Jump to content

Fiona


Slađan

Recommended Posts

Neko vreme već pratim ove pajdomane iz Razera kako se lože da ožive PC gaming i te fore i onda prave neke nebuloze, koje koštaju đavo i po, a pitanje je kome bi realno koristile.

I sad oni kao tu na CES-u predstave Fionu, ne znam tačno kako bih nazvao ovo, (high end tablet handheld gaming windows pc)?? Ovde http://gizmo.do/zZyXrs je sve to malo detaljnije, ono, lik lagano taslači WH40K: Space Marine, interesantno izgleda. A više su puta najavili da su u fazonu da cena ovog čuda bude ispod 1000 $. Što ako stvarno tako bude, a sama sprava bude stvarno šljakala sa ovim uber hardverom unutra, biće interesantna godina za tablete kad se ovo pojavi. Iako su meni tableti lično poptuno nebitna stvar i čist eyecandy i igračka za odrasle, iako i dalje sam ubeđen da u Razeru šmrču kolektivno bar kilo koke dnevno, ovo mi je skroz interesantno, a koliko sam video na nekim njihovim slikama po FB, može da se koristi i kao desktop.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Ali nije ovo sad ne znam kakva revolucija ... hoću reći, sve je ovo već viđeno, izuzev nešto jačeg hardvera, koji opet sa druge strane ima za posledicu cenu od 1000 dolara.

Gledajući veličine novih laptopova (pa i mobilnih) jasno je da je došlo vreme da se solidan hardver može nagurati u tanko kućište. Onda je još samo pitanje konektora koji će omogućiti kačenje miša i tastature i voila, eto ti ga "Fiona" :)

Što ne treba da umanji pokušaje Razera da nešto naprave, naravno. Ja samo ne vidim baš koja će biti funkcija ovoga, osim kao neki moderni laptop-tablet kojeg tako nosaš od mesta do mesta gde imaš monitor, tastaturu i miša, na koje se kačiš potom.

Link to comment
Share on other sites

mene samo zanima za koje oni tačno tržište prave sve ove stvari. Nešto nisam siguran da će prosečan PC gejmer dati tolike pare, kad za iste može da sastavi 10x bolji desktop. Možda oni žele da stvore novo tržište reklamama i hajpom ali šta znam, nisam nešto baš uveren u svrsishodnost ovoga. Iako mi je kao gedžet super, i realno donosi novu dimenziju prenosnog igranja... još ako baterija bude držala, super. Ali opet ne vidim neku dalju ekonomičnost sem kao tehnološko dostignuće. Pogotovo što je OnLIVE prošljakao na tabletima i sličnim džidžabidžama, pa više i nije toliko bitno koliko je jak komp, već kakav ti je internet.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, ne znam, to se i ja pitam gore. Jedino ako nemaju neku ideju da ti to bude kao što Steam možeš svugde da instaliraš i povučeš iste igre, e ovako ti sa druge strane paket nosiš te igre i čitav komp sa sobom i onda ga igraš gde ti drago. Kod kuće, na poslu :) kod ortaka, u studentskom domu ... a plus ako imaš i dodatni monitor i miša i tastaturu, vrh.

Možda idu i na foru da na primer Fionu poneseš na turnir, pa samo nakačiš na monitor i opremu, mada je tu pitanje varanja itd, ali postoji mogućnost.

Link to comment
Share on other sites

Pa onda mu tu realno dođe OnLIVE mnogo bolji, em štediš prostor, em ti ne treba i7 u tabletu, a samim tim je i jeftiniji tablet. Ok, ima te džojstičiće, ali ok, kapiram to kao prenosnu desktop mašinu, samo meni takve stvari nekako deluju kao kežual hardver i da bi cena trebala da bude manja. Jer nisam siguran koliko će ljudi realno da iskešira te pare samo da bi mogli da šetaju komp radi igara. Možda pokušavaju da naprave novi Apple kult fazon, da imaju mušterije koji će da kupe samo zato eto što mogu. Samo čisto sumnjam da postoje Applelike hipsteri koji već nemaju Apple, a i ako imaju, da će preći na nešto drugo.

Što se tiče pro gejmera, može da prođe ali opet kao što smo i za onaj nihov laptop zaključili onomad, nije nešto praktično i po pravilima.

Pogotovo što sada i izlazi taj Blade laptop, evo gledam cena 2.799 dolara, pa me zanima kome oni tačno to sve planiraju da prodaju.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...