Jump to content

SPLIT: Isplativost guma na čeličnim felnama zima/leto

Dule_smor

Recommended Posts

Kili lupeta po obicaju.

Za sneg su najbolji sto uzi tockovi/gume i koja je poenta onda ogromnih sirokih "muskih" felni sa zimskim gumama? Da te ne smaraju panduri?

S druge strane na moj Focus ne mogu alu manje od 16" jer su mu nesto veca kociona klesta.

negde mogu da se stave za broj manje, negde ne

• Downvote (-1) 1

Ja kad sam uzeo Clia, došao je sa fabričkim gumama 175/65 R14 čija je cena "smešna". Situacija se menja pošto sam stavio 16" felne sa gumama 205/45 R16. Takve gume u zimskoj varijanti koštaju pa i duplo više od od onih na kojima je auto bio. Tu je ušteda odmah u startu kad uzmem 14" ili 15" neke balonjare normalnih dimenzija, znači ne isplati mi se posle nekoliko godina, nego odmah...

A ono što je neko spomenuo oko montaže guma, mene duša boli kad nasloni onu šipku na felnu da bi je navukao na mašinu :-(

Znaš me, znam te

Pa nije bitno da li sam zadržao ili nisam, u slučaju da kupujem 4 nove čelične i 4 nove zimske gume za njih, više mi se isplati, nego da kupim zimske gume za postojeći profil. Da nisam prodao 14", to bi bila još veća ušteda, jer ne bih kupovao 4 čelične...

Znaš me, znam te