SavKe Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Onda ste vi stvarno bili pitaj kurca kad. Nama je majstor čekirao onim aparatima kao što ima kontrola u beogradskom gspu. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 koliko bi bilo do jaja putovati kroz srbiju nekom krstenom zeleznicom :/ Vidi ga ovaj. A muslimani i budisti da pešače, a? Jel to te Jevropa o kojoj besediš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Ja sam bio 2006te. I imao sam isto iskustvo kao aLti, samo se iskreno ne secam ali mislim da mi je kondukter samo pogledao kartu. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArktickaLubenica Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Moja iskustva sa srpskim vozovima su uzasna i smatram da bi trebalo iste zabraniti ili barem lepo reci ljudima da se nista nece desiti na vreme uz mogucu katastrofu tokom puta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 релативно везано за тему: ... Čudno je da, prema tvrdnjama sadašnjeg direktora, pojedini vozači u toku radnog vremena taksiraju službenim vozilima. Za benzin i delove automobila prošle godine potrošeno je 153 miliona dinara. Jedan dierektor u restoranima ovog javnog preduzeća potrošio je 100 miliona dinara. Mesečni račun za fiksne telefone iznosi četiri miliona dinara, uprkos tome što postoji sistem da se unutar preduzeća besplatno telefonira. Ovo je u poslovnim knjigama "pronašao” novi direktor Dragoljub Simonović za nešto duže od mesec dana koliko je na čelu "Železnica Srbije”. "Službene automobile koriste pomoćnici direktora, njihovi zamenici, šefovi kabineta, savetnici, sekretarice. Dao sam nalog da se nekim zaposlenima ukinu službeni automobili i da se 103 vozila daju na licitaciju i prodaju. Zapanjujuće je da pojedini vozači u toku radnog vremena stave taksi tablice na služena kola i taksiraju, a neke automobile koriste ljudi koji uopšte nisu zaposleni u "Železnicama”. Utvrđeno je takođe da su bez tendera rađene popravke i nabavljani delovi i da nije bilo nikakve kontrole pri potrošnji goriva. Još nemam presek stanja za svih 170 automobila koji se koriste u sedištu preduzeća", kaže Simonović.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Moja iskustva sa srpskim vozovima su uzasna i smatram da bi trebalo iste zabraniti ili barem lepo reci ljudima da se nista nece desiti na vreme uz mogucu katastrofu tokom puta. Oni koji se voze njima, poput mene, su vrlo svesni toga :D Ali jebiga kad trenutno nemam gajbu/dom u Beogradu, a često moram u Bg, pa kupujem onu mesečnu kartu od 1500 dinara što možeš deset dana u mesecu vozovima da se voziš koliko i gde hoćeš po Srbiji, više mi se nego isplati. Ovako me samo jedno putovanje do Beograda i nazad košta toliko. Inače kad retko putujem na relaciji Beograd - Jagodina, tj dok sam imao prebivalište u Bgu, uzimao sam povratnu autobusku naravno, ali kad ovako moram stalno tamo-vamo , ovo gore opisano je jednostavno prvi izbor. Edited February 15, 2013 by Савовски Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Nemas deset dana, nego imas 10 voznji sa tom kartom, nebitno koja je relacija na teritoriji srbije. I, da, stavi kondukteru 200din u dzep :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 isao si u malu krsnu ili pozarevac? Iz Krnjeva za Smederevo. Znaci Mala Krsna, mada je ovo bio direktan nisam morao da presedam kod Krsne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 to su te nase lokalne kompozicije sto imaju lokomotivu i jedan vagon i idu dva puta dnevno :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Nemas deset dana, nego imas 10 voznji sa tom kartom, nebitno koja je relacija na teritoriji srbije. I, da, stavi kondukteru 200din u dzep :) Deset dana je. Dakle kada mi štikliraju jedan dan, ja tog dana mogu da odem od Jagodine do Beograda, pa odatle do Subotice i onda nazad do Beograda, i da uveče sednem na voz za Užice. A ceo život sam stavljao kondukterima pare u džep naravno, ali sad mi se čak ni to ne isplati pored postojanja ove karte :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 ako stigneš sve do da pređeš za jedan dan treba i nagradnu vožnju da ti daju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 хаха, која превара. дневна карта са неограниченом километражом, а у србији возом дневно можеш да пређеш 150 километара у вр’ главе :D чД Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Jbm li ga, ko kupuje karte i cesto putuje i nije prevara... Na primer, moja ujna kad je isla u bg zbog zdravsrtvenih problema(4 puta za mesec dana), uzela tu kartu i skroz joj se isplati. Ovako bi je kostalo 4800din( 8 x 600 dinara) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atelas Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 (edited) Ja imam pozitivna iskustva, udobniji mi je voz nego autobus...jedino sto su prljavi jako. Neki Britanci su bili u vozu(isao sam do Madjarske) takodje, pitali su nas gde je bar ili restoran u vozu a mi smo se upisali Jedino sto nisam znao je da ako ne dodjes ranije i zauzmes mesta, ili ako ne rezervises, onda ces stajati. Tako da kada smo se vracali iz Madjarske morao si da preskaces ljude... Dan pre nego sto smo krenuli je pisalo da cemo stici u Srbiju u 6:05 ili tako nesto, poenta je da smo stigli tacno na vreme! Novi Sad - Beograd takodje, mislim da je tacno na vreme bilo... Ne znam, ja sve suprotno dozivljavam od onoga sto cujem sa svih strana, tipa, vozovi ne kasne, salteruse su predobro prema meni... edit: za protu ispod, true dat! Edited February 17, 2013 by Atelas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 red vožnje kod nas je uglavnom tačan, kašnjenja nisu preterano česta. nije nikakav problem njima da kažu da će voz za tačno sat i 23 minuta da stigne iz beograda u novi sad i da on tad i stigne, problem je što mu treba jebenih sat i 23 minuta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Ja sam se od Bg do Subotice vozio 7.5h. Nikada vise. Jos sam uzeo povratnu kartu koju nisam iskoristio jer voz nije ni dosao, i skoro su me uhapsili zbog iste. N I K A D A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 С А М О У . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 hrvatskoj? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Vojvodini Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 значи у ВЕЛИКОЈ СРБИЈИ! Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts