Jump to content

Ruter

n_EmanJa

Recommended Posts

Situacija je sledeca imam desktop racunar i laptop, a modem od IKOM-a nema wireless. Kupio bih ruter ali hteo bih desktop da bude povezan kablom a laptop preko wireless da li je moguce tako nesto napraviti i ako moze neki savet gde ima neki ruter ne previse skup i udaljenost izmedju laptoppa i modema bukvalno samo jedan zid ?

Vrlo ti je to jednostavno - kupiš ruter, on ima u najvećem broju slučajeva 4 LAN porta i jedan WAN port. U WAN port zabodeš kabl od IKOM rutera, na 4 LAN porta možeš da zabodeš isto toliko kompova koje oćeš da prikačiš kablom, ostaje ti samo da podesiš šifru i sve za wireless, prati uputstvo koje dobiješ uz ruter. Ja imam najjeftiniji TP-Link 740N i nisam baš specijalno zadovoljan dometom, u smislu da mi nekad nestaje wifi na terasi koja je jedno 6m i 3 armirano betonska zida od njega. Za to što si ti naveo bi trebalo da ti radi bilo koji, pogledaj recimo po spisku odavde cuo sam dobre komentare recimo za ovaj D-Link DIR-600, a ako oćeš neki baš dobar otvori se za Linksys koji je oko 5k dinara, ja sam imao iskustvo sa starijim modelima i stvarno su vrh uređaji.

Heghlu'meH QaQ jajvam