Jump to content

Zamrznuti piksel na monitoru


Slađan

Recommended Posts

E vako, od pre nekih nedelju, dve, na monitoru mi se pojavio zamrznuti piksel (blizu leve ivice monitora, nekih 6cm od ivice, odprilike sredina po visini) sa nekom štraftom debljine piksela koja je išla skroz do kraja monitora sa desne strane, sive boje. Bukvalno ni otkuda se to desi, pa je bilo wtf?? Ugasim monitor, kabl itd. U svakom slučaju, proradi posle par minuta sve. E sad, od tada mi tu sa leve strane čuči taj zamrznuti piksel, nekad radi, nekad ne. Uglavnom je ljubičast (crven) na crnom i svetlo plav na beloj pozadini. Kad se pojavi, malo krpom lagano pritisnem preko njega i on nestane. Ali se pojavljuje opet rendomli posle nekog vremena... bilo 10min ili dva dana kasnije. Naravno kad pritisnem ekran pa krene da se preliva boja, on se vidi i dalje. E sad, stvar je što to važi samo za ljubičasto ali svetlo plava je uvek tu. Probao sam sledeće: da pritisnem krpom preko kao i za ljubičasto, neće, probao sam sa tkaninom preko stilus olovčice, oba i sa ugašenim i ulkjučenim monitorom, a pre svega toga sam probao i http://udpix.free.fr/ koji mi je na nekom drugom monitoru rešio problem odlično i na kom se nikad nije pokvario više taj piksel.

U pitanju je LG W2353V Monitor od 23 inča, kupljen u Tehnomaniji pre nekoliko meseci. Da je negde u uglu piksel i slično, pa šta znam, ali ovako ponekad ume baš da bude upadljivo i da grebe po živcima. Da ne pominjem što je nov monitor.

Pa imam par pitanja:

- Jel ima neko još neki savet sem ovog što sam probao?

- Jel vam se ikad smrznuti piksel pretvorio u zvanično mrtvi piksel? Meni nije, ili je bio rešen ili je samo riknuo, pa pitam.

- I dal mislite da li bih mogao da ga reklamiram ako ništa ne pomogne od kućne radinosti i dal neko ima iskustva neka sa reklamacijom monitora u Tehnomaniji??

Eto, toliko za početak, hvala unapred :D

pljk!

Link to comment
Share on other sites

ma evo, sad uopšte ne mogu da uklonim ovaj ljubičasti/ crveni piksel :S

A kad sam kupovao, pitao sam ih dal imaju garanciju oko mrtvih piksela i lik mi je rekao da ne zna ali ako budete imali nekih problema, zovite nas (lol). Što ću sutra i da uradim. Koliko vidim po netu ima ovo http://bit.ly/y9uacr ali je to vest od pre dve godine.

Pa ako ne budu hteli da mi prihvate reklamaciju, onda da im jebem mater, a ako prihvate mislim da ću videti da ako mogu uzmem neki ne-LG u istom cenovnom rangu sa istim ili sličnim priključcima.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

mora čovek da ima neke snove :DD

EDIT: sad gledam, nisam dobio nikakvu super fensi garanciju, samo slip jedan plavi od PIN Computersa koji kaže da imam 2 godine garancije i onaj standard tekst "ako niste tukli beton aparatom već crklo samo od sebe, onda garancija važi". Nema nikakvih detalja itd. A od LG papira, uputstvo, i ta neka garancija na kojoj piše da imam 3 godine garancije. Naravno, nema Srpski, a tekst na Engleskom delu strane je čak i jednostavniji od ovog PIN-ovog, u vrhu strane kaže "3 Year on-site monitor swap out warranty". Drugim rečima, nigde ne piše ništa za piksele.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...