exile Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Sve je radilo lepo do danas kada sam pokusao da instaliram neki micro Nero program, i win se odjednom sam restartovao, i sad ide u onaj System Repair, iskenira sve, kaze ne moze da namesti i ne moze da butuje win. :( Opet kliknem na restart, opet se isto desi, nece pa nece. Probao sam i system restore, kaze kao vratio ga je na raniji state, ali opet isto se desava, nece da butuje posle restarta. Sta da radim ? Nije frka da instaliram opet sve, ali moram samo da spasem neke dokumente sa C: i onda tek mogu da reinstaliram win, ali kako to da uradim ? U safe mode mi i ne da da biram uopste da udjem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Odneseš hard kod nekoga kome sistem radi :-) podigneš sistem sa nekog cd/dvd-a direktno, npr. Ununtu bi trebalo da može da vidi ntfs, ili mini WindowsXP - imaš to na Hiren's Boot CD - u... Ima brdo opcija da se to odradi... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 Bi pomoglo da nekako dignem sistem sa win 7 dvd-a sa koga sam inace instalirao ? Je l' ima tako nekakva opcija ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Mislim da ako imas taj dvd mozes da pokrenes repair instalaciju, ona ce samo windows core file-ove pregaziti a dokumente i sve ostalo tvoje ostaviti na mestu. Probaj :v Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 mogu i u command promt da udjem Mozda bi mogao odatle da prebacim fajlove sa C: na neku drugu particiju pa onda ceo reinstall ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 udji u safe mode i obrisi taj nero driver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 (edited) Sad cu da probam sve da kopiram prvo pa onda cu i preko safe moda nekako dudjem Edited April 24, 2011 by Exile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Neces da probas ovo sto sam pomenuo ? :D Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 Hocu, cekaj moram jedno po jedno :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 (edited) Mozes i da pokusas tipa da skines neku lightweight linux distribuciju, narezes je na cd, i butujes je sa cd-a, i onda preko nje pokusas da obrises taj nero ili sta vec :v /edit: probaj Ophcrack, mislim da nema vise od 500mb... Edited April 24, 2011 by lawl_ Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 ha lol, nece ni iz safe moda da udje u win stalno se vraca na startup reair, i kaze da ne moze da repair-uje To je taj endless loop sto sam pomenuo, nece preko toga nista, probacu jos par stvarchica pa cu ruchno da prebacim sve fajlove sa C sto mi treba i nova instalacija win-a.. Ima neko ideje kako da sacuvam bookmarke sa firefoxa lol ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Ili jos moze da odneses hard kod drugara, prikachish ga na njegov komp, on regularno butuje svoj OS, detektuje tvoj hard, ti kopirash te fajlove shto ti trebaju i caozdravo :D Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 24, 2011 Author Report Share Posted April 24, 2011 Nista nije pomoglo, morace fresh reinstall windowsa :( Prebacio sam preko cmd-a sve fajlove ruchno sto su mi trebali, i to je to... sve ostalo sto sam probao nije htelo, uvek se svodi na taj system repair koji nista ne uradi i onda prc safe mode ne radi, repair disk ne radi, nista nece jebem ti windows. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 za firefox bukmarke ubuduce koristi FF sync :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 (edited) Postoji nacin da spasis sve podatke, samo ne znam da li ces umeti sam da to odradis. Pokusacu da objasnim Skini ovo. Dakle, skini ISO fajl sa bilo kog od tih mirrora, ili sa torrenta kao ja :) Narezi taj iso fajl na CD/DVD Butuj sa tog Diska Iz menija koji se pojavi izaberi "Parted blabla" Izaberi default opciju Sacekaj da se pojavi desktop okruzenje. Posto tebi treba samo spasavanje podataka, prvo sto treba da uradis jeste click na "mount devices" ikonicu Tu "mountujes" hard disk sa koga zelis da spasis, i hard disk (usb stick, etc) na koji podatke zelis da prebacis. Po velicini ces prepoznati particije/hard diskove/usb stickove itd Pri prvom paljenju pomenutog mount menadzera, verovatno ti se otvorio "explorer" prozor direktorijuma "media" Tu ce biti "mountovani" svi hard diskovi, i odatle radis copypasta onoga sto ti treba. Ako slucajno ugasis taj prozor, da bi dosao u taj "media" folder, samo opet klikni "mount devices" Sto se tice FF bookmark backupovanja, folder u kome se bukmarksi nalaze i nacin da ih sacuvas je opisan ovde u delu teksta koji je naslovljen "recover my bookmarks folder". Samo iskopiraj taj folder, i posle prvog pokretanja firefoxa u novoj windoze instalaciji overwrituj novi. Simple as that. Javi ako nesto nije jasno P.S. Ako ti je komp povezan na ruter preko ethernet kabla, mreza ce ti verovatno odmah raditi. Ako ne radi, samo klikni "start network", izaberi prvu opciju, i klikni "continue". Imaces chromium browser pa direkt odatle prijavi probleme :) Edited April 25, 2011 by Kaurin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts