Jump to content

Program za pronalaženje duplih fajlova

Lucky

Recommended Posts

Pogledao sam čak i onaj sticky, ali ne nađoh :)

Sve u svemu, u kompu imam 3 harda, koji iz nekog razloga imaju duplirane foldere i fajlove (bekap, bekap bekapa, joj daj i ovde da kopiram za svaki slučaj, etc).

Meni sada treba program koji će da uporedi fajlove na svim tim hard diskovima i pronađe duplikate (znači, ne fajlove istog imena, već baš baš identične fajlove) i da ih ja pročistim tj. obrišem duplikate, jer bih rekao da ih baš ima dosta.

Hvala unapred!

you just need to have less files. ozbiljno, iscimaj se jednom i počisti, napravi jedan master bekap ili prosto jedan documents folder koji ćeš onda bekapovati preko dropbox-a. ako sad upotrebiš neku kvaziautomatiku, za pola godine ćeš opet imati đubreta preko glave.

Ma to ću i da uradim, tj. već sam sve isplanirao ... problem je nastao u tome što sam u taj jedan komp ubacio fajlove iz recimo tri različita - sa nekog starog laptopa, sa starog kompa, sa tog kompa ali pre reinstalacije itd. I onda sam ga još i loše particionirao (u teoriji idealno, u praksi debilno :)) i onda se sve pomešalo itd.

I sad sam odlučio da izbrišem te duplikate, te stvari tipa igre, filmovi, ostalo držim na hardu, ove bitne "u oblaku" i tako to. Baš zato mi i treba ovaj duplikator čeker da ne bih na taj novi hard stavljao opet duplirane stvari. Osim ako se nismo razumeli.

@ rev - danke!

E, izgleda da nije loš ovaj program uopšte.

Naravno našao mi je gomile gluposti, očistio sam u prvi mah oko 150GB (!) tako da je to kul. S tim što ja jesam stvarno problematičan po tom pitanju :)

U drugom krugu sad sam stavio da EXE fajlovi nisu "safe" pošto sam našao i gomile demoa igara i slične gluposti, pa ćemo da vidimo i to kad pročisti kako će da ispadne.

E kul je program, sve sam pročistio uključujući i ove exe fajlove. Kvaka je što mi nisu svi programi bili u C:/Program Files kojeg on smatra zaštićenim dir-om po defaultu pa sam ostao bez nekoliko stvari, ali ništa bitno. Acrobat sam morao da reinstaliram, kao i Chrome (koji je radio ali loše prikazivao sajtove) i altbinz.