Jump to content

Online skladištenje slika

Lucky

Recommended Posts

Treba mi servis, poput Google Docsa, Picase, nemam pojma čega, koji mi omogućava sledeće:

- Batch upload fotografija

- Sortiranje u albume

- Opcije za resize kako u dimenzijama tako i kilobajtaži (takođe batch)

- Batch rename

- Mogućnost linkovanja fotki "slobodno" po netu, tj. da nije neki zatvoreni album samo za mene kao vlasnika itd.

Napominjem nekoliko stvari:

1. Nisam se uopšte bavio istraživanjem.

2. Odgovaralo bi mi ako su to Picasa ili GoogleDocs jer to kao koristim + imam doplaćene gigabajte

3. Možda tražim nemoguće a možda pak i otkrivam toplu vodu i ti servisi to mogu da rade već godinama.

4. Znam da mogu da batch resize i rename uradim tipa u ACDSee-ju ali mi ovo nekako deluje all in one plus ne moram da instaliram dodatni program na kompu.

Eto tako, hvala :)

ja sam pre nekih godinu dve svrljao po netu bas da bih nasao to i uvek se ispostavi da ti servisi poseduju milione opcija a ni jedna nije ona koja ti zapravo treba - desni klik -> resize & upload -> copy URL - uvek neke komplikacije sa organizacijom fotografija u kolekcije, pa sinhronizacije, pa fejsbuk pa kurci palci. na kraju sam odlucio da koristim ftp lol.

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Ne znam da li sa Picase možeš da linkuješ, ali sve ovo ostalo možeš. Nije loša opcija ni Dropbox, mada ne verujem ni da on ima sve fičre koji ti trebaju

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

e pa baš to ... znači i dalje je bolje rešenje koristiti tipa ACDsee + upload na FTP ... ništa, hvala :)

acdsee lol to je tako oldschool :) probaj faststone image viewer, ima super opcije (kad otvoris sliku prevuci mis do svake od cetiri ivice ekrana)

Ne znam da li sa Picase možeš da linkuješ, ali sve ovo ostalo možeš. Nije loša opcija ni Dropbox, mada ne verujem ni da on ima sve fičre koji ti trebaju

moze sa picase da se linkuje, no mene kod pikase nervira to difoltno ponasanje da ti organizuje sve fotke iz standardnih dokumenata u kolekcije, i krene da sinhronizuje, i pravi se pametan.

idealno ponasanje bi bilo da ja izaberem 5-6 slika desni klik i upload, i otvori mi se mali dijalog koji me pita da li zelim da smanjim slike i u koji folder sa online skladista zelim da ubacim, ja to onda izaberem kliknem upload, i onda mi on ispise URL-ove slika u tom dijalogu. mislim da ne postoji takav alat.

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.