Jump to content

Assassin's Creed IV: Black Flag


Slađan

Recommended Posts

Dobar je balans glavnih misija izmedju kopna i mora.Ne rashuj kroz igru,resis nekoliko sporednih misija na kopnu kad se smoris od trcanja okolo onda otplovis malo,potopis nekolko brodova,stanes na nekoliko ostrva da pokupis secret,harpunujes neko stvorenje pa kad te to smori zaronis malo,istrazis morsko dno i zavrsis jedan playtrough,To ti je 2-3h sata igre.

Sam praviš balans jer igra to dozvoljava.

 

Sad tacno nzm koliko sam presao od glavne price ali vecina misija mi je bila na kopnu,moze da pocne sa brodarenjem pa da zavrsi na kopnu.Ima stvarno dobrih misija.

Edited by SteXmaN
Link to comment
Share on other sites

Otkljucah one wallpapere za igru sa uPlay pa ko hoce evo :D http://imgur.com/a/jgqrl

nub sam n'umem da linkujem onako album, tj uspelo mi jednom ali sa nekim dodatnim html glupostima, pa sam ponovo iskopirao link i nece :

 

 

 

hvala Laki :D

Edited by Coyote

oGvh0q0.gif

Link to comment
Share on other sites

koja bulja, rekoh da povatam šta mi je preostalo i ne mogu da skupim nekako posledenje tri mape za zakopano blago :P Sve ostalo sam poskupljao i porešavao, samo mi to ostalo i izgleda da se te tri mape dobijaju kroz Kenvejevu flotu, a to ne šljaka na narodnoj xbox verziji :P Jel radi to sa poslednjim apdejtom na PC verziji?

pljk!

Link to comment
Share on other sites

izigrao sam se 4,5 sati cisto da osetim, bas mi se dopala igra..generalno na vizuelni deo najmanje paznje obracam u svim igrama, ako je atmosfera i igrivost sranje ne moze me naterati ni graficka realnost 200% da nesto odigram - ali ovde sam bas bio zapanjen..ostrva i havana izgledaju brutalno dobro..voda, neki detalji na brodovima, vegetacija..stvarno su pokidali..generalno mi se cini da je setting skroz pogodjen..ovako nesto sam zamisljao da zelim da nastane i da odigram kad sam pre sto godina igrao Corsairs :)

 

edvard bas deluje kao gotivac, jedino jos nisam dosao do nekih brodovskih borbi..ova regularna borba je malo laka ali su mu pokreti i komboi uzivanje..

 

onaj abstergo deo mi deluje njesra na prvu loptu ali otom potom, premalo sam se time bavio da mogu da kazem vise..

 

muzika, prvi put posle venecije i firence - briljantna..

 

nadam se da u nastavku nece izdati!

Link to comment
Share on other sites

ovo je ili fejk nekako ili najbolji bag ikada

 

http://www.youtube.com/watch?v=9pQ_ZozZIio

xD e nmgu da verujem,kako je uklopio muziku.Desilo mi se ovo jednom sa vodom ali na otvorenom,pomislih vir i odmah se zaputih prema njemu ali dok stigoh zatvori se xD

 

GibanicA pedobro su prenijeli vajb tog doba,isto kao u ac2&brotherhood.Muzika perverzija stvarno.

A mapa je podeljena što se tiče težine brodarenja,severni,lakši dio i južni teži. Probaj da se zaletis na Man of war kojeg prate još par brodova,ima da te urnišu za sekund ali mogli su da ubace ovaj put difficulty setting.

 

 

Sinoć po prvi put naletim na oluju sa tri ona tornada,rouge waves počeše da spamuju i rasturiše mi brod sa max armorom.Stvarno trebaju da budu češće ali drago mi je da oluja nije samo kozmetički odradjena.

Link to comment
Share on other sites

Odigrao sam 4-5 sati i super mi je :D Presao sam prvih par gradova i stvarno su vrhunski odradjeni, ship combat mi je malo bangav i cesto nece da mi da board opciju kada plovim paralelno pa na kraju ga potopim i lootujem sanduke :P Audio vizuelno je odlicno, ali imam neki osecaj da mi je sam gameplay prelak. Verovatno je za okriviti to sto 'gejmer' pa znam kako igra funkcionise, a vidim po postovima da je vecini to problem :)

Link to comment
Share on other sites

 ship combat mi je malo bangav i cesto nece da mi da board opciju kada plovim paralelno pa na kraju ga potopim i lootujem sanduke :P

 

meni je bordovanje skroz solidno i ako sam omašio par puta, ne više. Jedino ako pustiš dugme prerano, držiš dok ne krene bording. Kada lootuješ, dobijaš 50% manje svega (sem para). Inače realno najveći izazov, a više je cimanje u stvari, je borba sa legendary brodovima. To bez mortara i ostalih poboljšanja broda neće da ide.

