i juce prekljuce je pocela da se dernja ko luda sama od sebe

kako upalim komp ona onako krene da jako ubrzava ventilatore, pa onda uspori, pa posle par sekundi opet jako ubrza i tako u krug konstantno

Znaci skoro svakog momenta je na velikim obrtajima

Usisao sam ceo komp misleci da je do toga, ali ipak nije pomoglo :/

Sta da radim, bojim se da ne vrisne ? :(

Vratio sam na stare drajvere, oni iz februara koji su bili aktivni tada, i nista nije pomoglo to, i dalje se cuje isto

Kada uninstaliram drajvere skroz, i kad onako stoji u "losoj rezoluciji" kako bih rekao u windowsu tada, graficka se ne cuje, mirna je ko bubica kao ranije sto je bilo

kako stavim bilo ove poslednje ili pretposlednje drajvere ona opet pocinje da se dernja

What to do ? :(

a kada je to počelo i kako? Si ti nešto radio tada kad je počelo ili si fazon blejao na netu i odjednom krenulo? Ili je konkretno posle apdejta nekog, instalacije/apdejta neke igre ili slično? 

- Jesi proverio jel lepo namontirana kartica u kućištu?

- Kolika je temperatura kad je idle na desktopu, a zuji? Probaj neki GPUZ ili MSI Afterburner pa pogledaj.

- Možda ti je nekako, negde, napravljen i sačuvan neki "napanjen do daske" profil u tim propratnim programima koji dolaze uz drajver. Pa svejedno šta instaliraš ili ne, on povuče sačuvane konfiguracije i loaduje ih. Aninstaliraj drajvere, skini Revo Uninstaller i pronađi sve GPU related programe/bloatware koji najverovatnije imaš instaliran pa to isto aninstaliraj na Advanced i sve pobriši.

- Probaj pre-pretprošle drajvere.

- Spremi garantni list za svaki slučaj.

pljk!

a kada je to počelo i kako? Si ti nešto radio tada kad je počelo ili si fazon blejao na netu i odjednom krenulo? Ili je konkretno posle apdejta nekog, instalacije/apdejta neke igre ili slično? 

- Jesi proverio jel lepo namontirana kartica u kućištu?

- Kolika je temperatura kad je idle na desktopu, a zuji? Probaj neki GPUZ ili MSI Afterburner pa pogledaj.

- Možda ti je nekako, negde, napravljen i sačuvan neki "napanjen do daske" profil u tim propratnim programima koji dolaze uz drajver. Pa svejedno šta instaliraš ili ne, on povuče sačuvane konfiguracije i loaduje ih. Aninstaliraj drajvere, skini Revo Uninstaller i pronađi sve GPU related programe/bloatware koji najverovatnije imaš instaliran pa to isto aninstaliraj na Advanced i sve pobriši.

- Probaj pre-pretprošle drajvere.

- Spremi garantni list za svaki slučaj.

Pa nisam bio kod kuce par dana i jednom upalim komp i on tako poceo da radi, znaci nista se kontkretno nije desilo posle apdejta nekog ili nesto slicno

Namontirana je lepo, sve sam proverio,

NIje nikakav profil diran, ja ne cackam te stvari bas iz razloga da nesto ne bih zajebao ... 

Mislim da stvarno fejluje jedan ventilator, do kurca :(

Kako funkcionise garancija za ovo, je l' moraju celu karticu da zamene ili samo uzmu i zamene ventilator ?

Juce kada sam se igrao Titanfall-a u jednom momentu je cak prestala da radi to i bila tiha neko vreme, ne znam sta joj bi

Evo screenshota za temp i ostalo:

Dcz8ujG.jpg

Ko sto vidite, temperatura je okej, samo ventilator drnda (fan speed i fan tachometer)

i gpu usage je 35 max