Demian Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Otrcao sam malo do svojih u Loznicu, sedimo stari i ja, pricamo, i negde u prici on se priseti kako je kao mladic doneo motornu testeru dedi, u Borinu (selo) iz Svabije. Pitam ga kako je prosao carinu sa tim, sve misleci da je isao kolima, vozom itd .. Stari se zbuni i kaze da je motorku redovno doneo avionom. Kaze stavio pod sedište, videle stjuardese, boze moj covek kupio motorku nosi kuci, sve normalno. 83 godina. 2013, masovne pucnjave, onaj retos u Norveskoj, bolesni Ameri, teroristi, otmice, haos ... samo 30 godina kasnije. Zna li neko neki link gde ima nesto vise procitati na tu temu, kako smo se jebeno globalno tako srozali kao ljudska bica? Mislim, jebote, "samo" 30 godina ranije, ljudi su nosili motorne testere u avione, niko ih nije otimao i zakucavao u zgrade. Niko nije uletao u olimpijska sela i masakrirao. Sad, znam i da je bilo srednjeg veka i da su ljudi nabijani na kolac, i da ce svireposti uvek biti, ali to su bili ratovi. Mrznja coveka prema coveku. Da li postoje dokumentovani slucajevi bezumnog, ludackog nasilja kao evo ovi primeri iz 2012? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zytherius Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Munich_massacre 40 godina ranije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 (edited) http://en.wikipedia....Munich_massacre 40 godina ranije. to je bilo politicki / verski angazovano i toga je bilo uvek. Mislim da Demian ne prica o tome (iako ne znam tacno o cemu zeli da prica, al sam siguran da nije ovo) Edited December 27, 2012 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Mozda je i ranije bilo toga, ali usled slabosti medija tada (u poredjenju sa danasnjicom) malo ljudi zna za te situacije, dok danas ceo svet zna u roku od 10 minuta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 pa realno je samo jednom avion zabijen u zgradu, a da su svima digle kose na glavama. I ovo u Minhenu, Tiananmen, post WWII komunizam, i pre toga.. mislim, bilo je uvek ovih sranja samo je kapitalizam i brži razvitak tehnologije doveo do više šansi, više ljudi i više ideja i naravno veće razmene informacija na globalnom nivou. Realno, da sad zamenimo sve ljude na svetu sa ljudima iz šta znam, V ili X ili XIX veka, i namnožiš ih na 7 milijardi, za deset godina bi bilo sve isto ako ne i gore.EDIT: samo su se tada ljudi ponašali možda malo nonšalantnije što je najverovatnije jer tada nije bilo toliko mogućnosti da svaku osobu zatrpaš ogromnom količinom informacija kao danas pa da se usere od sveta, poludi i napravi neko sranje ili gore. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 Zapravo trupsi, nisam siguran sta je tema :) Samo me fascinirala mogucnost da je jednog dana, u tamo nekoj godini bilo sasvim normalno uneti motornu testeru u avion i da niko nije pretpostavljao da je unosis da masakriras ljude. Mozda je i ranije bilo toga, ali usled slabosti medija tada (u poredjenju sa danasnjicom) malo ljudi zna za te situacije, dok danas ceo svet zna u roku od 10 minuta To, slazem se, daj neko istrazivanje, vest, nesto bar poludokumentovano da su se ovakva ili slicna sranja deavala ranije. bilo je uvek ovih sranja samo je kapitalizam i brži razvitak tehnologije doveo do više šansi, više ljudi i više ideja i naravno veće razmene informacija na globalnom nivou. Želi da priča o tome kako se skoro ceo svet napio marmenade u poslednjih x godina i da su ti marmenada infested ljudi napravili marmen offspringe koji trenutno vladaju svetom. Svi u pravu. Mozda treba da definisemo temu. Ali ajde dajte mi neke primere (znaci ne Huni koji seku milijarde usiju, to je rat toga je bilo i bice) iz prošlosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 To, slazem se, daj neko istrazivanje, vest, nesto bar poludokumentovano da su se ovakva ili slicna sranja deavala ranije. evo jedan primer Cologne school massacre June 11, 1964: Cologne school massacre. Armed with an insecticide sprayer converted into a flamethrower, a lance and a homebuilt mace, 42-year-old Walter Seifert entered the Katholische Volksschule and opened fire on the girls playing in the courtyard. He then knocked in classroom windows with his mace and fired inside. Eight children and two teachers died, twenty children and two teachers survived with very severe burns. After taking a cyanide pill, Seifert died the following day, in custody. drugi Bath School disaster May 18, 1927 : In the deadliest mass school