Dobermann Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Elem, rendering masina. Gledam iRay u Maxu, GPU rendering bla truc svasta nesto, i lik zavrsi fotorealisticni render za 5-6sec na GTX 580. A posto sam ja ubogi gedza iz majke nam Srbije, je li :) pa neam para za masinu od 5000e nego moram da se skrpim kako znam i umem, pade mi na um ono sto vec pretpostavljate: do jaja jaka graficka + neki shit cpu tipa atlon 2 x3 koji bi bio tu cisto reda radi je li :) a tamo negde nekad zameniti to za nesto dostojno naziva CPU. Programi meni bitni za rad su: AutoCAD, Revit, nesto za vizualizaciju sto bi radilo GPU render, Photoshop s tim sto ne koristim filtere previse intenzivno niti na nekim velikim formatima, Illustrator, eventualno Sketchup, i jos par manje zahtevnih programa. Od igara bih jedino igrao D3, inace patim se tako s vremena na vreme sa baldurom i ostalim ol' skul igrama. E sad, ima li sve to smisla, mislim cpu od par desetina evra i graficka od 350+... Iskreno me zabole za igranje igrica, hocu samo da mi render bude do jaja brz. I da, graficka na koju ciljam je MSI GTX 670, nV referentni dizajn, 2GB GDDR5. Ili ici the other way around, neki i7 SB ili IB sa nekom osrednjom grafickom koja bi eventualno terala D3 ako ga ikad kupim :) Ili pak za te pare sklopiti neki normalan komp funkcionalan za all-around zadatke koliko je to moguce. Budzet je do 700e. Komponente kao kuciste, opticki drajv... mi ne treba, tj imam to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Serija 600 cilja na gejming performanse, tako da je za CUDA primenu bolje ići na GTX 500 (i to 570, jer je malo sporiji a mnogo jeftiniji od 580). Tako da i3-2120 - 11.800 Asus P8B75-V - 9.400 2 x 4 GB DDR3-1333 Transcend - 4.700 Gainward GTX 570 Golden Sample - 31.800 Seasonic 550W - 10.200 Ukupno 67.900 Ima sve u emiju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobermann Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Imas pivo Vudix :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 U stvari ubaci 4 x 4 GB RAM-a pa nek ide život u kurac, imaš lufta Ne kupuj preko 1333 MHz, procesor ne podržava. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobermann Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Aight, jos jedaren, I'm grateful :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrayderGame Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 (edited) jedini savjet koji ti ja mogu dati nemoj da ides sa AMD grafikama.Ja sam imao problem sa Mayom 2012/2013 na AMD 7970,tj ne koristi vise od 20% GPU-a,da li je do drajvera ili sta li je ne znam,ali na staroj nvidia gt250 tako nesto cini mi se je radilo mnogo bolje.Kako god sto se tice 7970 i Maye razocaran sam...Inace to GPU rendering je koliko sam ja shvatio samo za viewport,ne za final render...i da ko sto kaze doberman kupi memorije ako imas kesha jer nije skupa trenutno a za te applikacije od viska ne boli glava... Edited July 14, 2012 by StrayderGame Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts