Jump to content

Serbian Starcraft II League


Recommended Posts

ssl-logo.png

Serbian StarCraft League, Season One

Pre svega...

Iako je prošlo više od godinu dana od izlaska Starcraft 2: Wings of Liberty, domacu scenu prožima manjak lokalnih i regionalnih takmicenja u kojim bi domaci igraci odmerili snage naticajuci se u ovom, trenutno najbrže rastucem, elektronskom sportu. Stoga, ekipa sajta www.starcraft.rs, koja je ujedno i deo znatno veceg, zvanicnog, blizzardovog kluba obožavaoca, je rešila da uradi nešto po tom pitanju. Zbog velike želje da animiramo pomalo sumornu domacu Starcraft 2 zajednicu, kao i zbog velike ljubavi prema elektronskim sporotvima, rešili smo da zapocnemo projekat koji je danas pred vama, Serbian StarCraft League! Cilj SSL-a (poput velikih inostranih turnira) jeste da napravi kvalitetnu, takmicarski nastrojenu zajednicu, koja ce se kroz nadolazeci period takmiciti ne samo za pozamašni nagradni fond, nego i za prestižna mesta najboljih Starcraft 2 igraca u Srbiji! Najiskrenije se nadamo da ce SSL stvoriti neke nove heroje, ciji se podvizi i skriveni talenti tek trebaju pokazati. Sa druge strane, isto tako jedva cekamo da dobro poznati igraci svojim iskustvom i umecem pruže sve od sebe i prirede nam partije legendarnih proporcija od kojih cemo ostajati bez daha! Kako god da okrenemo ovu pricu, ne možemo a da ne budemo ponosni na, pre svega sve vas koji ste se prijavili za SSL i time nam pružili preko potrebnu podršu koja nas je dovela tu gde trenutno jesmo. Zbog toga, u ime citave organizacije, zahvaljujemo svima, od sponzora, koji su nam rešeno izašli u susret, pa sve do igraca i posmatraca koji su nam svojom strašcu dali razloga da se potrudimo da SSL ugleda svetlost dana! Hvala svima, GL HF!!!

Uplata:

Nadoknada za ucešce na turniru je simbolicnih 300 RSD. Prijave i uplate ce biti otvorene do 24.11.2011 (ukljucujuci i 24.), nakon tog datuma nece moci da se primaju naknadne prijave. Primanje uplata za turnir ce zapoceti od 9.11.2011 i trajace do 24.11.2011. Imajuci u obzir da je turnir ogranicen na 32 mesta, igraci koji budu prvi uplatili imace obezbedeno mesto na turniru. Svim igracima cije prijave ne budu stigle na vreme (do popunjavanja praznih mesta) novac ce biti vracen.

Napomena: Mole se igraci da sacuvaju kopije svojih uplatnica i da obavezno zapamte/zapišu vreme svojih uplata!(za svaki slucaj)

Popunjavanje uplatnice:

Uplatilac: Vaše ime, prezime, grad, adresa i ulica stanovanja

Svrha uplate: SSL Sezona 1, Battle.Net Nick, Character code

Primalac: Stevan Mitrovic, Smederevo, 11300, Karadordeva 34/36

Žiro racun: 205-900100894529144

Primer kako treba da izgleda popunjena uplatnica:

uplatnica-s1.jpg

Datum održavanja turnira:

Turnir ce se održati 26. (subota) i 27. (nedelja) novembra sa pocetkom u 15 casova (važi za oba dana). Zvanicni Battle.net kanal na kome ce se igraci okupiti je "SSL". Detaljnije informacije o rasporedu odigravanja pojedinih kola možete potražiti pod stavkom satnice.

Format turnira:

Pošto je u pitanju prvi SSL turnir ikada, rešili smo da sve bude prosto i jednostavno. Iz tog razloga igrace se klasicni kup sistem bez loser bracket-a. Mecevi koji ce se igrati od RO 32 do RO 8 ce se igrati u BO3 formatu, RO 4 ce se igrati u BO5 formatu i naravno finale ce se igrati u BO 7 formatu. Mec za trece i cetvrto mesto ce se igrati u BO5 formatu. Turnir ce se odigrati u dva dana. Prvi dan ce se igrati kola od RO 32 do RO 4 i ona ce se odigrati u subotu (26.11.2011) sa pocetkom od 15h. Drugi dan ce se održati u nedelju (27.11.2011) sa pocetkom u 15h, i tada ce se odigrati polufinale, finale, kao i mec za trece i cetvrto mesto.

Satnice:

Kako bi izbegli opšti haos koji sa vremena na vreme nastane na slicnim online turnirima, rešili smo da ubacimo satnice koje ce pomoci, kako igracima, tako i organizaciji da sve vodi bez vecih glavobolja.

Napomena: Satnice ne treba uzimati kao striktno odredeni vremenski period u kojem se partije obavezno moraju završiti, one su tu iz prakticnih razloga! Primera radi: ukoliko igrac A svoj BO 3 mec završi za 30 minuta, a igrac B je još uvek u svojoj igri. Igrac A nije u obavezi da non stop bude prisutan, vec je dovoljno da se pojavi u vreme kada je propisan pocetak narednog kola. Ukoliko oba igraca završe u slicno vreme, dozvoljeno je, ukoliko se tako dogovore, da naredno kolo odigraju odmah, nakon cega ce pobednik ponovo imati pravo da se pojavi u vreme koje je postavljeno za pocetak narednog kola.

Dan 1 (26.11.2011):

Pocetak turnira - 15h

Pocetak RO 32 - 15h 15 min

Pocetak RO 16 - 16h 45 min

Pocetak RO 8 - 18h 00 min

Dan 2 (27.11.2011):

Pocetak turnira - 15h

Pocetak RO4 - 15h 15min

Pocetak meca za trece mesto - 17h 30min

Finale - 20h

Map pool:

Po ugledu na inostrana profesionalna takmicenja, odlucili smo da map pool sadrži mape koje ce doprineti što kvalitetnijim partijama. Treba napomenuti da ce svako kolo imati unapred utvrdenu prvu mapu, dok ce poraženi igrac birati sledecu mapu iz map pool-a, koji je sledeci:

MLG Metalopolis

GSL Daybreak

MLG Shattered Temple

MLG Tal'darim Altar

Shakuras Plateau (ladder edition)

MLG iCCup Testbug

MLG Xel'Naga caverns

Pocetne mape po kolima:

Ro 32 - MLG Xel'Naga caverns

Ro 16 - MLG Metalopolis

Ro 8 - Shakuras Plateau(ladder edition)

Ro 4 - MLG Tal'darim Altar

Ro 2 - MLG Shattered Temple

Opšta pravila turnira:

  • Svaki igrac je dužan da se pojavi na dan odigravanja turnira, ukoliko igrac izostane sa turnira iz bilo kog razloga, njegov protivnik ce dobiti automatsku pobedu.
  • Dozvoljeno kašnjenje za svaki mec je 15 minuta, ukoliko se igrac ne bude pojavio nakon tog vremenskog perioda, protivnik ima pravo da traži pobedu. Igrac koji bude zahtevao automatsku pobedu, dužan je da pre toga obavesti dežurnog rukovodioca turnira.
  • Svako kolo ce posedovati jednu unapred odredenu mapu. Nakon odigranog prvog seta, poraženi igrac ce imati pravo da izabere bilo koju od mapa iz ponudenog map pool-a.
  • Dozvoljeno je igranje iskljucivo odabranih verzija mapa. Ukoliko se mec bude igrao na drugim, neoficijalnim, verzijama, mec ce biti poništen.
  • Igraci nece imati pravo da ponovo izaberu mapu koja se vec odigrala, ovo znaci da ce se u finalu potencijalno odigrati citav map pool.
  • Svi igraci su dužni da nakon odigrane partije sacuvaju ripleje i okace ih na odgovarajcem servisu koji je organizacija turnira vec unapred odredila. Svaki riplej mora da sadrži Nick oba igraca, kao i redni broj ripleja.
  • Ukoliko tokom seta jedan od igraca izgubi internet konekciju/ ispadne iz partije, set ce se ponoviti, osim ukoliko jedan od igraca ne bude bio u drasticnoj prednosti. Ukoliko dode do toga, igraci su dužni da se obrate rukovodiocu turnira, koji ce doneti konacnu odluku po tom pitanju.
  • Ukoliko se igrac nakon gubitka internet konekcije/ ispadanje iz partije, ne bude pojavio u roku od 15 minuta, provnik ce imati pravo da zahteva automatsku pobedu.
  • Bilo koja upotreba varanja (hakovanje, igranje na više naloga, korišcenje bug-ova) prouzrokovace automatskom diskvalifikacijom, kako sa spornog, tako i sa svih narednih turnira.
  • Bilo koja vrsta vredanja igraca tokom partije je zabranjena i prouzrokovace automatskom diskvalifikacijom sa turnira.
  • Posmatranje meceva je dozvoljeno samo ukoliko se oba igraca sa time budu složila. Ovo pravilo ne važi za rukovodstvo turnira i oficijalni stream.
  • Ukoliko se tokom partije, jedan od igraca bude žalio na lag, svi posmatraci, osim sudija i oficijalnog strima, ce morati da napuste istu.
  • Tokom strimovanja, izricito se zabranjuje spam od strane posmatraca koji se nalaze unutar meca.

Nagradni fond:

Svi znamo da su nagrade ono što igracima daje dodatni podstrek i želju da se još žustrije takmice. Generalni sponzor turnira, firma Computerland (http://www.computerlandgames.rs), se postarala da najbolje plasirani igraci ne ostanu praznih šaka.

Nagrade za najbolje igrace SSL-a

1. mesto - Logitech G35 Headset
2. mesto - Logitech G510 Keyboard
3. mesto - Logitech G400 Mouse
4. mesto - Starcraft 2 majca

Dodatne informacije:
  • Turnir ce se odvijati preko servisa za pravljenje online turnira, Binary Beast (http://binarybeast.com), svi ucesnici ce morati da se registruju na ovaj servis kako bi bili u stanju da okace sopstvene rezultate. Uputstvo za upotrebu ovog servisa možete naci na http://www.starcraft...sl-20111101690/
  • Oba dana ce biti pokrivena od strane zvanicnog strima turnira koji možete naci na adresi http://www.twitch.tv/starcraft4yu.
  • Sva pitanja i nedoumice u vezi SSL možete poslati na e-mail office@blizzard.rs, ili putem telefona 063/645-057 (dostupno od 8-14h)

Edited by Silencer
rur-1.jpgrur-2.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Lucky unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...