Jump to content

Cooler

Johnn1e

Recommended Posts

Uzeo sam comp pre oko 2 godine, e sad od kad je stigao u radnju meni je lik rekao da je box cooler koji dolazi sa procesorom (quad core q9600) crko cim su ga stavili i da im se to nikad nije desilo ranije, dal me je slagao lik il sta nebitno je sad : D Uglavnom, posto sam ga vec cekao dugo ispizdeo sam kad mi je reko da ce biti za "par nedelja" sredjeno, pa sam im reko da ga sklope kako znaju i umeju, sve u svemu stavili su neki njihov cooler "jaci al se malo vise cuje"... uz obecanje kad stigne ovaj sa popravke zamenice ga... Na obecanju je i ostalo, ja sam par puta bio, nije bilo gotovo, posle nisam ni isao.

Elem, to mi toliko nije ni smetalo ranije jer sam bio u vecem stanu, sada studiram i u sobi sam 2 sa 2, znaci sramota me da dovedem nekog u sobu koliko se to jebeno cuje, cimeri kazu da ga sanjaju nocu : D Uglavnom moram da odvrnem zvucnike dobro da bi se ista culo od njega : D

E sad, koji bi tu cooler mogao da stavim umesto njega, i jel to sam radim ili nosim u servis neki, totalna sam neznalica? Ono sto bih mogao da napomenem jos je da je kuciste cooler master centurion (ovako nesto C283-1086-main.jpg) i da je napajanje 450w (ako je to bitno uopste), sto je bio neki minimum da sve radi : D

VIdi prvo da li se taj postojeći kuler povezuje tropinskim ili četvoropinskim konektorom (njegov kabl da li je 3-pin ili 4-pin na kraju, ne konektor na ploči, on je uvek 4-pin). Ako je kabl 4-pinski, samo u BIOS-u nađi opciju smart fan i uključi je.