Jump to content

SPLIT: Najbolja pizza na parče? 325. put

aLti

Recommended Posts

E, probao sam sinoć tu picu prekoputa mašinca ... ciljano sam otišao zbog ovog topica, eto marketinga!

ako je to to mesto, zove se Metro i onako izgleda dosta raspalo i bez nekog specijalnog brendinga i ima peć na drva i tako to. Pošto ima još neko mesto za pizza parče malo niže, pored onog na ćošku što je bio "kosovski ćevap". 

U svakom slučaju, ako je to raspad mesto to o čemu govorimo, moram reći da nisam posebno zadovoljan. Predebelo je testo za moj ukus i nekako nema "aromu" pica, ne znam kako da objasnim, pelat je sladak i šunka kao da nije "slana". Rekavši sve ovo, moram i da kažem da je svakako bolja od Bucka, Orla i ekipe, 100 din je za solidno parče (četvrt pice) i tako to sve. Možda bih je najlakše opisao kao Kli Kli picu samo sa debljim testom. Tako da u tom pogledu jeste bolja od drugih u ponudi ali mi nije najbolja.

Rekao sam ti da ti se pelat verovatno nece svideti, nije svrstan u najbolje vec u bolje od.. Za te pare je sasvim solidno a i mozda testo naraste toliko bas zato sto je na drva pa ne moze toliko a se regulise temperatura.. Inace nema tanki kao mr. Pizza sto je odlicno, mozda si nahvatao neku vanserijsku.. Jeste deblje testo od ostatka al toliko ne verujem.. Mada posle posla dobro dodje to deblje testo iskreno.

Meni se dopada to što je kao mala lokalna radnja i deluje kao da porodica radi, meni je to gotivno, zato i Kli Kli gotivim (iako svi koji rade tamo deluju nadrkano :)) ali ono, baš je bilo previše testa. Doduše, možda se to nekome i dopada.

Nije bilo drugih pica, samo ćoza, bilo jedno parče neke sa paprikom al' bajato, a baš sam hteo da isprobam više varijanti.

Probaj tu sa paprikom sledeci put, gotivna je.. Cak mozes da pitas da ti dodaju tucanu :D inace radi neka klinka tamo kao, i svaki put kad dodjem ne ispusta fon iz ruku :D i da, i ja sam pomislio da porodica radi i bilo mi je krivo kad je buknuo bio malo lokal al sva sreca nije bilo puno stete. Ali vidim da su se razradili malo, uvek je neko u redu. Ja volim deblje testo tako da je meni to plus. Ima jos jedna vrsta ja mislim samo sam zaboravio koja

aha, videh da je nešto drugačije malo nego kad sam prolazio pre X meseci, nisam znao da su bili "u plamenu" :) 

a radila je i sad neka klinka koja vrti testo za picu, delovala je kao da nema pojma gde se nalazi, al' kad je krenula da je bacaka, ispade iskusna!

• 2 months later...

Mrzelo me da iscitavam sve :D Ali u blokovima tamo gde su Kinezi bili ili su i dalje jebem li ga, ima jedna picerija, poznati su u kraju po "Srpska pizza".. Mislim da je to jedna od boljih pizza koju sam ikada probao.. :D ako je neko bas zainteresovan mogu da se raspitam tacno za naziv/broj. 

oGvh0q0.gif

Na uglu kraljice marije i ruzveltove ima jedna picerija gde peku u peci na drva(mislim da nije ona na koju laki misli). Uglavnom imaju mini-picu koja je solidna i kosta 170din. Ja sam posle 24h gladovanja pojeo jednu i po i nisam mogao da disem(inace mogu dosta da pojedem), tako da je ovo verovatno najbolji odnos cena kvalitet!

Kao što sam i obećao, evo i rivjua sir-spanać slajsa u Big Pizza-i.

Iskreno, najbolje parče koje sam ikada probao. Testo po meni perfektno, i taman dovoljno sastojaka na njemu (sir-spanać i pančeta/slanina). Oduševio sam se! I pored svega, parče je 100din a veličine je kao u Karibiku otprilike.

Pršuta-rukola kombinacija je takođe dosta dobra, ali mi nekako ne prija rukola kao začinsko bilje.

verdict: od sada pa na dalje, samo ovde jedem sir-spanać slajseve! :)

:v

Mrzelo me da iscitavam sve :D Ali u blokovima tamo gde su Kinezi bili ili su i dalje jebem li ga, ima jedna picerija, poznati su u kraju po "Srpska pizza".. Mislim da je to jedna od boljih pizza koju sam ikada probao.. :D ako je neko bas zainteresovan mogu da se raspitam tacno za naziv/broj. 

potvrdjujem, vrhunska 

+1

Раде и доставу чини ми се.

Um caruje, Dundo Maroje!