primo Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Krenuo pre 7 8 nedelja da radim mrtvo i imam pitanje u vezi forme: kad se radi sa velikim tezinama(3-5 ponavljanja u seriji) jel ok da gornja ledja budu malo pogrbljena dok spustam teg na zemlju? trenutno radim 3 serije po 8 sa 100-110kg i kazu mi ljudi da mi nisu gornja ledja prava dok spustam teg... Fora je sto, da bi drzao gornja ledja prava i pri spustanju treba da spustim kilazu na 60 70kg.. a to podizem sa nekih 30% snage :D Jos sam i blago pogrbnjen tako da verovatno i to otezava dosta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Па тежина те повлачи не можеш да држиш права рамена као кад радиш са мање кила :) Битно је да су доња леђа права :) Погледај на јутјубу снимке :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 nemoj se zezati sa tim, nosi pojas obavezno Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Па не видим како ће појас да ти помогне да не искривиш кичму ?:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 ja nisam pojas do sad koristio jer manje trbusnjaci rade kao i lakse je malo, mada uzecu ga sutra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 ja mrtvo sve vreme radim pored ogledala. gledam se iz profila i trudim se da mi ledja budu potpuno prava, ukljucujuci i gornji deo. jebem li ga, ne bih se zajebavao sa tim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 А иначе постоји положај кад су ти доња леђа права а горња нису ?:))) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Битно је да су доња леђа права :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Па зато што аутоматски ако ти је доњи део леђа прав прав ти је и горњи део :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Смањи килажу и исправи леђа.Ако ниси ВЕЈТЛИФТЕР, него само желиш лепо да изгледаш, нема потребе да силујеш килаже. А чим немаш снаге да будеш "прав ко стрела" док радиш мртво са тих 100-10кг, значи да силујеш. Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 I da dodam na alfin post, ukocices se vec na sledecem treningu mrtvog dizanja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Drugim recima... nepostoje donja i gornja prava ledja.. nego postoje prava ledja. 2 Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 @skrimke sa kojom tezinom radis?(?RM) nista.. smanjicu onda na 60 70... pa cu raditi vise ponavljanja. Inace, za ovih 2 meseca kako radim mrtvo, nestao mi je bol/peckanje u donjim ledjima sto me zezao s vremena na vreme, zgibove nenormalno napredovao i to sve na defki LO MI :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Neka mi neko objasni.... kako se napreduje do zgibova ? Sta treba da radim i da vezba. da bih mogao da radim po 10 zgibova u seriji :)? Ako na primer sad mogu da uradim, 2,3 :) Dajte neki program! Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Neka mi neko objasni.... kako se napreduje do zgibova ? Sta treba da radim i da vezba. da bih mogao da radim po 10 zgibova u seriji :)? Ako na primer sad mogu da uradim, 2,3 :) Dajte neki program! sine pa jel moguce da si toliko zanemocao ?:P Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Nisam bas toliko :) ali s obzirom da sam prosli put dosao do tog stadijuma svime samo ne teretanom...... ocu da znam kako se to u teretani postize , haha ! inb4 cimaj lat dok ne poplavis. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 (edited) @primo RM mi je pocetkom aprila bio 140kg, od tada nisam vise pokusavao. verovatno sam od tad malo napredovao. kada radim regularno u serijama, ne prelazim vise od 100-110kg. edit: nisam lepo procitao post :) Edited May 14, 2013 by skrimke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 @песмаради лат и остале вежбе за леђа, уз то исфорсирај мало бицепс и за месец дана ћеш моћи по 10 у серији! Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 @primo RM mi je pocetkom aprila bio 140kg, od tada nisam vise pokusavao. verovatno sam od tad malo napredovao. kada radim regularno u serijama, ne prelazim vise od 100-110kg. @pesma mozda je glup savet, ali pokusaj malo da se pomognes nogama kad se izvlacis dok ne povecas broj ponavljanja. koliko to nisi dugo trenirao kad si uspeo da spadnes sa 10 na 3? :) Pa sto je najgore nemam pojma.. nisam pravio neke sad velike pauze, osim ovu jesen zimu sto nisam bas nesto specijalno trenirao. Kad sam mogao 10, tada sam trenirao ono... trcao, vozio bajs, radio mnogo sklekova, trbusnjaka, znojenja (kad kazem mnogo, mislim na svaki dan pa jedno 3 meseca tako), nikakva teretana tegovi, itd.... i nakon toga svega sam usao u teretanu , i od svih tih treninga sam imao neku totalno drugaciju snagu... nisam mogao da dizem mnogo tegova na pocetku.. ali sam mogao na primer da odradim ceo trening za grudi i triceps... pa onda da uradim nakon toga gomilu propadanja... ono.. kao da misici ne mogu da izvuku velike tezine, ali se i ne umaraju. Tada sam imao 80+ kila... a sad sam usao u teretanu sa 95 fazon... pre mesec dana. Spao sam na 90kg uz ishranu i treninge.. ali opet je to govnjivih 3 puta nedeljno staticnih treninga sto ja ne volim :/ Isao sam na krosfit par meseci, odlicni su treninzi, ali ne mogu to nikako s fiksnim terminima da organizujem zbog posla.... i tako.... samo zgibovi ! Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 @песма ради лат и остале вежбе за леђа, уз то исфорсирај мало бицепс и за месец дана ћеш моћи по 10 у серији! Pa za ledja radim uglavnom lat, ekstenzije, onu sedecu sajlu (veslanje?) i onu sajlu sto je slicna latu ali je uza shipka i drzi se bochno. Sad posle mesec dana sam malo usao u shtos pa cu dubacim i mrtvo dizanje i jednu vezbu koju sam video i probao i moze da se radi kod mene u teshi. Popnes se na zgib kao da si se podigao bradom do shipke (tako sto stojis na necemu), a onda se zadrzis i polako spustis do dole, deluje mi dobro vezba. Sad je pitanje... jel da radim lat "pravilno" ili prljavo"... hocu reci.. kad radim najpravilnije moguce.. ono polako sa cistom formom shiroki hvat, samo rukama iz ledja da vuchem bez pomeranja trupa..... onda mogu manje nego kad onako uradim sa pomeranjem trupa (ali to bukvalno imam osecaj ko da ne radim ledja uopste, a opet kao da ima nekog efekta). inace, ne znam tacno samo sto bas biceps a na i tridza... i da, pricam o sirokim zgibima ! Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 triceps ispravlja ruku u laktu, tako da on kod zgibova ne radi. kod mene u teretani ima sprava za assisted zgibove, možeš i to ako ima kod tebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 pesmo jado crna! Odes nadjes neku sipku za zgibove na ulici/ono za tepihe. Pozoves vudua I krenes, sam dva, pa uz vuduovu pomoc 4 pa tako par puta pa svaki dan! Za 2 godinu dana od 1 do 7, kazi KAKAV SAM PROGRES POSTIGAO Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 хахаха песмо па то што си се усвињио 10 кила није мала ставка :) Добио си три главна одговора :) Један је да радиш на лату док не ојачаш други што си ти рекао да радиш само спуштање са шипке што спорије можеш и трећи ово што ти је рекао Игор стим што та варијанта отпада уколико немаш тренинг бадија :))) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Meni je u pocetku pomagao drugar, samo mi je pridrzavao noge i vrlo, vrlo malo mi je pomagao pri radu zgibova, taman toliko da se bas napatim pri dizanju. Ova Ivketova spravica je idealna i za propadanja a pogotovo za zgibove.. Da je takvih sprava vise u teretanama =/ Nadji nekog da ti pridrzava noge i samo lagano :D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Pa to cu sve i da radim.... sad se jos postavlja pitanje, jel ima vajde od toga ako dodjem do treninga ledja jednom nedeljno ? Meni se cini da je to go kurac :) Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts