Jump to content

Limitiranje protoka ruterom

ch1zra

Recommended Posts

koristio sam net limiter, znam kako on sljaka, ali kako da izvedem da komplet protok ide preko moje masine ?

sad je :

kabl_iz_zida > adsl_modem > ruter > sestra i ja

takodje, malo malo pa mi prsne net, i ne radi po 5-10 minuta.

mislim da je nesto do malog huaweija (imam onaj gay pink od lelekoma).

ali ne mogu da mu provalim nigde neko podesavanje koje bi iole licilo na tako nesto.

Ko je nub ne budi mu drug.

I mean you harm.

ma

legao sam da spavam u nekom trenutku, pomalo isfrustriran.

G Dmt ne sljaka kod mene, kad postavim to i rebootujem huaweija, nonstop mu stoji u ADSL status Startup Handshake, i ne mrda dalje...

vratio sam sad na ADSL2+, i siguran sam da ce opet da prsne uskoro net na neko vreme...

smara vise.

Ko je nub ne budi mu drug.

I mean you harm.

Pa ruter ce sam da radi load-balancing, ne znam sto bi uopste pokusavao da stavljas bilo kakve restrikcije, ne znam sta da radi sestra (torenti/skype video call) ruter bi trebao da lepo podeli net kada ima zahteva i sa jedne i sa druge strane.

U krajnjem slucaju mozes da stavis QoS 'pravilo' na aplikacije koje ona koristi.

Jedino kako moze da ti zagusi vezu je neki veci upload pa ogranici aplikacije (skype/torrent/bilo koji video-call) u QoS na 'medium'.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

na jednom se nalazi spliter > modem > ruter > 2kompa

na drugom je samo fon.

:tf:

ELEM, meti taj usrani netlimiter na njen komp i to je to, kakav bre balancing sa tp-linkom, kakvi bakrachi...

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

program u deusu koji sam koristio je radio daleko bolje od netlimitera, plus je imao password zastitu.

Al da me jebes ne mogu da se setim kako se zove :) Znam da je slovenacki.

Inace na ruteru ogranicavanje protoka ne moze bas kako si ti zamislio (tipa LOL SESTRO EVO TI 3kb/3kb) na nasim normalnim jeftinim ruterima :)

Jao kako se zvase slovenacki program...

lol nasao sam na starim gmail sent itemsima

:)

Naime zove se DU super controler - DUSuperControler-1.90-Install.rar

Program koji je realno vadio deus da radi net dobro. Radi kao sat

http://www.homeqos.com/

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

program u deusu koji sam koristio je radio daleko bolje od netlimitera, plus je imao password zastitu.

Al da me jebes ne mogu da se setim kako se zove :) Znam da je slovenacki.

Fear not, tiny citizen!

DU Super Controler

edit: Pih, editovao si post u međuvremenu :P Ti si mi ga preporučio, i sjajno radi. Ima password zaštitu, a ako ti je sestra nab neće umeti da zaobiđe podizanje programa tokom butovanja sistema.

Edited by cali

i prilicno dugo je u deusu kombo njega + gpedit.msc->zabrani task manager izdrzala i odolevala napadima malih glodara, cak bogami u periodu 2003-2005/2006.

Onda su provalili da iz googlea udju u "task manager" :)

Ah ta djecica

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ne secam se znam da sam pomislio da je greota da klinac koji provali sve moje zastite bude u principu glodar.

neka onlajn aplikacija koja ti izlista sve procese i mozes da ih ubijes. "onlajn task manager" :)