strokan Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 d7000 + 18-105 одлична комбинација! После узми неки објектив са већим отвором бленде 35мм или 50 мм и не треба ти више ништа 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 U principu znam osnovne stvari sta su aparture,shutter speed,iso ali zelim da masterujem upotrebu istih e sad...budzet je oko 1000e ne bi isao preko toga, trenutno ima jako dobrih rasprodaja tako da bi me recimo canon eos 700d sa 18-55mm kosta 480e d3100 sa 18-55 260e d7000 18-105 700e ,tako da se lomim samo moram da budem brz posto su ove divlje rasprodaje do 12og... I? Sta uradi na kraju? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Treba da napravim par fotografija na vencanju (usluga, necu uzeti 100 hiljada maraka) kod kume, dok se mlada sminka, u opstini potpisivanje mladino/mladozenjino i ljubljenja sa kumom i njenom porodicom. Takoreci njihov prajvat fotograf. Palo mi je na pamet da napravim par fotografija burmi za uspomenu. Do ovde sam dosao uz tutorijale i vezbu, dajte ideje komentare. Prsten nije reprezentativan :) Old ring by Fenod, on Flickr Ring on a book by Fenod, on Flickr 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevrstahp Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 (edited) mislim da ljudi stavljaju prsten na knjigu da bi senka napravila oblik srceta, probaj tako nesto :D ovako nesto http://www.deviantart.com/art/the-book-of-love-134826085 Edited December 16, 2013 by rejvenko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Pa to mi je bila i zamisao, jos nisam skapirao ekspoziciju za to, tj fejlovao sam u procesu. :) Sta se desavalo je da svetlo sa blica unisti sve senke, dal usled izuzetno tankog prstena ili cega vec. Pravicu i drugi pokusaj, pa kacim rezultate ukoliko bude bolje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Evo moj mali doprinos .)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 пробај са неком лампом и без блица Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Hocu, a sto mislis da bi lampa umesto blica bila resenje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 па са њом можеш да видиш сенку како ће да падне и да је подесиш по потреби. И она може да ти да усмеренији сноп светлости него блиц (без наставака). јел користиш фиксни блиц или имаш засебан блиц? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 SB700 sa radio triggerom van aparata. Mudro zboris to za lampu, cak imam i adekvatnu koja menja obim snopa, time i dobija/gubi na difuziji, moram da probam kolko sutra. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 или бар искористи лампу као меру где да поставиш блиц. па пробај и једно и друго Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 (edited) Probacu lampu solo i ambient ili lampu plus sb da okine u plafon ako je ambijent light los. Svakako imam cime da se igram, ziv bio. Edited December 16, 2013 by Fenodrim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 па то, мож да се играш колико хоћеш, само ће ти бити јебено јер лампа даје другачије светло него блиц, па ће ти бити различите боје. Можда да пробаш да окинеш једну само са лампом и једну само блиц о плафон, и онда да им наместиш исти баланс беле па да их склопиш у једну Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Lampa je ona Police od nesto bahato mnogo vati (800?) ne znam tacno kellvinazu ali je prilicno belo. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 кад оправиш то видећеш и сам, ако ти се поклопи келвинажа још боље Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Kako ste me samo zaobišli lagano .)) nema veze, produžiću dalje 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 meni se svidja prva slika, druga i ne bash .-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 ma i prva je sranje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevrstahp Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Kako ste me samo zaobišli lagano .)) nema veze, produžiću dalje pa na prvoj ti fali neki predmet u fokusu ovako je samo beton i mahovina, nije preterano zanimljivo :D a na drugoj si opalio direktno u sunce i pregoreo pola neba :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 ето рече ти реки све а и на првој ти је изгорела она грађевина иза Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Sta znam, nisam preterano zadovoljan, ali je svakako pomak u pravom smeru, sad treba usavrsiti. -Kod slike A mi se ne dopada ugao, previse teksta je jasno, ako poradim na DOFu senka (srce) gubi formu. -Kod slike B mi je fin ugao, dobija se osecaj prostora, pogresio sam sto su stranice bile previse...savijene da tako kazem, te je "gornji deo srca" suvise upao, verujem da bi bilo lepse da su otvorenije (kao na strokanovom linku gore) -Slika C ima za nijansu nizi ugao, ali isti problem sa dubiniom srca. Dajte misljenja. :) Slika A by Fenod, on Flickr Slika B by Fenod, on Flickr Slika C by Fenod, on Flickr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 рекијев је линк ако шаљеш некој риби ово, нађи неки део где ти се свиђа цитат и направи прву верзију слике ако не шаљеш риби, онда не знам зашто се толико замлаћујеш овим иначе добар ти је вајт баланс на трећој. ако хоћеш да се играш још, обавезно искорпирај та подешавања на следеће покушаје Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 (edited) Ф-еМо-Дрим :) Мала допуна за претходно око споменика: изгледа да на Новом гробљу има још тога, али ми је немогуће да све пронађем. Мораћеш да стартујеш тамо некога, кад будеш ишао, да ти све покаже... Нормално, то кад стигнеш, након што дан затрепти и отиду сенке... што се тиче прстења: зар ниси могао да повећаш мало угао у односу на књигу, тако да се мало прикупи сенка срца на књизи? Edited December 17, 2013 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feno Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Da rekijev, izvinjavam se. Na pocetku teme (kad kazem tema mislim na temu sa burmama) sam napomenuo da cinim uslugu drugaricinoj kevi koja je kuma na vencanju. Ove burme su jedan od stvari koje bih fotografisao (delovi vencanice, bidermajer, burme...) zene vole takve uspomene. Ako vec radim to gledam da ispadne kolko-tolko ok, iako je klise. Da, imam ok wb, manje vise ok kadar i primecene greske kod kompozicije. Nadam se da ce biti bolje u sledecem turnu. Kad ti sidjem do Uzica zatreptece nesto a ukljucuje tvoj shupak i moj penis. :) Prvom prilikom se bacam na to Bruks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Бацај се ти на неко женско чељаде! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts