Jump to content

"opasne" rase pasa

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Elem, malo da dam neki info vezan za topic a povodom price koju sam danas slusao, cisto kao perspektiva zasto se s pitovima mora paziti. Elem ja imam mopsa i isti povremeno ima problema s ocima pa sam ga danas ponovo vodio kod veterinarskog oftamologa da mu skrate tu neku boru koja mu pritiska oci. U svakom slucaju dok sam ja cekao da operisu mog kera dolaze dve zene od kojih jedna nosi mopsa kome skoro pa da fali celo oko (poprilicno je neprijatan prizor, ne bih ga bas obajasnjavao u detalje). Dakle sta je prica: njih dve su drugarice, jedna ima pita vec dve-tri godine, ova druga ima mopsa starog sest meseci. Pit i mops se regularno igraju, problem je nastao kada su bili napolju i igrali se. Gazdarica pita je skontala neku zenu koja vodi neku dzukelu i nesto vristi, dala je pita na povodcu gazdarici mopsa, dok je mops sve vreme skakutao veselo tu unaokolo. Onda se ispostavilo da je ta treca zena sto je vikala neki ludak koja je onda krenula da vice na gazdaricu pita. I sta se desilo - pit se uzbudio jer je skontao da mu neko napada gazdaricu, a mops je krenuo da skace na njega da ga zove da se igra (posto su se pre toga igrali 45 minuta) i ovaj je hteo samo da ga gricne da ga skloni, ali u kontekstu pita i mopsa to grickanje nazalost nije ispalo tako bezazleno i mops ce najverovatnije ostati bez oka (fakat ga nigde drugde nije nimalo ostetio, da ga je gricnuo za ledja ne bi bilo nista). 

Jebiga, to jeste problem s pitovima jer mali momenat nepaznje moze napraviti belaj demidz i sl. Mislim obe su vrlo kul vezano za celu situaciju, idu zajedno da vode ovog kod veterinara i sl, ali jebiga sranje nastalo nepaznjom. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Jbg, desava se, a desava se i da rot isto uradi.

Ja znam za jednog pita iz susednog kraja, drzi ga jedan navijac. Ali pitomijeg i pametnijeg pita nisam video. Mi blejimo igramo poker u lokalu, otvorena vrata, on bleji na ulici sa jos x pasa, gazda mu kaze udji slobodno laganim tonom, pit udje, dodji sedi pored mene, pit dodje i sedne pored njega. I scena na kraju:" izadji napolje i popni se uz stepenice i cekaj" , pit laganim hodom izlazi napolje i penje se uz stepenice i legne. Ali on je davao te "komande" kao da prica sa covekom. To u zivotu nisam video.