Kronos99 Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Pa ovako, imam druga u kanadi koji je tamo na neodredjeno vreme i trazio sam mu da mi kupi neke gluposti i uglavnom ispadne to sve oko 100$ Sad me zanima na koji nacim bih mogao da mu prebacim parice? Prvo mi je pao na pamet Westren Union ali oni dosta naplacuju tu rabotu, ispade oko 800din.. Pa sam se setio da bi moglo mozda preko nekog poker sajta (prebacivao sam na Fulltiltu nesto tako, al avaj nema ga vise..) [:(!] Da li bi mogao da mi pomogne ko ima vise iskustva sa ovim? (inace ima on karticu medjutim nikad nisam vrsio uplatu sa kartice na karticu direktno (mada iskreno ni ne znam da li to i moze..)) Hvala unapred na vremenu i na pomoci! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 a da kupiš ti preko neta šta ti treba, i staviš tamo da njemu isporuče? to deluje najjednostavnije, a i nećeš platiti pdv (ako se ne varam)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Moneybookers može da ti pomogne. Jel si uspeo da vezhesh Moneybooker na rachun u nekoj od nashih banaka? Kojoj? :) Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Ne vidim da ima potrebe za time, pošto MB radi sa Raiff Virtuonom u oba smera :) Ma mene interesuje, tj hotju da pruzhim neki online service - pa koliko sam skapirao jedino Moneybookers nekako mozhe da se vezhe da dobijem pare koji oni uplatjuju na mom sajtu (PayPal josh nije stigo) pa sam gledao shta i kako al nisam skapirao. Shta samo unesem u Moneybooker-s moju virtuon/internet karticu i oni tako uplatjuju tu? Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos99 Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 a da kupiš ti preko neta šta ti treba, i staviš tamo da njemu isporuče? to deluje najjednostavnije, a i nećeš platiti pdv (ako se ne varam)? Ma bilo je nekih problema sa mojom karticom, nesto je bila blokirana veruj mi ne znam iz kojih razloga, pa rece on aj uzecu ti ja pa da lako cemo za kes posle, al eto nismo razmisljali kako Ali slazem se da je najjednostavnije tako Moneybookers može da ti pomogne. Probacu preko njih, Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Imam Moneybookers koji je povezan sa Visa Internet karticom u Intesa Banci. Sve radi savrsheno. Withdraw sa mb na devizni racun traje 7-8 dana. Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Ja sam slao drugaru prosle godine novce u Kanadu, i procedura je sledeca: - On tamo u svojoj banci trazi sve podatke za svoj rachun (tu su ti razni internacionalni kodovi bla bla) - Posalje ti to na mail - Ti odesh u Komercijalnu banku, otvorish devizni rachun, i kazes hocu da saljem pare na ovaj rachun - Oni to odrade, ti platish 10 eura na bilo koji iznos. i to je to e sad ako ti je frka da dash 800 dinara u westernu ili 1000 dinara u komercijalnoj, onda nemoj ni da mu saljesh pare uopste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 ...dosta naplacuju tu rabotu, ispade oko 800din. Kad vidim da likovi kucaju ovako nesto, ne znam da li da se smejem ili da placem. Ti ili imas 6-7 godina pa ti je 800 din mnogo, ili je u Srbiji takva beda da ljudi goli i bosi hodaju ulicama. Tih $100 sto mu dugujes, toliko ovde u Kanadi kosta jedna shteka malo boljih cigareta, eto mozda cak i dve shteke, pa se ne uzbudjuj mnogo oko toga, nego mu pare vrati licno kada ga budes video. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 zove emigrant svoje u otadžbini: prve godine: jaoj, čujem da će opet da nas bombarduju druge godine: jaoj, čujem da će opet da vas bombarduju treće godine: jaoj, čujem da ćemo opet da vas bombardujemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 legendo in b4 cela pulen Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 desi alti kako je u bechu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 a da kupiš ti preko neta šta ti treba, i staviš tamo da njemu isporuče? to deluje najjednostavnije, a i nećeš platiti pdv (ako se ne varam)? Veliki broj stranih kartica ne moze da se koristi za nabavku u Kanadi, narocito kartice iz Srbije, zato mu ta varijanta i nije prosla. Nije problem u samoj kartici, nego u polisama koje primenjuju Kanadske prodavnice i firme (Best Buy, Giant Tiger...) @killYg0r - ne znam brate, pitaj tvoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Mislim da nema nekog boljeg načina od uplate na IBAN fazon računa, mada mi ova provizija od 10 evra deluje dosta (ne ulazeći u to da li je to uopšte kao cifra puno ili nije, za tu uslugu mi deluje dosta). A neke bolje alternative nemaš, osim da šalješ u pismu pa da se nadaš da će stići, a ako ne stigne biće "kud ne dadoh 800 kinti" :) ili eventualno ako taj neko ima nekog svog ovde, pa onda kao ti daš tom nekom njegovom (babi, kevi) te pare da mu čuvaju dok ne dođe, pošalju sa slatkim i pršutom, a on ti tamo to kupi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Provizija od 10% je previshe. Inace, meni skoro u Westernu naplatise 10 evra za slanje 30 evra. Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Western je oduvek bio suludo skup i dobar je samo kao emergency varijanta.. slanje preko banke nema fiksnu proviziju vec imaju neki svoj trip rachunanja preko koliko stranih banki ide lova od tacke A do tacke B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Pa onda je možda najbolje zapravo pojuriti u kojoj tamo banci nekome šalješ pa pokušati poslati iz iste takve banke ovde. Još ako imaš račun u toj banci, čist ćar! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 s'tim shto cesh to teshko naci :) intesa recimo ne postoji u USA, i meni kada salju platu, ide preko dojche banke u NY, pa zbog tog dodatnog "hopa" mi uzmu recimo ~$10 po transakciji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts