Guest account 5 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Pozdrav društvo :) Ostao mi je još samo master rad, pa bih voleo da mi date neki savet u odabiru predmeta/teme. Znači, kriptografija ili napredne telekomunikacije. Tema je slobodna, tj. na meni je da odaberem, imaju već ponuđene ali nije to to. Napredne telekomunikacije: Sigurnost računarskih mreža i digitalni serfitifikati. // Ako odaberem napredne tel. definitivno ću uzeti ovu temu. Kriptografija: ovde mi treba savet oko teme :) Ae plz, želim da čujem i vaša mišljenja, posebno oko Kriptografije :) poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Imaš u knjizi "Sigurnost računarskih sistema i mreža" celo treće poglavlje koje je o kriptografiji, plus dodaci o kriptoanalizi sa izvornim kodom, baci pogled na sadržaj pa vidi jel možeš neku temu da izvučeš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest account 5 Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Imaš u knjizi "Sigurnost računarskih sistema i mreža" celo treće poglavlje koje je o kriptografiji, plus dodaci o kriptoanalizi sa izvornim kodom, baci pogled na sadržaj pa vidi jel možeš neku temu da izvučeš. @voodoo_: thanks bratori :) odabrao sam Kriptografiju, tema: Zaštita podataka primenom kriptografskih metoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Ja bi uzeo 1024bitnu enkripciju za master rad :> a 4096 za Doktroski Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest account 5 Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Ja bi uzeo 1024bitnu enkripciju za master rad :> a 4096 za Doktroski Pa ti i uzmi Salu na stranu, mislim da je tema dobra i da nisam pogresio :) Steta sto nije bilo forumasa sa predlozima, al jbg sta da se radi :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Pa dobra je ali je preopširna, moraš se fokusirati na konkretne algoritme i njihove prednosti/slabosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 imas sve na guglu i wikipediji Ja ti takodje preoporucujem za neko upoznavanje sa kriptografijom knjige brian comara na temu microsofta i kriptografije. E sad, kada je meni uletela koska 2007 da se bavim ovim pre fokusiranja na brian comara, MSDN i guidove, iscitao sam jednu super knjigu sa PMF-a o kriptografiji. Probacu sutra da je nadjem na poslu, sad ne mogu da se setim imena da me ubijes Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest account 5 Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 imas sve na guglu i wikipediji Ja ti takodje preoporucujem za neko upoznavanje sa kriptografijom knjige brian comara na temu microsofta i kriptografije. E sad, kada je meni uletela koska 2007 da se bavim ovim pre fokusiranja na brian comara, MSDN i guidove, iscitao sam jednu super knjigu sa PMF-a o kriptografiji. Probacu sutra da je nadjem na poslu, sad ne mogu da se setim imena da me ubijes Hvala :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts