abohac Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Pre 7 dana mi je 10 meseci star SATA 3 Seagate 2TB nestao prvi put (Win ga više nije video) prijavivši I/O error, potpuno nasumično tokom rada. Pri sledećem bootovanju Win-a se HDD pojavio i bilo je sve ok do pre 2 dana kada je drugi put nestao. Otvorio sam komp da proverim sve kontakte i zamenio SATA kabal jer je bio katastrofalno savijen, pa sam mislio da je do toga. No juče mi je ponovo nestao, i naravno pojavio se čim sam ponovo ušao u Win. BIOS sve vidi ok. Jel ima neko pojma o čemu se radi, meni deluje kao da crkava ili HDD ili kontroler na ploči. OS je Win 7 Premija, a proverio sam HDD preko AVS-a, i sve je ok. Pa me još zanima da mi preporučite najbolji program kojim mogu da uradim dijagnostiku HDD-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Najbolje je da ga rokneš u drugi komp i tamo odradiš test, ako i tamo zvekne - do harda je. Svakako skini neki HDD check program (HDD Sentinel, možda?) pa overi i sa njim. Ne mogu da ga nakalemim u drugu mašinu jer nestaje jednom na par dana a kući nemam još jedan PC. Probaću danas HDD Sentinel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Apdejtuj i BIOS za svaki slučaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Apdejtuj i BIOS za svaki slučaj. Apdejtovan. @Trokty Uštekaću ga u drugi SATA port pošto su još dva slobodna i proveriću ga sa Sentinelom. Ako i posle toga bude nestajao ode na reklamaciju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts