Zwerko Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Elem, imam specifican problem pa mi treba pomoc - trebaju mi slusalice pre svega za Skype/VoIP komunikaciju koje bih koristio na laptopu. Zasto je bitno sto je laptop - zato sto ima samo jedan 3.5mm prikljucak (HP Probook 5330m). Lik u jednoj radnji mi je rekao da bi tu mogle da idu slusalice sa jackom koji ima tri one strafte, ovako nesto Takve valjda isto idu kao handsfree u telefone. Druga opcija su mi USB slusalice, sto mi je isto ok. Mozda cak i neke Bluetooth ako ima ok modela. Treba mi neka preporuka za normalne slusalice, dakle ne neke gejmerske i sl, u sustini cena nije bas presudno bitna, ali bi bilo dobro da bude recimo ne vise od 4k dinara (dao bih i vise ako neko preporuci neki model koji je bas do jaja za to sto meni treba). Sto se ovako izgleda tice sve mi odgovara samo da nisu bubice. Ono sto mi je bitno jeste da imaju kvalitetan mikrofon jer je i razlog nabavljanja headseta to sto ugradjeni mikrofon u laptopu hvata sve moguce zvuke u prostoriji. Dakle treba mi nesto preko cega bih pricao kao recimo preko telefona i povremeno mozda slusao muziku (a kao sto smo zakljucili ranije nisam nikakav sluhista). Ideas? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 proveri za svaki slucaj da li imas rupu za taj jack sa 3 strafte( prve 2 su levi/desni kanal a treca je mic ) pre nego sto uzmes tako nesto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjela Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Ako LT ima bluetooth, mozes da uzmes i neki od handsfree uredjaja za voznju, trebalo bi da radi posao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 A kako to da proverim? Mislim evo sad sam pogledao, cak je i ikonica slusalica sa mikrofonom, evo slike: Ako LT ima bluetooth, mozes da uzmes i neki od handsfree uredjaja za voznju, trebalo bi da radi posao. To mi ne radi bas posao jer bih voleo da mogu i muziku povremeno da slusam. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 imam ja slušalice za mobilni telefon sa takvim utikačem pa možeš da proveriš da li lepo radi ta utičnica na prenosnom računaru. ^rečenica na srpskom što se pitanja tiče, ja nisam bio preterano zadovoljan kvalitetom zvuka sa blutut slušalicom, pa bih na tvom mestu probao pre kupovine. što se USB rešenja tiče, skajp ume mnogo da se retardira sa time, zbunjuje ga kad se menja default audio device, evo kod mene je najnoviji trip da ne zvoni :D ko microsoft da je pisao skype app Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 A pa imam i ja slusalice od telefona, to je ono sto uvek ostavim u kutiji :) Dakle, da, to je to, sa Nokia slusalicama koje imaju onako tri strafte na jacku radi mikrofon i zvuk na kompu u Skypeu. Dakle treba mi preporuka za takve slusalice ako vec usb nije preporuka. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 a da nabaviš negde adapter/spliter i kupiš bilo koji od 2048 hedsetova za komp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 28, 2012 Author Report Share Posted December 28, 2012 Vidis, i meni je taj tvoj predlog sinoc bio vrlo logican :) Ali kako je jutro pametnije od veceri, pogotovu u Srbiji, imamo situaciju da taj adapter nije bas tako lako nabaviti/napraviti. Pitao sam u Kelcou, nikada nisu imali tako nesto, mozda postoji ideja kako bi napravili, ali ne zna. Mikroprinc mi je poslao lep mail (slao sam im mail sa linkom ka stranom sajtu gde to ima da se kupi posto ne znam da objasnim preko telefona) u kome su rekli da kapiraju ideju, ali da ne mogu sad da mi naprave jer mora da se budzi od necega drugog a guzva im je u radnji, ali to mi ostaje posle NG da pokusam. Jos mi je ostao Kanibal koji mi nisu odgovorili na mail pa cu kasnije svratiti do Piramide. Ako neko ima jos neku ideju koga da pitam za to javite... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 pa realno je da to juriš posle nove godine pošto će te sada svuda odjebati :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 30, 2012 Author Report Share Posted December 30, 2012 (edited) Elem, problem je resen tako sto sam nasao neke HP USB slusalice koje sam dobio pre nekih godinu dana a tek sam sad skontao da ih imam, tj da sam ih bio dao suraku, pa sam ih oteo nazad, kupicu mu neke druge. Dva kurioziteta - odgovorili mi iz Kanibala "Postovani,Trazeni kabl mozemo napraviti samo sto je potrebno da nam obezbedite shemu veze (do sada smo za takve slucajeve imali vec 3 razlicite sheme za istu namenu)", zaista n'umem da nadjem tu semu, hteo sam da odgovorim "kao za hendsfri za telefon", ali ne znam da li bi me razumeli :) Posle potrage po svim zivim i mrtvim radnjama tehnike (gledao sam nesto drugo pa sam usput pregledavao i slusalice) i posle jedno 20ak potpuno zbunjenih radnika, usao sam u HP radnju u Uscu i nasao jedan jedini model slusalica koje imaju taj konektor koji meni treba, jedino sto su delovale bas krs i po defaultu dolaze sa roze maskom :)) Doduse ima i siva da se promeni :) Ono sto je jos zanimljivo jeste da se uz njih dobija i adapter potpuno obrnut od onoga sto meni treba, dakle tu ulazi ovaj jack sa tri strafte i izlaze zeleni i roze za slusalice i mikrofon (da se nakace na normalan laptop). Inace posto sam u istim tim radnjama radnicima najcesce pokazivao na primeru laptopova koji stoje tu isti kontektor imaju skoro svi novi modeli Lenovo, neki Samsung i uglavnom veci broj ultrabookova, cisto da znaju drugi ako ih snadje slicna muka... imam ja slušalice za mobilni telefon sa takvim utikačem pa možeš da proveriš da li lepo radi ta utičnica na prenosnom računaru. ^rečenica na srpskom E da, htedoh na ovo da se osvrnem pa zaboravih ranije. Problem s prevodom je sto mi generalno nemamo adekvatne prevode za nove reci koje se pojavljuju u racunarskom recniku svakog dana. Tipa Hrvati prave svake godine konkurs za smisljanje novih reci za takve stvari, ne mogu da se setim svega sad, ali znam da je ove godine uvedena rec "dodirnik" za touchscreen. Mozda nije najsrecnije resenje, ali je bar jednoznacno. Jer recimo tvoj prevod recenice na srpski nije bas tacan jer pod "prenosni racunar" mozes podvesti i notebook i netbook i tablet, a vrlo verovatno jos stosta, verovatno najpriblizniji prevod toga na engleski je "mobile computer", sto je mnogo siri pojam od onoga koji sam ja koristio. Edited December 30, 2012 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 uzimala davala na pljugama spavala :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts