Jump to content

Menjam ploču...

Pipboy

Recommended Posts

Poslednje četiri godine imam dva rama i sad sam rešio da to malo povećam. Moduli su Kingston HyperX od po 1 giga, ddr2. Jedna varijanta mi je da jednostavno dokupim još dva tako u paketu (pošto je ovo što imam isto tako došlo), ili da menjam komplet ploču i zabodem 2x4 giga, ddr3 (procesor u tom slučaju ne bih menjao, pošto bi pasovao na tu novu ploču). Ploča je GA-P41T-D3P, a memorija VR1333D3N9/4GB. Kakav je verdict za ove komponente (preporučljive or not), i koliki je gain u odnosu na obično dodavanje još dva rama na staru ploču (po pitanju brzine, rada windowsa, performansi u igrama i sl.). Cena nije previše bitan faktor, jer i nije nešto preterano s obzirom da ovu mašinu vozim pune četiri godine (do 10k dinara je ova varijanta sa pločom i 8 rama, oko 4k sa dva dodatna modula od po giga).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Mislim da ti je preveliko mlaćenje da prodaješ trenutnu ploču i ram, da bi onda uzeo 775 ploču sa ddr3 gde kasnije nemaš nikakvu mogućnost nadogradnje.

Ili uzmi još 2x1gb rama što ti je 20e, ili prodaj ceo cpu-mb-ram komplet pa uzmi recimo 1155 platformu sa ddr3.

sad vidim šta je vudu napisao, +1 dakle

Edited by rev

Ok, onda ću najverovatnije ovih još dva giga da pazarim, mada je cena 3500 :(((

Koliko bi, orijentaciono, onda bila neka kvalitetnija ploča i neki tru kvad procesor?

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

Ne smem da se zezam sa memorijom, moraju identični moduli da budu u svim slotovima (već sam uparivao nešto sa ovim što sad imam i pravilo je probleme).