Popular Post Boondock Saint Posted September 17, 2012 Popular Post Report Share Posted September 17, 2012 O cemu se ovde radi? (Ukoliko vas zanima samo igra preskocite ovaj deo slobodno) --------------------------------------------------------------------------------------------------- Pre nekog vremena sam se ponovo vratio radu u MUGEN endzinu posle pauze od vise godina i resio da spojim to sa mojom ljubavlju prema stripovima pa je kao plod toga nastao DC vs Marvel. Ko se pre susretao sa igrama u MUGEN-u uglavnom ima losa iskustva sa njim. Zasto? Zato sto MUGEN funkcionise po istom principu kao i borilacke igre: “Lak da se shvati, ali zato tezak da se njime ovlada”. Tako da na internetu mozete naci razne amaterske kompilacije likova (ne mogu da ih nazovem igrama jer su u najvecem broju samo nabacani likovi iz raznih igara bez ikakvog smisla, razvijenog borilackog engina, usaglasenih paleta, brojnih bagova koji proisticu iz nasumicnog trpanja i mozda najbitnije stavke BALANSA). Svako ko se imalo vise razume u zanr borilackih igara zna da je balans izmedju likova nesto bez cega ma kako dobra igra pada u vodu. Ovo nije igra gde cete videti borbe izmedju Homer Simpson-a, Super Saiyajin 3 Goku-a, Sub Zero-a, Super Akume, Chuck Norrisa,Peter Griffina i Isusa (verujte mi takve “igre” postoje). Ovo je igra u koju je ulozeno dosta sati (kako mojih tako i mnogih drugih ljudi talentovanijih od mene), poznavanja kako samog engina tako i manipulisanja 2D sprajtovima i animacijama (od strane vrhunskih stvaralaca na MUGEN sceni), mehanike boralackih igara i naravno naveliko poznavanje stripova :D Drugi problem sa MUGEN-om je zajednica. Svako moze da doprinese ali je vrlo tesko doci do zaista dobrog materjala, a i plasirati svoj, jer je zajednica vrlo neorganizovana. Srecom postoje sajtovi poput scruffydragon.com i mugen-infantry.com. Tamo se okupljaju vrhunski majstori koji prave sve potrebne resurse ali se ne trude da ih uklope i od njih naprave “igrivu” igru. Tu sam ja stupio na scenu sa godinama staza u Street Fighteru i sl. igrama da zajedno sa njima napravim igu vrednu pomena :cool: hehehe.... -------------------------------------------------------------------------- Da predjemo na igru. DC vs Marvel je fan-made 2D borilacka igra sa okrsajem vasih najvecih junaka iz stripovskih univerzuma kompanija DC i Marvel, medju kojima su Superman, Batman, Spider-Man, Green Lantern, Thor, Iron Man, Captain America i mnogi (mnogi) drugi. - bazirana na enginu Marvel vs Capcom 2. Korisi 6-button kontrolu semu, - Vise od 80% originalno animiranih likova i pozadina, - Sjajna muzicka podloga, - Po 24 lika sa obe strane i jedan unlockable lik koga otkljucavate kada predjete igru, - Vise od 50 arena, koje ekranizuju poznate lokacije iz stripova (Gotham City, Daily Planet, S.H.I.E.L.D helicarrier, Asgard i sl.) - Igraj solo, napravi superherojski team up, ili ucestvuj u borbama sa do 4 lika na ekranu! - ARCADE mod kroz koji cete sresti neke od najvecih negativaca u oba univerzuma i osujetiti planove Darkseida i Thanosa i njihovog misterioznog gospodara. - VERSUS mod – zaigrajte protiv prijatelja, - SURVIVAL mod – koliko cete dugo izdrzati? - DEMO mod gde mozete sami izrezirati omiljene borbe iz stripova i pustite ih da se odigraju. Ova igra je pravljena od strane fanova ZA fanove, niko nije vlasnik nicega ovde i niko ne zaradjuje. Ni ja,a ni ljudi koji su napravili razne delove ove igre ne zaradjujemo nista. Tako da mozete sami modovati igru i praviti mozda svoje kombinacije..... Ukoliko zelite da se bavite pravljenjem igara u MUGEN-u, posetite sajt mugen-infantry.com. Link za igru cu postovati do srede najkasnije kada ispeglam jos par bug-ova i mogu da joj zalepim verziju 1.0. Za to vreme evo par screenshotova i gameplay video, sutra ide jos jedan pa u sredu postujem linkove. http://www.youtube.com/watch?v=03ZIWqEqxSE 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 evo ti odmah jedan plus od mene, jer i dalje nisam našao mugen igru, a da ispunjava bar one osnovne uslove da bude video igra... ono, da radi :D živo me zanima da vidim v1.0 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
K0baya Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 + - bazirana na enginu Marvel vs Capcom 2. Korisi 6-button kontrolu semu, You got me here. o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boondock Saint Posted September 17, 2012 Author Report Share Posted September 17, 2012 Evo jedno saljivog videa gde Deadpool troluje heroje..... http://www.youtube.com/watch?v=_9ZplYkNqNg&feature=plcp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boondock Saint Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 DC vs Marvel Trailer! http://www.youtube.com/watch?v=EyjrJcPQzHw Evo linkova! Konacno :) Verzija 1.0 je spremna! https://safelinking.net/p/44772f4d4b Napomena! Instalacija igre: Posle skidanja igre, skinite program HJSplit sa ove lokacije: http://www.freebytesoftware.com/download/hjsplit.zip onda ga otvorite izaberite opciju "Join", pa na "Input File" i obelezite fajl "DC vs MarvelV1.0.7z.001" , program ce onda spojiti sve delove u jedan fajl koga onda otpakujete sa WinRar-om ili 7zip-om. Gameplay hintovi: -ARCADE mod vam daje tri nacina za prelazenje: "Single"- glavni mod i jedini nacin da vidite pravog bossa u igri, "Turns"- Izaberete dva lika i igrate po rundama, izmedju borbi mozete birati redosled tako sto drzite levu ili desnu strelicu dok se runda ucitava. "Simul"-Izaberete dva lika i onda se oba bore u isto vreme s'tim sto kontrolu nad drugim preuzima kompjuter. Poznati bagovi u 1.0 verziji: -portreti za pojedine likove se pokazuju u "duginim" bojama ali samo tokom borbi, i nema uticaja na gameplay, -lik "Parasite" krade moci drugih likova, ali kad ukradete Spider-Manov potez i izvedete ga, borac nestane sa ekrana, tako da za sada ne kradite specijalku od Spajdija :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 kul, evo skidam, samo ne znam čemu ovo splitovanje od po 50MB, mogao si da šibneš celu arhivu i na neke sajtove tipa filedropper ili gigasize.com, a i mediafire podržava do nekih 200MB po fajlu ako se ne varam :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Recimo ovako u komadu - http://www.gigasize.com/get/6l6zn6tsowc :D Inače, solidno je, imam par vizuelnih zamerki ali ništa mnogo spektakularno, uglavnom se tiče menija i tako tih detalja. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boondock Saint Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 Pa imam slabiju konekciju pa bi uploadovanje fajla od 700mb trajalo duze nego smamo pravljenje igre :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boondock Saint Posted September 21, 2012 Author Report Share Posted September 21, 2012 Nov video Superman vs Hulk! Ko je jaci! Ko ima facebook visit: http://www.facebook.com/dcvsmarvelfangame Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Čili, kad ćemo neki turnir u HQ-u da organizujemo? Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 sledeće nedelje, biraj dan sem utorka!!!! Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Ovo izgleda odlično :)) I ne znam što niste organizovali taj turnir :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts