Dule_smor Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Izgleda da ce konacno i genetski inzenjering naci prakticnu primenu u lecenju ljudi (poz vudu!). Hemofilija je deficit jednog faktora koagulacije i pacijenti sa ovom bolescu moraju dozivotno da uzimaju lekove. Sada su naucnici uspeli da preko virusnog vektora unesu gen za taj faktor u celije jetre kako bi ove mogle da ga proizvode. Praksa koja ce pomoci u lecenju mnogih bolesti ili "I am legend" scenario, videcemo:) http://www.bbc.co.uk/news/health-16107411 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 whoooa, ovo je grana nauke koje se najvise bojim, a koja me u isto vreme najvise fascinira. mislim, virusni vektor, nedostajuci gen, lmao Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 meni je ovo realniji nacin da se pronadje lek za rak nego one nanocestice sa lekom, al videcemo koliko ce ovo biti uspesno sad ce kori da dodje da me izhejtuje :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Тео сам ја и тамо и вамо, али видим да ти је довољно тешко са Коријем! Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 nedavno sam sa kolegama skapirao da je sledece hit zanimanje genetsko programiranje. prirodna evolucija mehanika-elektronika-optika-genetika... Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 gde je taj smer na vetš-u? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 nema, potencijalni profan je zavrsio i zaposlio se Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) ..Mislis kao, otvoris Adobe® Gene Designer CS, uploadujes svoje i zenine gene, renderuje on tu nesto i onda ti posle podesavas, ah prevelik je nos daj manji, daj plave oci mesto zelenih, kurac od 25 cm ofc itd, snimis na flash i odneses u lab i oni ti plotuju dete? Edited December 12, 2011 by lol piton Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts