Jump to content

GMail


Slađan

Recommended Posts

Znate kako ja volim da imamo neke oficijelne topike za neke normalne i masovno korišćene stvari pa GMail je nekako neizbežan, a uvek ima nekih pitanja i nedoumica. Pogotovo u proteklih nekoliko nedelja/meseci kada se isti redizajnira.

Pa za početak, imam ja jedno pitanje, koje mi nije baš najjasnije o čemu se radi pa moram da dam baš precizne primere, a i baš smo pre neki dan se frljali sa sličnom tematikom redakciji i niko nije znao tačno u čemu je štos:

- Imam mojmail1@gmail.com i na njega dodat mail sa nekog negmail sajta, nek bude mojmail2@xyz.rs i koristim gmail da šaljem i mojmail2.

I danas sam nešto slao sa njega, na nekoliko različitih ne-gmailova. E sad, stigne mi prvi reply i u njemu stoji:

from: Neka Osoba 1 <neka.osoba1@XYZ1234.rs>

to: mojmail2@xyz.rs,

mojmail1@gmail.com

date: Thu, Dec 13, 2012 at 6:32 PM

subject: Blabla

mailed-by: XYZ1234.rs

I sad ja ne kontam, ako sam ja poslao sa mojmail2@xyz.rs kroz gmail na neka.osoba1@XYZ1234.rs, a on meni odgovorio, zašto meni onda stoji u TO polju i moj gmail? Inače, stoji mi naravno da mogu da šaljem kao ovaj mail što je forwardovan i stoji mi Alias štikliran u podešavanjima.

Da dodam mali tvist, naredni odgovor na isti mojmail2 koji mi je stigao od neke.osobe 2 je izgledao ovako:

from: neka.osoba2@YZX567.rs

to: "Moj Mail 2" <mojmail2@xyz.rs>

date: Thu, Dec 13, 2012 at 9:25 PM

subject: Re: Blatruć

Ovaj drugi izgleda upravo kako treba, e sad, kad sam u prvom napisao "reply" to nije baš istina, jer mi nije stigao kao reply mail već mi je neka.osoba1 poslala novi mail na moj.mail2. I onda sam dobio onako, što je nemoguća da ta osoba ima moj gmail već samo taj xyz.rs mail, a i da ima, što bi mi slala tu? Plus, taj mail mi je nekako (pretpostavljam jer ima i moj gmail za koji nemam filtere i labele) preskočio filtere i labele.

Dok sam od neke.osobe2 dobio uredno reply bez ikakvih viškova. Ovo mi se i pre dešavalo samo nisam razmišljao mnogo o tome, kada mi je par njih slalo mejl na moj gmail, pod izgovorom da xyz.rs domen nije bio u funkciji tom trenutku (jer nije), a nisam se pitao odakle im moj gmail.

Pa me zanima - ja kad šaljem sa nekog xyz.rs maila kroz gmail, zašto primaoci ponekad vide moju gmail adresu pored xyz.rs i kako da to isključim, da vide samo xyz.rs???

Možda sam mogao to i kraće al jbg.

Hvala :D

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...