Slađan Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 (edited) Bole i ja imamo nekih problema sa jednim kompom u redakciji, a posle svega i svačega, i dalje nije rešeno. Sori za mali wot, al jbg, da bude detaljno. U pitanju je sledeća konfiguracija: CPU: i5 3450 GPU: SAPPHIRE RADEON HD 7770 MB: ASUS P8H61-M LE R2.0 PSU: CM RS-500 PCAP-D3 RAM: Transcend 613887-2564 DDR3 1600MHZ CL11 4GB x 2kom. HDD: 1TB WD10EZRX Western Digital OS: Win7 64bit SP.1 A problem je da BSODuje, sa raznim porukama, takođe rendom krešuje i izbacuje poruke u windowsu da je riknuo Win Explorer, ATI Catalyst, neki nasumčni .exe. Nekad krešuje, nekad ne odmah. Nekad ni ne stigne u Win, krešuje odmah posle POST-a. Nekad BSODuje pa se sam restartuje, nekad ne. Šta smo probali: - Reinstal Win7 64bit sa diska i usb-a, tri različite verzije i sa i bez servis peka (a svi ti windowsi su redovno instalirani i rade svuda super). Ili instalira, pa sve isto ili krešuje pri instalaciji i lupi BSOD ili neku grešku ili slično pa restartuje. - Prvo smo sumnjali na HDD, pa smo ga formatirali i na quick i na full kroz Win i na Zero kroz HD Tune Pro i još nekim programom nebrojeno puta. Čekiran je sa mislim čak dva ili tri programa sa hirens diska i UBCD-a, plus je na dva različita kompa radio normalno. Na jednom je celu noć radio ok, na drugom dva puta po nekoliko sati, bez problema. A čekiran i chkdsk-om i kroz HD Tune pride. Sve pokazuje ok. Inače, probani su i razni SATA kablovi, i dalje sve isto. I još smo probali sa drugim hardom, isto ne pomaže. - Memorija je testirana i sa memtestom i još nečim, po ko zna koliko pasova, sve je ok. Plus je radila na drugom kompu nedelju dana bez greške pre nego što je vraćena u ovaj. - Menjali smo napajanje, opet je krešovao i bsodovao i u win i pri instalaciji win. - Probali smo drugu grafičku i integrisanu na ploči, isto sve. - Probali smo i na drugoj matičnoj (ASRock Z68M/USB3) sve ovo navedeno opet i na njoj, sve isto. - Vraćan je system image, isti problemi. A inače je kompa sasvim normalno i uredno radio pre 6 meseci kada je bio nov. (Nema garanciju btw.) - Probali smo i sa i bez i sa drugim miševima i tastaturama (onaj trenutak očaja!), isto. Pa smo sve sem samog procesora isključili ali nažalost nemamo pri ruci drugi 1155 procesor da probamo i njega (imamo nesrećom 1156 :D ) jer nema više šta drugo da bude. Prčkano je po oba biosa, downclockovan je i CPU i RAM, isto sranje, a inače naponi su, kako BIOS prijavljuje, skroz normalni. To me dovodi do sledećeg: jel ima neko neki, bilo koji procesor za 1155 slot, znači i3, i5, i7 na zajam radi testiranja u redakciji? Pa da samo potvrdimo jel to ili nije, a ako ima neko neku drugu ideju šta bi moglo da bude, pls - napišite ispod. Ni meni ni Boletu nije dobro više od ovoga, razvuko se predugo, a moramo da ga sklepamo da radi što pre moguće. Kontam da sam zaboravio šta smo još probali ali je poenta da ništa nije pomoglo, bilo da je kroz Win, DOS ili menjanje hardvera. Nadam se da je procesor jer ako to nije, onda je crna magija u pitanju i ništa drugo! Hvala na strpljenju hlp pls :P Edited November 8, 2012 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 a da dignete neki linux live CD i pustite Super Pi ili tako neki CPU stress test? Mada po svemu ovome deluje da je CPU. Nemam CPU da vam pozajmim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 to planiram sutra nešto slično kao poslednju opciju. Za danas mi je dosta. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 šta se desilo pa bole (pokušava da) popravlja kompove u ruru?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 pa on se više brine i emotivno snosi posledice dok ja prčkam :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Ja procitao naslov "Čika Bole vas moli za pomoć"! Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 mozda virtuelna memorija? probaj sa setovanjem pejdzing fajla na automatik pa vidi dal ce nastaviti sa BSOD-ovanjem. Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 jok, nije to, onda ne bi krešovao i pri instalaciji windowsa. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Ajmo ljudi, neki procesorčić! Maleni i sladak za ČIKA Boleta! Dam bonu! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 ima u atomu, gigatronu, winwinu, altiju... Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 ali samo čika Bole ima bonu! Koju hoće da da vama. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Mene samo zanima da li je ovaj Igor ozbiljan. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 zavisi Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Kad je meni riknuo procesor(i5 2400), imao sam neki BSOD karakteristican za hardware failure al se ne secam tacno koji.. Desavalo se pri bootovanju wina i pri pokusaju instalacije. Mada je radio potpuno normalno sa 2 ukljucena jezgra u biosu, pa probajte i to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Kupite neki najjeftiniji celeron, za 25-30 evra pa probajte... Meni je pre mesec dana crko i7 3770K (u stvari, nije ni proradio, sada je vec 2,5 nedelje u nekom servisu po garanciji), tako da svashta moze da bude. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts