C Y N I C Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Ovako, dugo vremena pratim desavanja u auto industriji, gledam gomilu rivjua o modelima, emisija itd kao sto verovatno i vecina vas radi isto. Ali, moje znanje za kola kad se digne hauba se zavrsava eventualno proverom ulja u motoru, jos nekih sitnih stvari i to je to. Stoga, u zelji da naucim nesto vise, bar neku osnovu kako stvari funkcionisu ispod trazim neki sajt koji objedinjuje sve informacije na jednom mestu. Znaci o svemu u kolima, slike delova, neke sitne opravke i zamene, sta koji deo radi i omogucuje nama u voznji, kako se koji kvar manifestuje itd itd, znaci od najosnovnijih stvari do malo naprednijih... svestan sam da je dosta stvari individualno od proizvodjaca do proizvodjaca, ali za pocetak trazim neku sustinu koja je kod svih ista. Ima li tako nesto na netu, a da nisu naravno majstor Riletove bravure kod Alvirovica i tutoriali i objasnjenja raznih fan-foruma marki automobila, gde se ipak prica uveliko o malo naprednijim stvarima, za ljude koji su uprljali ruke odavno u svojoj garazi. :)) Quote "I think that gay marriage should be between a man and a woman." Arnold Schwarzenegger Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 najbolje kreni od onog koji vozis... inace moj savet nadji dobrog majstora i ne prljaj ruke bezveze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Ovde imas dosta kojecega, pa kreni lagano odozdole ;) http://www.speed.rs/articles.php?type=6 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
C Y N I C Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 (edited) Haha, da kucnem u drvo sve je u redu za sad sa mojim automobilom i ne treba mu popravka. :)) Mozda se nisam dobro izrazio, ali trazim neki sajt na primer "all about cars" , gde je detaljno objasnjeno sve ispod haube, znaci sta koji deo mehanicki radi, koliko elektronika ima udela i koji je to udeo, kako koji deo izgleda, princip rada toga i toga na pr. alnasera (lupam, prvi mi pao na pamet), znaci nesto tipa kao skolski udzbenik auto-mehanicara :))) Ne treba mi radi popravke svog vozila, nego cisto malo da se obrazujem, jer nacitah se svega i svacega u novinama za ovih nekoliko godina, i znam na primer razliku izmedju rednog sestaka i v6 motora ili princip rada kvatro pogona, a ne znam zasto se menjaju krajevi spona, dobosi, kako izgledaju (lupam opet prvo sto mi padne na pamet) i ostale stvari na kolima. EDIT : Ulete dovla sa postom i to korisnim. :) Hvala, na to sam mislio, samo bacaj jos ako imas neke slicne tutoriale, objasnjenja i ostalo. Cak sam davno na speedindustry-u i gledao klip o DSG menjacima, i nije mi palo na pamet da pogledam i za ostalo. :) Edited November 16, 2011 by C Y N I C Quote "I think that gay marriage should be between a man and a woman." Arnold Schwarzenegger Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 howstuffworks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 .com/auto Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts