Jump to content

Slusalice


Sa1Nt

Recommended Posts

Drugari, kum oce da uzme neke sluske za skype, gaming i sl. Dakle slushalice i mikrofon, kapiram da je pozeljno da ide na usb i slichno da ne bi bilo drkanja sa dzekovima non stop.. Znam da svi pro's furaju steelseries al' neshto mi ne deluju bash kvalitetno.. moze preporuka neka? :)

Link to comment
Share on other sites

Pa i nisu kvalitetne kao neke druge marke, precenjene su. Moja preporuka su sennheiser. Sa steelseries-ovim sluskama sam imao probleme, sa sennheiser-om nikad. Zavisi koliko je para spreman da izdvoji, pa mozemo preporuciti i neki konkretan model :)

Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare

Link to comment
Share on other sites

u odnosu na senhajzer, ss su nekvalitetnije.

u odnosu na bilo koje druge neprofesionalne sluške, kvalitetnije su.

i ja imam siberu v2 usb kao i ajel, i mislim da smo kupili na istoj akciji za nekih 8 soma. prava cena, koja je i dalje aktuelna, je dosta veća. skoro i duplo, mrzi me da proveravam.

stvar je u tome što sh, akg i slične slušalice koje mogu da se pronađu kod nas nemaju mikrofon.

jedino pc verzija senhajzera ima mikrofon. a i teško se nalaze.

sad, pitanje je koliko je kum spreman da izdvoji kinte ?

ako želi usb slušalice, kod nas izbor i nije baš velik. sve se, manje više, svodi na par ss i razer modela sa svojim zvučnik kartama.

možda bi mu i bolje bilo da kupi odvojeno eksternu zvučnu, i u njih ubode sluške.

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Брате Сејнте нисам очекивао да би овако нешто питао, пратиш ваљда свој форум : ) било је доста жалби на квалитет, а то што их профи играчи фурају је углавном зато што морају због спонзорства, а они немају проблема са квалитетом јер увек имају доступне замене. Можда су оне наштеловане да боље чујеш лика на кратком са пригушем док си ти на црвеном армору, али брате, ваљда ће се користити и за нешто друго, првенствено мислим на слушање музике где их Senn једу за доручак.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

nisam skapirao Corey :) ocekujesh da sve pratim i znam na ruru? na pola foruma ni ne ulazim :)

u svakom sluchaju, tako neshto sam i ja mislio :) vidim da 4audio ima na sajtu nekoliko tipova sluski sa mikrofonom (http://www.4audio.rs/product.php?id=1521 npr.) tako da cemo otici tamo da overimo shta zapravo imaju na stanju :)

budzet je recimo 200-300e al' da stvarno budu kvalitet i da traju :)

hvala na pomoci narode, bring it on ako josh imate neki savet :)

btw. proto, ja imam matore plantronics sa svojom zvucnom i jos uvek rade fenomenalno, bedak shto se ne prave :(

Link to comment
Share on other sites

za te pare nek uzme sennheiser i nek se ne zamlacuje nekim "gejmerskim" modelima.

realno, ovo.

4audio su poznati po malo većim cenama. overi i mitros, oni imaju prilično dobar izbor slušalica, ali nemoj mnogo da slušaš šta ti oni preporučuju, završićeš sa precenjenim philipsom.

senn ima neprevaziđen kvalitet, tako da se sa njima nećeš pokajati. za 200 eura možeš stvarno dobre da uzmeš. što se eksterne zvučne tiče, tu sam tuljan. najbolje bi bilo ako znaš nekoga ko se bavi produkcijom muzike malo ozbiljnije.

Link to comment
Share on other sites

Kakva bre produkcija muzike, šta se drogiraš proto, lepo kaže čovek da mu treba za skajp i gejming.

Ne znam šta da ti preporučim, kad kažeš treba čoveku za skajp i gaming to deluje ovako kežual, a onda kažeš budžet 200-300e što je audiofilska cifra. Mislim da taj Plantronics uopšte ne bi trebao da je loš za te pare. SS je dobar za gaming ali je debelo precenjen, a masovno im crkavaju kontakti i kablovi. Sennheiser je odličan i dugovečan ali računaj bar 150e za PC slušalice sa usbom, ako ne i više. Plus teško da će ih naći kod nas, znači morao bi da ih dovlači iz inostranstva tako da verovatno neće moći da ostvari garanciju. Nek pročita reviewove po netu za te Plantronics i ako nemaju nekih većih mana, prvenstveno što se tiče ergonomije, neka uzima. Može da ide i na neku kombinaciju tipa Sennheiser PC350 + externa zvučna cca 250e, no čini mi se da je to overkill za njegove potrebe.

Link to comment
Share on other sites

treba da mu stignu sutra u suboticu pa javljam utiske kad ih istestira :) btw. stijo, vanja ima te sluske i on mi je potvrdio da su odlicne, chisto eto kao FYI :)

E matori vidi da li smetaju posle duzeg nosenja, meni je to najbitnije, zapravo i ja jurim da uzmem nove sluske ali zelim neke koje su lagane za nosenje od kojih se ne uparis posle 3-4 sata.

Link to comment
Share on other sites

Te usb zvučne koje idu uz gaming slušalice su u startu optimizovane za gaming i za te slušalice uz koje idu, te je gotovo po pravilu to kombinacija koja daje dobre rezultate. Može se desiti da imaš i daleko skuplju kombinaciju audiofilskih slušalica i neke predrkane zvučne karte, i da ako nisi dovoljno stručan da ih do detalja fajntjunuješ, ne uspeš da postigneš isti kvalitet zvuka. Zato hoću da kažem da to što se neko "ozbiljnije bavi produkcijom muzike" apsolutno ne znači da može da ti preporuči dobru eksternu zvučnu za gaming. Čak šta više, imajući u vidu cene iole solidnih usb zvučnih karti za muzičku produkciju, verovatno može da te navede da platiš višestruko više a da dobitak u kvalitetu zvuka bude ili mali, ili nikakav, ili čak kvalitet zvuka bude lošiji u odnosu na gaming usb slušalice. Kad kažem kvalitet zvuka, podrazumevam zvuk u gamingu, jer se o tome priča na ovom topicu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...