Jump to content

Samsung Wave s8500 Bada OS

akva viva

Recommended Posts

Pa dobro, nije toliko, sad ga i ti napljuva. Zapravo je jedan ok OS koj je tako Vendor zavisan ali je jedna zaokružena celina itd.

Naravno, ja nikad ne bih uzeo BadaOS telefon umesto recimo Androida, ali mislim da ako bi ga dao nekome ko je ipak manje upućen u mobileOS-ove, on ne bi razliku izvalio :)

Pa gledam malo sada o njemu i vidim da nista specijalno nije napredovao. Dosta stvari koje sam hteo u vreme kad sam imao wave II nisu mogle...totalno nekompletan. Nekompletan u smislu da bilo koja aplikacija/program/opcija koja postoji na telefonu ima nesto sto fali da bi bila kompletna...E sad,jbg za javljanje,poruke,alarm i kalendar i po koja igrica telefon je ok...ali takvih telefona ima onda i za 20 eura...

Hm, htedoh napisati - pa nema veze, zato je i povoljniji nego android, al' onda videh da zapravo košta 350 evra, što i nije neka super cena za takav telefon, tako da u tom smislu može da bude za one koji iz nekog razloga ne vole Android (Google?) a i imaju malo ograničen budžet itd. Mislim, ni meni nema posebne poente da postoji takav OS osim pokazivanja "snage" vendora, ali to su neke druge priče :)