Jump to content

Kako postupiti kada majmun vređa ženu?

Recommended Posts

keva je imala tu scenu, lik razvlaci zenu po ulici i ulecu dva kratko osisana momka, bez reci, fajerke, cizme, izuseravali lika, i posle urgentni

ali tu je drale u pravu, ne mozes u vec fizicki nasilnu pricu da uleces sa "izvinite gospodine", to je vec drugacija situacija od onoga sa divinijem

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

mozda isto tako ima lik koji bi odsrafio glavu nekome ko tuce bilo ciju zenu. sta cemo onda?

то има само на филмовима, да се главни баја глумац приближи публици. обично иде на уводним сценама, где витезује тако. обично су то филмови из осамдесетих или раније.

у стварном животу заврше као у Деијевом примеру.

ali tu je drale u pravu, ne mozes u vec fizicki nasilnu pricu da uleces sa "izvinite gospodine", to je vec drugacija situacija od onoga sa divinijem

то ти кажем. онда само можеш да бијеш, без најаве, као у твом примеру.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Naravno da možeš da uletiš nenasilno, npr. tako što odvojiš lika od žene (što je fizički, ali nije nasilno). Prestaće da lema ženu, a ako nasrne na tebe, ti ćeš se braniti. Dodajmo na to da su likovi koji biju žene u velikom procentu pičke, te da verovatno neće imati hrabrosti da napadne muškarca, naročito ako nije neki od 170cm i 60kg.

Olako shvatate uličnu tuču i sve komplikacije koje iz nje mogu da proiziđu (Draško, u tebe gledam!), a od kojih je najmanja ta da vas neko istuče.

Razumeli smo se. E vec u takvoj situaciji bih se jeo sledecih mesec dana da ne odreagujem. Tu mi je vrlo ledzit poslati lika u bolnicu.

ја, као ожењен, могу ипак да га разумем, макар у малом %.

:)

нема оправдања за бијење жене у јавности.

:)

Edited by Debeli

Style over subsistence

Naravno da možeš da uletiš nenasilno, npr. tako što odvojiš lika od žene (što je fizički, ali nije nasilno). Prestaće da lema ženu, a ako nasrne na tebe, ti ćeš se braniti. Dodajmo na to da su likovi koji biju žene u velikom procentu pičke, te da verovatno neće imati hrabrosti da napadne muškarca, naročito ako nije neki od 170cm i 60kg.

Olako shvatate uličnu tuču i sve komplikacije koje iz nje mogu da proiziđu (Draško, u tebe gledam!), a od kojih je najmanja ta da vas neko istuče.

брате, видим да се ти никад ниси тукао, чим дајеш овакве савете. гори је лош савет за уопштено добру ствар, него добар савет за уопштено лошу ствар.

децо, ако решите неког да бијете, немојте га раздвајати, хватати, гурати и сл., него удрите одмах, где боли, пожељно је да га онеспособите за даље насиље једним ударцем.

избегавајте тучу ако је икако могуће, процењујте ситуацију, не дозволите адреналин раш, можете неког озбољно да повредите. тако, нпр, ако је ситан или пица на први поглед, заплашите га, ако процените да није страшљив и да можете од њега да очекујете фајер, удрите без најаве.

или окрените главу и продужите даље.

Style over subsistence

не брате, разумем да је насиље глупост, али кад причамо о насиљу, јеботе, дај да причамо квалитетно. ако се бијеш бијеш се, ако нећеш да се бијеш, окрени се и иди. једноставно, мајку му.

ако си решио да се умешаш, онда буди до краја свестан шта радиш, да се не нађеш у позицији Двинија који бежи. могао је овај да га забоде у потиљак ето тек зато што је подивљао... је ли то посао брате мили?

да не говоримо да има наоружаних и лудих. шта онда.

убијају људи за ситницу данас, пофлипавили. ако имамо једну овако деликатну тему, обрадимо је како ваља, а не политички коректно.

Style over subsistence

koliko ste odlepili, osecam da niko ne bi uradio ovo sto je dvini uradio, svaka cast dvini care.

osim mozda cele, al njega boli kurac zato sto ZNA da bi verovatno iznabadao lika jer je bokser.

Mislim stvarno vi raspravljate da li je uradio dobro. Uradio je časno.

