exile Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Juce ja tako sedim i razmishljam o zivotu i sta je ovo, kad od jednom krene da se desava onaj cuveni "Display driver stopped working and successfully recovered" ili kako god vec ide ta poruka. I tako u nekim random intervalima dok se ne pojavi blue screen of death i restartuje se komp sam od sebe Ranije sam to resavao tako sto sam uzeo usisivac i lepo usisao svu prasinu sa graficke, sad sam isto to uradio ali ne pali to vise. Imam najnovije nvidia drivere MSI GTX 460 je u pitanju i Windows 8 64bit isto Sta ciniti, da li to znaci da grafika crkava ili je do windowsa ili kako ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 Bezi Stijo, ovo je sirijus biznis, ne bih da bacam pare na novu graficku ako ovu mogu da spasem barem jos malo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 cokane, ocisti i izduvaj kuler koliko mozes, ako si u stanju promeni termalnu pastu na gpu i mem. cipovima, ako se i posle toga budu desavali bsod-ovi i problemi sa drajverom odnesi u neki servis da provere hladne lemove, posto mi smrdi na to. Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 Ocistio sam ceo komp sada sa usisivacem da vidim da li je mozda do toga, ali i dalje se isto desava :/ moram samo da vidim neki tutorijal na netu kako se to radi sa pastom, nadam se da na youtube-u ima... Znaci to ne bi trebalo da je do windowsa, reinstall ne bi pomogao ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Probaj reinstall na Windows 7 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 Ne mogu da skontam tacno kakav vi problem sa win osmicom imate :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Hajde blago baci, skini Video Memory Stress Test u DOS verziji, načini odnje butabilan USB fleš metodom koju ćeš sam izguglati jer mene mrzi, i onda pusti da pročešlja video RAM jerbo i tu može biti problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 eto i to su ti novi kompovi i kompenente koje se kvare i crkavaju, dok moja 6600 gt i dalje sljaka...samo ol skul! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Je li doktore, jel agp? :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 ofc bre, kakav pci, kakva sranja, samo tvrdo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Hajde blago baci, skini Video Memory Stress Test u DOS verziji, načini odnje butabilan USB fleš metodom koju ćeš sam izguglati jer mene mrzi, i onda pusti da pročešlja video RAM jerbo i tu može biti problem. Uradih sve ovo, evo vec 18 sati radi bez prestanka neke testove, imao je 390 pass count-a i ni jedan jedini error da ga pustim jos da radi, i koliko dugo ovo treba da radi uopste ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Pa nisi morao toliko passova :D Znači nije memorija, ok, onda ili je sranje drajver ili je neki problem u GPU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Rollback-ovao sam drajvere pre ovih poslednjih, i opet se isto desavalo Kako da proverim da li je do gpu-a ? Secam se da si ranije spominjao da ima neki test koji to testira, samo ne mogu da se setim koji je ? I ako je crkava to, da li moze da se servisira ili moram da menjam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Možeš da spuštaš klok GPU-a (preko npr. MSI Afterburnera) dok ne dođeš do stabilne vrednosti, a test za stabilnost je FurMark (ili MSI Kombustor koji se dobija uz MSI Afterburner, a predstavlja rebrendirani FurMark). Ako je problem baš u GPU-u, to ne može da se servisira. Može da se desi da je nešto drugo vrljavo na grafičkoj, tipa loši lemovi i slično, to može, al ti treba neko ko bi hteo da se cima sa tim i zna sa (nevodoinstalaterskom) lemilicom.Ili prodaj PS3 i kupi novu grafičku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Meni su prelaskom na w8 isto 64bitnu verziju(legalnu!) poceli plavi ekrani i posle vracanja na w7 sve je ok, ne kazem da je do toga ali ne treba iskljuciti ni to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 27, 2013 Author Report Share Posted February 27, 2013 Stvarno ?! Je l' ti se isto desavalo da dobijas taj message "display driver stopped working bla bla" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Ne secam se tacno stvarno ali mi je ok delovao u pocetku w8 nisam imao probleme mozda mesec dana i onda je poceo totalno da brljavi,izbacuje me iz fife kad mu se cefne,plavi ekrani itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Meni isto na osmici povremeno izleti "Driver stopped working", al' nikad nisam dobio i plavi ekran pride. Zaključak - serem im se u osmicu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Možda da pustite windows update, ko zna šta su sve pečovali u međuvremenu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Update je na dnevnoj bazi, bar kod mene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvapiva Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 (edited) samo da se prijavim da se i meni desavalo to (ko i atomic nikad plav ekran ali zabode na sekund pa se vrati sa tom porukom driver stopped working but recovered) sa grafickom na win8 64bit, a bila je updateovana redovno. to je bio glavni razlog da se vratim na win7 Edited March 1, 2013 by dvapiva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted March 2, 2013 Author Report Share Posted March 2, 2013 Ja ne znam za vas, al' ja sam prcao na konto windows osmice, kad je zenka videla koliko je interaktivan penetracija je momentalno pala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 coka je zapad todorović Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted March 3, 2013 Author Report Share Posted March 3, 2013 Vudu reko ti ivan da si istok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 ako ima neko ko hoce da da sansu osmici a ima ovaj problem 1. windows update 2. update drajvera za graficku 3. meni posle ova tri koraka nije ni jednom zabolo a ti coko, sad mozes da testiras mark solved GUMB! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts