Jump to content

komp + TV

FATA

Recommended Posts

ovako prvi put posle duzeg vremena sam povezao komp preko TVa ( http://www.tehnomanija.rs/plazma_televizori/panasonic-televizor-plazma-tx-p42g20e.html ) i desava mi se sledece, kada namestim rezoluciju od 1920x1080 na desktopu slika koju projektuje TV nije fitovana vec mi sa svih strana pojede po koji cm, a kad prebacim na 1768x992 fituje ekran lepo. pa me zanima jel' moguce da TV ne moze da podrzi rezoluciju iako mu pise u specifikacijama, posto mi nista drugo trenutno ne pada na pamet? ako nesto moze da pomogne, koristim gts460 i povezan je preko HDMIa. 

prevelik ti avatar m8

ne znam da li je ovo to mada pretpostavljam da jeste. pokusavao sam da menjam rezolucije i podesavanja, ali izgleda da nista ne moze da fituje osim da automatski resajzujem i opet nije to tih 1920x1080 nego 1842x1026. mislio sam da je problem samo na desktopu, ali evo probao sam call of duty i fm2013 na 1920x1080 i ne fituje cak ni u igrici... deluje mi da nVidia centar prihvata podesavanja, ali da jednostavno TV ne moze ili nece da ih prihvati.  je 1920.jpg

prevelik ti avatar m8

dve stvari:

1. probaj da promeniš HDMI port na TV-u, kod mene HDMI1 sa fabričkim podešavanjima seče sliku sa kompa, a HDMI2 radi normalno

2. probaj u podešavanjima TV-a da nađeš neku opciju vezanu za PC

jbg to je kad ne znam. probao da promenim HDMI ulaze na ivanov predlog i nije bilo do toga, onda sam prelistao svaku opciju u meniju TVa i nasao sta je problem. ako neko bude imao slican problem ubuduce ono sto treba da podesi je overscan (isto moze da se nadje i na guglu, samo nisam mogao da pronadjem gde se menja na TVu/nvidia centru). kod mene ide ovako Menu->Setup->Other settings->Overscan off

kad sam vec namestio 1920x1080 da mi radi normalno imam jos jedno pitanje. zasto mi prilikom prikazivanja full hd filmova skracuje sliku sa gornje i donje strane ostavljajuci crne barove (ili to tako treba)?

ps hvala za sve savete

prevelik ti avatar m8

nisam ni pokusavao da zumiram preko tva :) a sto se tice barova nisam imao predstavu zbog cega je to tako sve dok nisi pomenuo i otvorio mi oci :) plus mi deluje da kad strecujem visinu na num8 video i dalje zadrzava svoju proporcionalnost i izgleda stvarno mocno kad se pusti u bluerayu

prevelik ti avatar m8