 

Inače, meni je kraj bio bezveze :P Od svih AC igara, ova mi ima najlošiju priču, bukvalno ne zna di tera. Stuff happens because reasons. Ali ima dosta stvari da se radi, fragmentovan je svet poprilično pa i to pomaže celokupnom utisku i generalno je dobra igra ali nisam u fazonu da uskočim na bandwagon i tvrdim da je sad nešto bolja od ACIII i slično, dragačija je, ima svoje pluseve i minuse. Bolja je od Revelations i prve igre though :D

 

Neki detalji mi nisu baš najjasniji kao da ih nisu dobro osmislili u startu. Tu mislim na mapu koja ne može da se otvori/odzumira od jednog do drugog kraja, već bukvalno na šestinu veličine maks, a onda opet u određenim delovima igre može da se vidi cela mapa od svih ivica. Koja je svrha toga da mi je samo znati pogotovo što sam posle ne možeš da otvoriš tako mapu.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Nijednom mi boarding nije zabagovo,a priča standardna ali dobra je promena Edvarda kao lika,tako da kraj ne moze biti bzvz.

 

On ubrzo gine posle povratka u Englesku,jos dok je Haytam mali,nije imao očinsku figuru nije ga učio o creedu zbog toga je zavrsio kod Templara.

Edited by SteXmaN
  • Downvote (-1) 2
Link to comment
Share on other sites

pusi kurac

 

ahahahahah

Nijednom mi boarding nije zabagovo,a priča standardna ali dobra je promena Edvarda kao lika,tako da kraj ne moze biti bzvz. On ubrzo gine posle povratka u Englesku,jos dok je Haytam mali,nije imao očinsku figuru nije ga učio o creedu zbog toga je zavrsio kod Templara.

 

stavi ovo u spoiler, iako nije.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

1. ACIII je star godinu dana, sada je izašao ACIV, možda neko nije igrao i upravp igra da bi igrao ACIV.

 

2. Jeste spoiler jer se to ne dešava ništa u igri i ako kažeš da "nije spoiler" to je u stvari jeste spoiler jer neko ko ne zna šta će se desiti, sad zna šta se neće desiti :D

pljk!

Link to comment
Share on other sites

1. ACIII je star godinu dana, sada je izašao ACIV, možda neko nije igrao i upravp igra da bi igrao ACIV.

 

2. Jeste spoiler jer se to ne dešava ništa u igri i ako kažeš da "nije spoiler" to je u stvari jeste spoiler jer neko ko ne zna šta će se desiti, sad zna šta se neće desiti :D

Jes spoiler za 3 moja greska ali moze lagano da se propusti jer kao game je stvarno loš.Biss oprosti,ali nije spoiler za ovu igru uopste.

Link to comment
Share on other sites

A smorila je kao game,pacing nikakav,šestosatni tutorijal,cutscene su bile preduge,sporedne misije nisu imale smisla a nije bilo potrebe da se odradjuju jer sa početnom opremom si mogao da zavrsisi igru,fast travel preloše uradjen više sam se natrčao tamo nego u sve AC zajedno a na sve to još loša optimizacija.Samo sam je speedrunovo da vidim šta će da bude na kraju.


a eto, ja kažem da trojka uopšte nije loša samo je drugačija i da ne treba propustiti ali nije to poenta.


 

i opet, sad čovek i ko već pročita ovo znaće šta neće da se desi :D

Bacio sam ono u spoiler ,P a Biss nece ulazit u topic,valjda dok ne zavrsi hahah xD

Edited by SteXmaN
Link to comment
Share on other sites

Znači pretrčao si igru za sat vremena i savetuješ drugima da ne valja na osnovu toga što te mrzelo da igraš?

 

Fast travel i katscinovi su apsolutno isti kao i u prethodnim igrama. Poenta igre je i da malo trčiš, a ne da ideš od fast travela do fast travela kroz mapu. Frontier je ogroman i poenta je da se istražuje i otključavaju stvari na mapi. Toga nema u četvorci i sve je na izvolte. Što je u neku ruku dobro, u neku ruku loše. Ja sam recimo posle par sati igre kupio u četvorci najjača oružja i nisam kupovao ništa do kraja igre, a tada sam kupio sve ostalo zbog eto zato da potrošim pare. I tu nisam osetio nikakav napredak i to mi je smetalo. Jedino sam se cimao da apgrejdujem brod.

Trojka je recimo imala odmah Replay posle svake memorije, ovde toga nema, nego mora da se ulazi u meni svaki put kad nešto zasereš i hoćeš da ponoviš. Hvatanje pri padu za ivice je katastrofa, a kao i kod svih AC igara do sada i u ACIV, glavni lik ume da ponekad skoči sa najvišeg vrha i promaši seno.

 

Ne znam kakav je to tutorijal pa je sad loš u trojci? Ono, imaš deset minuta trčkanja po animusu u početku čisto da vidiš šta su promenili i to je to. Sporedne misije ko sporedne misije, ništa bolje niti gore nego u ostalim AC igrama. Lov mi je super, a imao sam mnogo više izbora pri sukobima. Plus je Tyranny of King Washington odličan DLC i animal power-i su kul.

 

I opcioni zadaci tokom misija su bili mega izazovniji u trojci nego sada :D

 

 

 

Inače, ako vam fali para, savetujem da se koncentrišete na bordovanje manowarova i pirate huntera i da prodajete šta ste tu pokupili, a faliće vam platna, metala i drva kada apgrejdujete brod tako da su ova dva najbolji izbor za skupljanje istih. Takođe, da cimate barmene da vam kažu gde je neki konvoj, koji bordovali ili ne, vam daje isto para. Ovi ostali brodići su samo gubljenje vremena uglavnom. Naravno, legendary shipovi daju po 20k reala ali oni nisu za zajebanciju dok ne nabudžite malo brod :D

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...