Jump to content

Za drugare koji misle da ce da idu na brod

Recommended Posts

i onda ako neko ode na brod,da pokusa da napravi nesto za sebe,ti ga ishejtujes zato sto je otisao na brod,umesto da bude programer car kao ti? [:D]

mislim tom logikom pises otprilike,ili te ja barem shvatam tako :)

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

ne dirajte trupsija, lepo zbori dečko, nego ga ne razumete

samo ono naše trupsi!

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Koja crna kafana truper nikad nije dosao u istu.

Enivej sustina je u sledecoj razlici

Ok je ako hoces da skupis pare za neki posao koji si zamislio ili za nesto tog tipa, neki plan u zivotu.

Nije ok ako ides da bi skupio za auto ili tako nesto i onda opet po srbiji jeo govna ali sad sa autom.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

pa slozicu se sa tobom, ali po meni, da bi te nesto odrzalo u nekom poslu/cilju/bilo cemu sto zahteva zrtvu i ima rezultat, potrebna je neka vaga. E sad ovde postoji nekoliko vaga. Evo je moja, Radis mnogo + nisi u svojoj okolini (ono drustvo, nostalgija, devojka...)<dobijes kes(koji nije dovoljan za tu kolicinu rada, ali je ipak bolji od onog koji mozes da zaradis u svojoj okolini) + urnebesno kretenski momenti koji izazivaju naboj ludackih emocija (video sam kita, jurio majmune po kolumbiji i iguane po panami, plovio kroz panamski kanal sa sve krokodilima, plivao sa razama i delfinima, drzao ogromne kornjace, bio u miami inku, kupao se na miami beachu...)

postoji jos tih vaga, tipa nekome ce biti sa dobre strane sprco sam ribe 6 nacionalnosti, dobre su crew zurke i jeftino je pice i sta ja znam jos gomila nekih stvari koja meni ne znace.

znaci vaga definitivno postoji, problem sa ljudima koji ne idu je drugi, frka ti je da se odreknes svega i uletis u novu dimenziju... strah od nepoznatog!

ok ovo izuzima ljude kojima je dobro tamo gde jesu, nemas ni razloga da se mrdas onda, ali veliki broj onih koji ne zive u loju ne zme da se pomeri iz svoje bedne situacije iz cistog straha od nepoznatog.

www.500px.com/chegster26

pa slozicu se sa tobom, ali po meni, da bi te nesto odrzalo u nekom poslu/cilju/bilo cemu sto zahteva zrtvu i ima rezultat, potrebna je neka vaga. E sad ovde postoji nekoliko vaga. Evo je moja, Radis mnogo + nisi u svojoj okolini (ono drustvo, nostalgija, devojka...)<dobijes kes(koji nije dovoljan za tu kolicinu rada, ali je ipak bolji od onog koji mozes da zaradis u svojoj okolini) + urnebesno kretenski momenti koji izazivaju naboj ludackih emocija (video sam kita, jurio majmune po kolumbiji i iguane po panami, plovio kroz panamski kanal sa sve krokodilima, plivao sa razama i delfinima, drzao ogromne kornjace, bio u miami inku, kupao se na miami beachu...)

postoji jos tih vaga, tipa nekome ce biti sa dobre strane sprco sam ribe 6 nacionalnosti, dobre su crew zurke i jeftino je pice i sta ja znam jos gomila nekih stvari koja meni ne znace.

znaci vaga definitivno postoji, problem sa ljudima koji ne idu je drugi, frka ti je da se odreknes svega i uletis u novu dimenziju... strah od nepoznatog!

ok ovo izuzima ljude kojima je dobro tamo gde jesu, nemas ni razloga da se mrdas onda, ali veliki broj onih koji ne zive u loju ne zme da se pomeri iz svoje bedne situacije iz cistog straha od nepoznatog.

Pa ne moras samo biti u loju da bi ti taj posao bio smor.

Postoje razlozi zasto su mornarski poslovi placeniji, a razlog je sto si daleko od kuce, sto si odvojen od porodice i prijatelja i sa mojeg stanovista morao bi bas da budem u problemu tj da bas nemam opcija ovde, da nemam ni kuceta ni maceta sto bi se reklo da bi se odlucio na tako nesto i u tom slucaju bi to sto putujem bilo plus ali jebes putovanja i tako ta sranja ako ne mozes da ih podelis sa voljenom osobom.

Tako da se na kraju svodi prica na svrhu te zrtve. Ako ces se zrtvovati da bi skupio za auto da se kurcis po bgu onda si retard i imas problem, a ako ti je to samo deo nekog veceg plana, a nemas bolji nacin da ga ostvaris onda je da kazemo ok. To je razlika izmedju nemanja i imanja perspektive, nekog plana u zivotu itd itd.

nikad niste zvali :(

Oh, oprosti, nismo te dodali na listu svecanih zvanica -.-

Da probas sta? Sluzenje pica, popravljanje laptopova i svadbarsko slikanje?

Jer to je zapravo posao na koji ides, a putovanje mozes i bez toga i to mnogo bolje nego tako usput, a od para koje ces skupiti pravljenjem neke tranije perspektive. I odakle je poteklo truperovo negodovanje o perspektivi tog posla jer ti potrosis dosta vremena na posao koji ne vodi nicemu osim sto besplatno putujes i to ne pod tvojim uslovima umesto da si stvorio neki posao ili se obucio za neki posao koji vodi necemu.

pa probas svasta, probas potpuno drugaciji zivot, probas recimo da funkcionises na drugom jeziku, a putovanje takvo tesko da mozes da imas, broj destinacija koje sam ja obisao je impresivan, barem meni, i za tako nesto bi mi trebalo nekoliko desetina evra i kojekakve peripetije oko viza koje ti ne trebaju ako si "seaman"... takodje probas rad u razradjenom sistemu gde nema pajsercina koje nece da rade, jer ih odma salju nazad. A u krajnjem slucaju i ta oblast koju radis, mozes nesto nauciti sigurno, ako nista onda ces se vratiti sa idejom da se musterija postuje sto je na nasim prostorima na zalost isparilo negde. tamo se radi puno, ali se ne radi lose! da se radi lose na brodu se nebi obrtao toliki novac koliki se obrce...

www.500px.com/chegster26