• Upvote (+1) 2

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

I kakvo slanje u bolnicu, jebeni, da li si ti normalan? Jesi svestan da se za to robija, pa makar lik pre toga silovao klinku od 8 godina?

Znam, ali da li bi ti mogao da se suzdrzis da ne posaljes lika u bolnicu koji je na tvoje oci silovao klinku od 8 godina?

Mislim, postoje neke granice normale.

Dok sam bio u somboru, provalili su mi u stan. Keva mi javlja preko telefona, sama, pritom je dusevni bolesnik. Svi sumnjaju da je sin od gazde kome sam pred odlazak ostavio mesec ipo dana kirije unapred, posto mi je tvrdio da mu je cale u bolnici, decko, malo stariji od mene, za koga bih dao ruku da je dobar decko.

Dolazim kuci, i zaticem ispred vrata kako lik sa svojom ribom hoce da reketira moju kevu za kiriju koja je placena. Naravno da sam izotvarao i njega i ribu i odvukao ih za usi do njegovog caleta i keve. Mislis da je neko podnosio tuzbu?

I na kraju se ispostavilo da je on i provalio predhodno u stan.

Zaista ne volim da povredjujem ljude, niti volim kada mene neko bije, i slazem se da je nasilje sranje, ali, Ivane, postoje neke granice. Nije to "jebem ti mater" preko foruma, cascavanja istog na ulici i tako te gluposti, ali za neke egzistencijalne stvari su vrlo istaknute granice i uodnosu na iste sankcionises ljude ukoliko se predju.

koliko ste odlepili, osecam da niko ne bi uradio ovo sto je dvini uradio, svaka cast dvini care.

osim mozda cele, al njega boli kurac zato sto ZNA da bi verovatno iznabadao lika jer je bokser.

Mislim stvarno vi raspravljate da li je uradio dobro. Uradio je časno.

volim te <3

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

ако се бијеш бијеш се, ако нећеш да се бијеш, окрени се и иди. једноставно, мајку му.

Ovo nije binarni izbor, možeš i da demontiraš situaciju bez da se umešaš u nasilje, što je Dvini i uradio. Ja kažem da je to ispravan postupak u datoj situaciji, iz hiljadu razloga, od kojih je najmanje bitan što ti možeš dobiti batine. Šta ako lik jeste naoružan, da li su veće šanse da te upuca/izbode ako si prišao da ga razdvojiš od žene koju udara ili ako si ga bez reči zabo u nos?

Ti sve vreme poturaš da je posmatračev izbor da okrene glavu na drugu stranu ili da bije agresivnog lika, i onda odatle spinuješ da sam ja pička koja ne zna o čemu priča. To nije za komentarisanje.

јао Гузо, човече шта ти причаш. Двини је себе довео у опасност, то јесте часно, срчано, виетшки, али је имао среће далеко више него памети. битно је и да ли је добро. јебеш то што је часно, то и слеп види, то је белодано јасно. шта сад, треба да кажем, царе Двини, само тако, добро си поступио, само настави, док те неки батица не олупа као звечку.

Style over subsistence

Ovo nije binarni izbor, možeš i da demontiraš situaciju bez da se umešaš u nasilje, što je Dvini i uradio. Ja kažem da je to ispravan postupak u datoj situaciji, iz hiljadu razloga, od kojih je najmanje bitan što ti možeš dobiti batine. Šta ako lik jeste naoružan, da li su veće šanse da te upuca/izbode ako si prišao da ga razdvojiš od žene koju udara ili ako si ga bez reči zabo u nos?

Ti sve vreme poturaš da je posmatračev izbor da okrene glavu na drugu stranu ili da bije agresivnog lika, i onda odatle spinuješ da sam ja pička koja ne zna o čemu priča. To nije za komentarisanje.

Двини је имао среће, није то никакав светао пример за анализу. испало је најбоље могуће, а могло је да буде много горе. не зависи од тебе, на крају крајева да ли ће дефјузовање да упали, а ако не упали, онда си у говнима, јер ниси био спреман за тучу ет д фрст плејс. ако си спреман за фајт, дефјузинг може само тактички да се искористи ако процениш да ће то такмаца да поремети, будући да си сигуран да ће туче бити. итд итд...

ако си пришао да га раздвојиш од жене, попићеш 100% његовог гнева, а ако га забодеш у главу имаш добре шансе да се на томе завршило све.

можда је Двини могао и да дигне галаму, да игра на посматраче, да им се наметне као стожер, јер 100% њих би се умешало, али су пичке. онда би сви скочили, да је рекао "људи дај да решимо овог мајмуна, како можете да гледате шта ради овој жени, нас је 20 а он је један".

едит:

мада, сад кад се вратим уназад, лик је псовао жену, није ни на који начин био физички насилан.

Двинијева интервенција је заправо бицмана претерала у црвено, после Двинија је био спреман и на физички обрачун. дакле, Двини је ескалирао ситуацију ни са чим у руци до сопствене ките. лош тактички потез. нормално, неспреман за ескалацију, покушао је спас да нађе у повлачењу и успео је. о томе причам. било која акција која није песнаја у лице ће само да ескалира насиље. ликови који шибају жену на улици су у специфичној врсти раздражљивости, нису при себи и врло су осетљиви на "мешање у њихов посао". спремни су да се бију углавном. теорија да само пичке туку жене, и да ће те пичке да подвију репове ако им се појави Двини не стоје. Двини мора да се појави спреман за фајт, да му се то види на лицу, да би било ефекта, иначе ће да буде лоше по Двинија.

Edited by Debeli

Style over subsistence

Двини је имао среће, није то никакав светао пример за анализу. испало је најбоље могуће, а могло је да буде много горе.

Slažem se, al tako bi se završilo u 99% slučajeva gde je neko nasilan (fizički ili verbalno) prema ženi, jer su za to sposobne samo pičke. A 99% pičaka neće nasrnuti na lika koji je stao ženi u zaštitu, već će podviti rep.

не зависи од тебе, на крају крајева да ли ће дефјузовање да упали, а ако не упали, онда си у говнима, јер ниси био спреман за тучу ет д фрст плејс.

Opet učitavaš stvari koje niko nije rekao. Zašto ne bi bio spreman za tuču? Kako uopšte izgleda biti spreman za tuču? Šta, nosim boksersku kapicu i ono sranje za zube u rancu pa se prvo opremim a onda priletim liku i pribodem ga?

Ne, nego ću da ih razdvojim, a ako je lik jedan od onih 1% koji su u stanju da biju ženu a smeju da se potuku sa muškarcem, braniću se najbolje što umem i to je to.

ако си спреман за фајт, дефјузинг може само тактички да се искористи ако процениш да ће то такмаца да поремети, будући да си сигуран да ће туче бити. итд итд...

Nisi siguran da će tuče biti jer samo pičke biju žene itd itd

психички спреман за тучу, Ивке. у равнотежи са том идејом дубоко у себи..

Edited by Debeli

Style over subsistence

Nisi mi odgovorio na glavnu tezu a to je da 99% likova koji su u stanju da biju ženu nemaju hrabrosti da napadnu muškarca. I taj Dvinijev je imao hrabrosti samo zato što je Dvini sitan i što je krenuo da beži. Da mu je prišao neko normalne građe i na njegove pretnje da će ga rašrafiti čim priveže bajs (rofl) reagovao mirno (ili čak sa podsmehom), garantujem ti da bi uz psovke odjebao ekspresno.

Uostalom, odavno ne pričamo o Dvinijevom konkretnom slučaju nego o teoretskoj situaciji da si video nekoga da bije ženu na ulici.

edit: pre edita je gore pisalo nešto tipa "odgovorio sam ti na teze u prethodnom postu"

a ako je lik jedan od onih 1% koji su u stanju da biju ženu a smeju da se potuku sa muškarcem

Mnogi ljudi su jednostavno agresivni, i nije im problem i žensko da biju, a da pritom nisu kukavice. Odnosno pičke su per se zato što biju ženu, ali nisu pičke u smislu da ne smeju da se pobiju i sa dva puta jačim od sebe.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

психички спреман за тучу, Ивке. у равнотежи са том идејом дубоко у себи..

prestani da edituješ postove bre :D

To što nisi odmah priheftao lika ne znači da si psihički nespreman za tuču (šta god to značilo).