Guest Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 možda je jedina razlika u tome što ove američke seke imaju mnogo bolji PR pa ispada da su dame/gotivne/štaveć, a ove naše nekako više pokazuju kolike su čobanke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 A i paralela bi bila kada bi recimo jenifer radila kantri, a ni to nije skroz dobra paralela jer ove nase furaju turski melos kao podlogu, a to nije nasa narodna.Tako da se u svakom slucaju ne moze porediti zapadnjacki POP sa nasim turbofolkom vec se moze porediti sa nasim nekim popom ma sta to bilo posto je sve inficirano turskim govnima. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 A i paralela bi bila kada bi recimo jenifer radila kantri jer ove nase furaju turski melos kao podlogu, a to nije nasa narodna. Bravo! (izbacio sam ovaj deo gde kazes da nije najbolja paralela, alo jeste dobra) Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 mislim da je paralela više u mestu u društvu koje zazima njihova muzika, vrsti ljudi koji je konzumiraju i implikacijama toga, a manje u muzičkom aspektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 A i paralela bi bila kada bi recimo jenifer radila kantri, a ni to nije skroz dobra paralela jer ove nase furaju turski melos kao podlogu, a to nije nasa narodna.Tako da se u svakom slucaju ne moze porediti zapadnjacki POP sa nasim turbofolkom vec se moze porediti sa nasim nekim popom ma sta to bilo posto je sve inficirano turskim govnima. Sa ovim se slazem, jer to ove nase seke/karleuse upravo rade, na neki arapski/turski/grcki melos napakuju neke elektro instrumente i ritmove, a pevanje obrade sa nasim narodnim ispevavanjima i ornamentikom, plus sto 95% tih istih nema veze sa pevanjem, pa cesto to ispada neko zavijanje i kukanje, a ne pevanje. Za mene su narodnjaci Miroslav Ilic, Tozovac, Toma Zdravkovic, itd... A recimo sad da zaustavis neku klinku i da je pitas sta slusa i koja joj je omiljena pevacica, reci ce slusam narodnjake, omiljena mi je seka/karleusa. E to me nervira :) Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 A što tebe tangira šta sluša prosečna klinka s ulice, oćeš da je ženiš ili šta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ne,stvar je jos gora :) njega nervira sto ona muziku cece seke karleuse naziva narodnom !:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 To je isto jako bitno za svakodnevni život i rad i treba se nervirati oko toga. Dajte prestanite da trošite vreme i energiju na gluposti. Komercijalna muzika je proizvod isto ko sir i automobilske gume, nije ni Miroslav Ilić snimao muziku zato što ima izraženu umetničku crtu nego da bi se bolje prodavala rakija po kafanama i da bi se on tu i tamo ogrebao za karanje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 :D ja sam bio sarkastican :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 njega nervira sto ona muziku cece seke karleuse naziva narodnom !:) upravo ovo. ma znam ja vudu sve to, navikao sam, bavim se muzikom (sviram skoro sve zanrove) i za mene to nisu gluposti, naravno nije ni neki problem enormnih razmera, ali meni te stvari smetaju, jbg :) msm ne znam ni sto sam okrenuo topic u ovom smeru, znam da su me coka i komadante trolovali, ali ono my2cents... :D Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts