Jump to content

Pomoc oko konfiguracije

Dreadlord

Recommended Posts

Elem, ako sve bude islo po planu treba napokon da se ponovi za neki konkretan rework kompjutera. Pa sad gledam sta i kako a zardjao sam bash za sve pare :D

Komp mi u principu treba za Photoshop, After Effects i Premiere shto se tiche rada. I onako po neku noviju bitniju igru (Diablo 3) da odigram na Medimu-High details i naravno HoN na high details :D Uglavom mi se RTS/RPG igra na High Details dog FPS moze Medium pa chak i low (sem tipa Mafia 2, a i to je 3rd person)

Za sad sam sklopio:

Intel Core i7-2600K 3.4ghz quad-core hyper-threading.

Asus Sabertooth P67

WD 2TB Sata2, 64Mb, 7200rpm

Kingston SSDNow 64Gb

MSI nVidia GeForce 550 GTX 1GB

Samsung SyncMaster TFT P2350N 23"

~90k RSD kod gigatrona

To bi me pokrilo za ovo shto hotju koliko sam skapirao, al mi se chini da sam presvirao. U svakom sluchaju shta sam presvirao je pare koje sam planirao da potroshim shto je oko 600eu. Tako mi trebaju modifikacije od RUR Hardware Guru-a da se cena priblizhi tome...shoot.

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

Threadovi (kao i SSD) su mi bitni za After Effects i Premier...i konkretno bih da smanjim cenu konfiguracije za shto vishe...nisam nashao kolko koshta Extreme/Quad sa hyper-threadingom i kapiram neka znatno slabija grafika. U principu igram samo HoN redovno i do 2-3 igre godishnje.

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

after ne zna da koristi ni 4 jezgra kako treba. Ovaj sabretooth ti je stara edicija ploca, nije los, ali nema bluetooth za razliku od ostalih, ima neke termal senzore koje neces koristiti nikad, ali da je lepa ploca, jeste :) I vodi racuna ako uzimas p67 plocu da to bude druga edicija, sve prve imaju fabricku gresku sa sata portovima.

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Umesto te ploce sa P67 chipsetom uzmi neku sa Z68 chipsetom i ne znam da li ce ti SSD od 64GB biti dovoljan da tu zbudzis sistem i pratece programe koje koristis. Ako hoces da smanjis trosak, uzmi i5 kao sto vudu reche + neki HDD na 5k RPM, recimo SAMSUNG SpinPoint F4 2TB 5k 32MB SATA300 HD204UI koji je 65e. Ne znam koliko ti izlazi ovaj WD, ali pretpostavljam da je skuplji. I mozda neku slabiju graficku, mislim da je 550 overkill za HON, mada ne znam koliko se te kartice koriste od strane Premiera/After Effectsa

Edited by reiser

Tu si zaboravio da dodas i memoriju, nje bar 6GB za taj pos'o.

Ovaj SSD bi trebao da ti posluzi, ionako scratch disk nikad ne bi trebao da bude sistemski ili onaj na kome je page file.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.