Jump to content

kabl blokira ventilator

primo

Recommended Posts

danas krene da mi zabada komp i pogledam temperaturu cpu kad ono 106 stepeni... otvorim kuciste a 2 zice kabla kulera umrsene idu ispod onih plasticnih nosaca ventilatora a 2 normalno iznad i blokiraju ventilator... sta da radim sa ovim? verovatno cu probati da isecem ovaj jedan nosac al nisam jos siguran... kako se ovo desilo uopste? fail u fabrici? ne kontam kako ovo nisam primetio dok sam stavljao kuler i menjao pastu skoro.... evo slike mshnhw.jpg

Edited by primo

verovatno je uvukao i namotao taj kabl u jednom trenutku, vidi šta se dešava kad okrećeš ventilator u suprotnom smeru (suprotno od kazaljki u tvom slučaju)

al verovatno ćeš morati da ga menjaš, sto posto su se sjebala krilca i ventilator više nije balansiran pa će krenuti da tandrče.

Ko sto kaze Ivan, uvukao je te dve zice a ako bolje pogledas mozes da vidis da su obe u toj jednoj cetvrtini ventilatora i da mozes da ih izvuces ako ih prebacis ispod samih krilaca sasvim suprotno od njega. Najbolje sto mogu da objasnim. :D 

edit: dok ja otkucam ti resio stvar ali ti isto preporucujem da promenis, sjebalo se garant ima da drci kao besno.

Edited by Pekarman

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.