spo(ghost) Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 markets.com, online brokerska kuca. Pocinjem dovodjenjem novih klijenata (zovem ljude i smaram da trguju na berzi preko njih), napredujem kad im dovedem XY $ novog kapitala, sve u svemu bice stresno na pocetku, ali bice dobro rofl, preko puta YUBCA su. Imbecilna firma... Gomila nekih kvazi brokera sa kravatama i nekim "hiljade i hiljade evra" pricama. Ako ti isplate prvu platu, javi. Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 napredujem kad im dovedem XY $ novog kapitala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 rofl, preko puta YUBCA su. Imbecilna firma... Gomila nekih kvazi brokera sa kravatama i nekim "hiljade i hiljade evra" pricama. Ako ti isplate prvu platu, javi. Ako imas neka sranje iskustva sa njima, reci dok se ne ukanalim! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 mog drugara su isto zvali na to. batalio je odma posle nekog seminara na koj su ga poslali. I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Sta znam, nemam sad neka pametnija posla i obaveze, probacu pa kako bude. Vise mi znaci to sto sam izdominirao sve intervjue i kurce, i jedini primljen od 15ak ljudi koji su dosli, malo kao self confidence boost Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 ako ti nije bilo jasno da je piramida posle ovoga o unapređenju posle dovođenja novih, onda bi posle "vodili ga na seminar" moralo da bude. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Ako imas neka sranje iskustva sa njima, reci dok se ne ukanalim! otisao na razgovor, video da pricam sa trogloidima, ostao do kraja, cisto da se smejem kad sam se vec iscimao preko pola grada do dole... jos kazem liku u facu, kao "zaista mi ne treba kirbi-piramida posao", posto sam video kuda ide razgovor... I on kao "ne znam sta je to"... I posle 2 sata mi salju poruku, "postovani, pocinjete sa radom od sutra", naravno, iskulirao... Pritom svi nose neke kravate, odela, i satove od po 500 jura. Ali ono je pisanje od smeha. Nadji bre neku fizikaliju, ide zima, taman ces malo da se ocelicis, retko gde mozes da nadjes neku administraciju sad. Sta znam, nemam sad neka pametnija posla i obaveze, probacu pa kako bude. Vise mi znaci to sto sam izdominirao sve intervjue i kurce, i jedini primljen od 15ak ljudi koji su dosli, malo kao self confidence boost ne zaludjuj se, nadji bilo sta drugo... trafika, trafika, barem da dobijes neku lovu Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Па нек проба човек :) На грешкама се учи :) Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Nije mi zbog para atm, nemam egzistencijalnih problema pa da moram da radim nesto, vise mi je zbog iskustva, jer nikad nisam radio kancelarijske poslove, ono, odnosi sa ljudima u firmi itd, neka vrsta obaveze, sticanje radnih navika posto vec par godina ne radim apsolutno nista. Ako se ispostavi da je banana, zapalicu iste sekunde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 naravno da je banana, ali isto tako ostani i šljakaj to ukoliko ti ne oduzima vreme i ne žrtvuješ neke bitnije stvari. svakako je bolje nego da sediš gajbi ili čistiš sneg da bi se "očeličio". Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 ako ti ne treba lova, onda radi sta ti dusa iste :) barem ces moci da stavis u CV neki dan. Inace to ti je klasican telesales program koliko sam skapirao, zoves potencijalne klijente i pricas im bajke, nakon toga se prebacuju na farmere koji muzu lovu od njih i daju im "savete" kako da dobro potrose svoje pare. Ako imas zeludac da slusas da ti neko place za ustedjevinom svoje bake, onda go for it tiger! :D Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Nije to bas to, "moja" firma nema nikakve veze sa samom trgovinom na berzi, sta ce oni kupovati na berzi, i da li ce poslovati u plusu ili minusu je za mene apsolutno nebitno, dokle god posluju preko nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 matori, imas trener aplikaciju na njinom sajtu, koju verujem da si vec skinuo to ti je kao poker avendzers, samo sto radis sa podacima sa berze. I onda ti ostaje odredjeni "pot" unutar firme. Naravno, kada "napredujes" onda verovatno kreces da "savetujes" klijente. Svako tvoje "savetovanje" zadrzava klijenta u tvojoj firmi, tako da si ti neka tutorial kuca, za wannabe weekend brokere. E sad, nekad moze da se desi i da vasa kuca omasi u proceni, i tako ljudi puknu, odnosno, onda ti klijent jebe majku preko telefona "pa kako sad to". Onda decko ode i zaduzi se kod zelenasa da bi vratio lovu, pa mu onda ti opet das losu procenu, pa lik pukne, itd itd itd. Svakako, vise razumem fatu koji sabija poker za tudje pare nego "gledanje u berzni pasulj". Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 To sve stoji, s tim sto te savete mogu da daju samo za to obrazovani brokeri, sto ja nisam. I da, berza je u sustini kocka kao i svaka druga, a klijenta ce zadrzati profit, i u najboljem je interesu, i firme i njega da on pravi profit. Sto vise para pravi, vise ce trgovati = veci cut firme. Kapiram da u ovu pricu nece bas ulaziti random likovi, nego ljudi koji i znaju ponesto o berzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Meni nije jasan koncept. Prodaju pricu da ces zaraditi brdo para ako ih poslusas ili ti sami uzimaju pare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 (edited) Niti ti prodaju pricu da ces zaraditi brdo para, niti ti sami uzimaju pare. Nisam josh upucen u detalje jer mi josh traje obuka, ali "saveti" koje ti oni daju su tipa "apple izbacuje novi telefon za X meseci, ocekuje se da ce njihove akcije skociti" pa ti onda radi sa tom informacijom sta oces. Ako si ti kao klijent igrom slucaja upucen u nesto, tipa stanje na bliskom istoku, mozes mozda da predvidis kad ce skociti cena nafte pa kupis i zaradis, mozes i da failujes pa puknes. Firma uzima cut na svakoj tvojoj transakciji, znaci sto ti vise trgujes vise para firma pravi od tebe kao klijenta. Na primer, unca zlata kosta atm oko 1709,19 dolara, a oni po svakoj unci koju ti kupis uzimaju 5 centi, ako kupis 10 unci zaradice 50 centi itd Edited November 16, 2012 by Shomi~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 To sve stoji, s tim sto te savete mogu da daju samo za to obrazovani brokeri, sto ja nisam. I da, berza je u sustini kocka kao i svaka druga, a klijenta ce zadrzati profit, i u najboljem je interesu, i firme i njega da on pravi profit. Sto vise para pravi, vise ce trgovati = veci cut firme. Kapiram da u ovu pricu nece bas ulaziti random likovi, nego ljudi koji i znaju ponesto o berzi nemas skole za brokere koliko ja znam, vec ti je sve to u hodu... ono, klasika, srusi se avion lufthanze, kupujes akcije te firme, posle 2 dana izadje da je ipak boing kriv za to, onda prodajes lufthanzu, kupujes boing, itd :) mislim, to su sve "idealne" situacije i kapiram da ti prosto ne mozes da pratis tok svih sirovina i akcija kojim se trguje, vec ima vas 10 koji se podele po sektorima i onda ti pratis desavanja u siriji, pera prati akcije gugla, a mika i zika prate dal se tanker neke kompanije prevrnuo, itd itd... ja, iskreno, sam pokusao to da radim u onoj njihovoj aplikaciji, ali to zahteva realtime pracenje, secam se da sam na kraju bio nekih 30k $ u minusu, prosto, retardiran sam :) Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 (edited) Imas brokerski kurs, ne secam se tacno da li pri NBSu ili Komercijalnoj banci, kosta oko 1000evra, posle kog polazes brokerski ispit, tek onda mozes da mrsis muda Edit: kurs i ispit su na ekonomskom faxu Edited November 16, 2012 by Shomi~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Курс од 1000 еура за брокера :) све је јасно колико је озбиљно :) Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 problem? Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Dozvola za rad u Srbiji regulisana kako? Investicioni fond? Slobodno tumacenje zakona o igrama na srecu? :) Investiciono ulaganje mora biti kontrolisano od strane NBS , gde je drale, zovite ga. http://www.safecapltd.com/ http://www.fraudwatchers.org/forums/showthread.php?t=49013 http://lautorite.qc.ca/en/press-releases-2012-conso.html_2012_caution-currency-market-solicitations-markets.com-bforex-ltd.html - dobro, Kanada, ali opet je upozorenje. Brokerskom kućom Markets.com upravlja kiparska investiciona firma SafeCap Investments Limited, čiju je licencu za rad broj 092/08, izdala komisija CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission), koja ujedno vrši i regulaciju njene delatnosti. Markets.com:Poseduje licencu za rad u skladu sa Direktivom za tržišta finansijskih instrumenata (MiFID), koja ujedno i reguliše njegovu delatnost. MiFID je zakon Evropske unije koji obezbeđuje usklađenost merila sigurne prakse u oblasti pružanja finansijskih usluga na čitavom prostoru Evropske ekonomske oblasti (EEA). Da bi bio usklađen sa ovom direktivom, Markets.com se pridržava strogih regulatornih odredbi. From Wikipedia, the free encyclopedia [show]European Economic Area EFTA member countries excluding Switzerland European Union member-states Union type Economic market Established 1994 Members [show]30 full members EU Commission EFTA SA ECJ EFTA Court Affiliated with European Union European Free Trade Area Statistics Population(2012) 508,833,961 Area 4,944,753 km2GDP (2011) €13 trillion $18 trillion[1] The European Economic Area (EEA) comprises the countries of the European Union (EU), plus Iceland, Liechtenstein and Norway. dosta, poenta ne daj pare, ne potpisuj nista opasno po tebe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 shomi, matori, idi radi, evo ja ti kazem, umirem od smeha, bio sam tamo sa ortakom, jel jos radi oliver (valjda? mali smesan za prstenom i satom od 500 koji je iznajmljen) Znaci nemoj da gubis vreme, komicno je skroz :( You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 bio je neki celavi sa satom, zajeban baja :) Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts