overkind Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 (edited) Како наслов каже, имам Page fault in nonpaged area BSODпроблем. Како се ради о новом компу, 3 недеље скоро стар мало сам се сморио. Проблем је следећи. Све је ОК до Win логоа. Након тога уместо десктопа видим BSOD. Пробао сам да бутујем у safe mod, и то може. Одрадио сам чек диск, није нашао грешке или бед секторе. SSD је у питању. Она порука ми звучи као неки меморијски проблем. Пробао сам да вадим један модул, пробао то са оба модуа која имам, и даље је исто. Не знам да ли ово до сада искључује диск и RAM као извор проблема али пробаћу када се врнем кући са RAM-ом са посла. Мада сумњам да ће да буде ОК. Мислио сам још да извадим граф. картицу и да бутујем са интеловом интегрушом. Да видим да није картица проблем. Ако и јесте меморија, ја знам још зе CPU кеш меморију. Не знам како то да тестирам, ако то има смисла. Овде се отп. завршава оно што ја могу сам да урадим. Е да, пробао сам да "прочитам" event viewer али не знам шта да тражим у њему. Мало је конфузно за мене :) Да ли постоји неки лог или дамп фајл или не знам шта где могу да пронађем у ако не у чему је проблем оно бар где да чачакам даље. Да ли би помогло да постујем нешто од тога овде? Званично су компоненте под гаранцијом, ако је хардверски проблем, али не могу цео комп да им пошаљем ... Што се хардвера тиче нисам мењао ништа од првог дана осим што сам УСБ WiFi заменио са PCIe WiFi картицом. Накнадно сам је купио па сам првих недељу дана користио неку USB коју сам ископао у кући. BIOS је на "подразумеваним" подешавањима, није ништа оверклоковнао. ОС сам "подесио" за SSD искључујући пар сервиса. Page file је и даље ту, 1 гига, нисам га брисао. Имате ли неки савет шта даље да радим? ПС Шта год будем радио, могу тек када доћем кући за 7-8 сати. Ако је битно, Win 7 је у питању. Вудуова варијанта. Ноћ пре је све било ОК. Следећег јутра комп се више није пробудио. Edited June 27, 2013 by overkind Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 nagađam da je neki naknadno instalirani driver, potencijalno za tu wifi karticu al da sačekamo vudua šta će da kaže :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 27, 2013 Author Report Share Posted June 27, 2013 То се и мени не допада. Ја сам уклонио УСБ WiFi дрјавер и убо картицу. И радило ОК. Онда сам инсталирао драјер за њу, зашто ако већ ради, јебем га не знам. И опет радило ОК. ТП линк картица је у питању. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 ako nisi disejblovao, probaj system restore. Šta si tačno sve pogasio radi ssd optimizacije? Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 27, 2013 Author Report Share Posted June 27, 2013 Искључено. Испратио сам овај линк Disable System Restore Disable drive indexing Disable the page file Disable Hibernation Disable prefetching in the registry Disable Windows' write caching Disable the SuperFetch and Windows Search services Disable ClearPageFileAtShutdown and LargeSystemCache Adjust power settings Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 ne radi link ali nema veze, sve je to ok. Meni je inače kad sam ubacio SSD i reinstalirao Win7 64bit, krešovao i bsodovao nekoliko puta manje više dan-dva posle instalacije. Posle sam reinstalirao ceo win opet i sve bilo kul. Možda je i ovde sličan problem. Moj SSD je Kingston v200. Nisam skapirao jesi li isključio pagefile ili ne onda? Ja lično to ne preporučujem i savetujem uvek da se prebaci na mehanički HDD. Takođe probaj onda da povećaš pf na 2GB. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 27, 2013 Author Report Share Posted June 27, 2013 Нисам га искључио само сам га смањио са 8гига, чини ми се, на 1 гига. То једино нисам испоштовао. За сада немам други "хард" у компу па је све на једном ССД-у. Самсунг 840, 120 гига. Планирам да додам прави хард и да пребацим pagefile на њега. Мислиш да то може да напрви толики проблем? Није ми тешко да реинсталирам Вин, само се плашим да није до хардвера проблем... Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 Može da bude, zato povećaj na bar 2-3GB, pa ako ni tada neće uvek imaš opciju da uradiš clean install windowsa i vidiš šta će se desi. Pa ako budeš opet optimizovao, uradi jedan korak, pa restartuj, pa drugi, pa restartuj i tako sve dok odradiš sve fore, pa ako odlepi u jednom trenutku znaćeš šta je problem. U najgorem slučaju, ako je nov komp i imaš garanciju, vrati nazad i nek u servisu saznaju šta je problem. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 27, 2013 Author Report Share Posted June 27, 2013 Хе, хе. Тешко да ћу да пошаљем Њу Егу цео комп назад. Морам да нађем проблем прво. Необично ми је да је све шљакало 2 недеље и онда пуф, пукло. Ја сам одрадио све кораке од горе првог дана. Некако ми је логично да се проблем око тога јави првог дана. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 ahahah, newegg, e jebiga, onda deinstaliraj taj wifi ako nije ovo. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted June 27, 2013 Author Report Share Posted June 27, 2013 Утефтерено. Пробаћу. Заборавих да поменем, деинсталирао сам Нвидија драјвере за картицу јутрос пре него сам отишао - није помогло. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 mogao bi da odradis memtest Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts