Jump to content

ruter problem

trn

Recommended Posts

stalno neke muke sa ovim ruterom,radi se ono nekom belkin modelu(ako je bitno pogledacu koji je u pitanju) naime izgubio sam manual jos davno,nije mi ni trebala jer sam sve lepo povezao stavio sifru itd,e sad desilo se da je sestra slucajno(inb4 daj slike hehe) restartovala modem ali je izgleda drzala je vise sekundi restart dugme i restartovalo se sve,ni sifre ni imena,i sad kad ja pokusam da namestim,odem na 192.168.1.1 i naravno trazi mi sifru pre ulaska na adresu koju ja ne mogu da ubodem,sve zive sam pokusavao(admin/default/itd itd) jer sam nasao listu mogucih passworda,ni jedan nije radio,jel moguce ikako ovo srediti poludeh,izgleda da mi neko mardise internet sto me izludjuje :D

i zanima me,variranje pinga do cega bi moglo da bude ukoliko se ne radi o deljenju interneta(ipak nemam neku malu brzinu,12mbps je u pitanju) jer me izludjuje nista preko neta ne mogu da igram,a igram na laptopu

Edited by trn

http://en-us-support.belkin.com/app/answers/detail/a_id/30/~/setting-the-router%27s-administrator-password

In the address bar of the web browser, type http://192.168.2.1

probaj ovo.

a ovo pitanje zbog chega varira ping je ko da si pozvao doktora telefonom i reko "e doktore, boli me glava, do chega bi moglo da bude"... :)

reci koji net imash, koristish ruter to si rekao, da li koristish net samo na tom rachunaru, da li se na ruter kachish kablom ili bezhichno, jesi li probao da modem direktno prikljuchish na kom pa da vidish da li i onda laguje...

Edited by rev

imam ja belkin n150 i to je otprilike najgori izbor koji sam mogao da napravim.

fwd portova ne radi, ruter blokira random slike (sa i bez firewall-a i svih ostalih podešavanja), upgrade firmware-a ne radi itd.

doduše, signal je do jaja, tu nema problema.

probaj prazno/prazno (LOL NE DA KUCAŠ VEĆ OSTAVIŠ PRAZNA POLJA), tako je meni po defaultu.

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

neki n model i ja imam,aj sto je to nego sto nekad bez ikakvog razloga zabode i ne mozes mu nista dok se sam ne smiluje posle milion restarta da radi

nece da ode na ovu adresu sa dvojkom :c

a sto se neta tice imam sbb 12mbps na ovaj laptop nije povezan zicno probacu da vidim kako radi kad je povezan tako,moguce da je do vajrlesa tj verovatno je i do toga delom jer meni dl ne varira uopste,stalno ide punom brzinom

doco nece prazno prazno,probah ja stvarno nemam ideju kako se poremetilo to jer prvi put kad sam namestao raidla je kombinacjia admin/prazno koliko se secam a sada nece

a sto se neta tice imam sbb 12mbps

Ja sam primetio da mi sbb poslednja dva dana ima jako los ping i cak se gube paketi (zemun).

Proveri da li je do toga tako sto ces modem zakaciti direktno na komp, restartuj modem pritom, i otvori command prompt i pinguj google "ping www.google.com -t".

Pusti jedno 100 pingova da prodje pa udri ctrl+c i videces statistike, koji je odziv, koliko paketa se nije vratilo itd.

Ako radi normalno onda povezi sve lepo nazad pa ponovo restartuj modem, a mozes i da resetujes ruter opet, pa probaj sa default siframa.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

restartovao sam ga sto puta

Nadam se da mislis na 'reset' a ne na 'restart'.

Probaj da ga RESETUJES a ne restartujes, tj ponovo drzi ono dugmence ali drzi ga bar 20 sekundi, nemoj da pustis cim se upale sve lampice.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

Nemoj da meris uopste brzinu i stabilnost interneta kad si na wirelessu. Postoji toliko potencijalnih smetnji signalu, od bezicnih telefona, tudjih rutera, itd. itd. Nakaci se zicno ako hoces da vidis koliko ti je stabilan net, pa ga onda testiraj.

http://www.routerpasswords.com/ je dobar sajt da nadjes default pass za veliku vecinu modela.

da da mislio sam na reset :D

uglavnom probao sam pingovanje kad ga povezem oko 52 je ja mislim average

sad vratio kabl na drugi komp i pingujem sa ovog kompa ono jos gore 100 average,moguce da je do zime i mrtvog sbba

sifra i dalje ne moze da se namesti,jel to do mene ili ovaj sajt sto je lupi dao ne postoji? :o

Ja sam primetio da mi sbb poslednja dva dana ima jako los ping i cak se gube paketi (zemun).

Proveri da li je do toga tako sto ces modem zakaciti direktno na komp, restartuj modem pritom, i otvori command prompt i pinguj google "ping www.google.com -t".

Pusti jedno 100 pingova da prodje pa udri ctrl+c i videces statistike, koji je odziv, koliko paketa se nije vratilo itd.

Ako radi normalno onda povezi sve lepo nazad pa ponovo restartuj modem, a mozes i da resetujes ruter opet, pa probaj sa default siframa.

Na terenu su, ortaku sad opet radi.

@trn, ukucas model tog belkina u gugle kao : "belkin <model> default login"

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

istrolovao me net,nije hteo na gugl samo 15 minuta,nasao sam uz pomoc fatsove ideje :D

guest guest je sifra,prvo mi je milion godina trebalo da nadjem model jer nigde nije naznaceno,morao sam po slikama da trazim,hvala puno na pomoci :)

zvao sam sbb kazu da je opao signal da ce sredjivati,nadam se da je do toga,ocajno radi net