murder in United States history, former school board member Andrew Kehoe set off three bombs in Bath Township, Michigan killing 45 people and wounding 58. Kehoe killed himself and the superintendent by blowing up his own vehicle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Ako to spada u ovo sto pricas, serijske ubice mislim da su redje u danasnje vreme? Imam trip da im je vrhunac bio od kraja sezdesetih do kraja osamdesetih. Nekako svi za koje sam cuo su iz te ere. Naravno ima ih i pre tog perioda, ali tada nekako ko da ih je podosta bilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 ovi mi nekako liče na masovne ubice nego serijske kao što su bili Gejsi i ostali. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted December 27, 2012 Author Report Share Posted December 27, 2012 Masovne, ne serijske. Evo Shomi daje dobar primer http://en.wikipedia.org/wiki/Bath_School_disaster .1927. Pazljivo pripremljeno, organizovano, ne divlji impuls triggerovan u momentu. Planirao je i nabavljao eksplozive godinu dana. http://www.top5ofanything.com/index.php?h=db8a4490 Sve razvijene zemlje. Stoji da tehnologija donosi brze, bolje, nazalost i morbidnije u svemu. Čovečnost, i obrnuto nečovečnost samo imaju destruktivnije i brze nacine delovanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 pa ranije je moglo i da se pusi u avionima, i u ekonomskoj klasi, sada ne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Amerike zemlje obecane :) Edit ebeni autocorrect Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 bitno da su Srbi koljaci a to sto se u Ameriki! malo malo neko okrene i pobije skolu dece od 5-10 godina to nista.Ja mislim da se tako nesto nikada nece desiti kod nas, mi nismo tolko retardirani. Brat Andreas je pokazo kako se bori protiv islama na pravi nacin, procitajte manifest dobar je 1 Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Mrzi me da citam topiks, ali trebalo bi da moze motorna testera avionom ali dole u prtljag.Sad predjoh ovlash i vidim da pricate o smanjivanju sloboda masovnom histerijom. Smarate ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Pa tako se i najlakse smanjuju slobode. Ubedis ljude da je strah opravdan i da samo represivni zakoni to mogu da promene i voila. Uzgred sve ovo sto se desava sada, desavalo se i pre. Evo ja kenjam kako su mlade generacije djubre i kako je svet otisao u kurac i kako je sve to od skora, a onda procitam pismo iz starog Egipta sa potpuno istom konstatacijom. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 kolektivne histerije je oduvek bilo, jer je ona odlično oruđe za kontrolu mase. ranije je bila drugačija jer smo imali svet sa dve supersile koje su koristile jedna drugu za generisanje straha, a danas imamo ovo što imamo pa je bilo neophodno izmisliti nekakve teroriste. u sklopu toga danas imamo frku sa avionima jer ih teroristi rado otimaju, a u vreme tvoje motorne testere je to tek bilo u povoju i još nisu stigli da donesu propise koji zabranjuju unošenje koječega u avion. kad smo već kod toga, je l još neko primetio da novi bezbednosni propisi doneti posle 11. septembra zapravo ništa ne doprinose bezbednosti, već služe uglavnom da se bolje prodaje voda od 10 evra u zoni posle čekpointa na aerodromu? još jedan argument za teoriju da je ceo taj 11. septembar bio insajd džob. edit: evo i barkas napisa skoro istu stvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abohac Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 Pa tako se i najlakse smanjuju slobode. Ubedis ljude da je strah opravdan i da samo represivni zakoni to mogu da promene i voila. Uzgred sve ovo sto se desava sada, desavalo se i pre. Evo ja kenjam kako su mlade generacije djubre i kako je svet otisao u kurac i kako je sve to od skora, a onda procitam pismo iz starog Egipta sa potpuno istom konstatacijom. Ako onda nastaviš da kenjaš onda gubiš na legitimitetu. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted December 27, 2012 Report Share Posted December 27, 2012 A jel ta motorna radi na struju ili gorivo...? Ako radi na struju, mozda su ga pustili da je unese u avion, jer su znali da nema gde da je prikljuci...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 u to vreme si mogao da uneseš pištolj u avion, a on definitivno ne radi na struju. drugačije vreme, nije postojala (ili nije bila kreirana) potreba za visokim obezbeđenjem u avionima, to je i poenta topika ffs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts