Kaurin Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 (edited) -- Edited January 4, 2014 by ----- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 moram da priznam da mi ovo sa CDNovima nije padalo na pamet, zanimljiv side-effect. Na srecu nikad se nisam cimao da menjam DNS podesavanja svoje home mreze, a i mrzi me da testiram sve ovo :) U mom slucaju ispade da je telekomov DNS 34% brzi od googlovog koji sam do sada koristio ovo si verovatno mislio na nesto drugo: nije telekomov DNS brzi, vec koristeci telekomov DNS dolazis do mirror instanci servera (npr Facebook-ovi i Youtube-ovi DCNovi) koje su blize tebi sa druge strane, nije mi najjasnije zasto je to tako implementirano. Verovatno je u pitanju neko glupo poimanje "privatnosti", ali najbolje resenje po meni je da DNS pri resolve-ovanju hostname-a tj odabiru CDN instance kao jedan od parametara konsultuje i IP adresu klijenta koji je poslao zahtev. Tako bi sve bilo potpuno transparentno i nezavisno od izbora DNS servera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 meni ukove na "Sending 250 queries to 11 servers" :\ Probao sam smanjiti broj querija, al' opet isti slucaj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 (edited) Koliko cujem, uskoro ce pored Google Global Cache-a (ili kako vec zovu to...) da uvedu i Local Cache pa ce npr upiti preko Google-a ici jos brzhe jer ce vas upit ici preko vaseg DNS-a (npr Telekom) koji gura to do Google-a koji kapira iz kog pravca dolazi upit i keshira to tako da sledeci put zna gde ste i brzhe resolvuje vas upit... Edited April 4, 2011 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 radio sam ovaj benchmark pre godinu-dve i preporučio mi je google dns umesto open dns-a koji sam koristio ranije. u svakom slučaju preferiram neki od tih džaba stranih dns-ova jer se osvežavaju brže od sbb-ovih, pa serveri koji često menjaju ip ređe bivaju nedostupni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ja imam dns server kuci, poz. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 mohi hipster! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaurin Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 mohi je imao dns kuci pre nego sto je to postalo mainstream Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Mohi je imao DNS na svom kompu pre nego je usaglašen standard Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 ispalo mi da treba da koristim beotel dns i da je brži 84% od trenutnog (sbb). lol ? Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Cekaj, jel ovo rurdrug Kaurin otvorio topik? Bas sam se zapitao sta se desilo sa njim, da nije opet dobio batine :(? Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Mohi je imao DNS na svom kompu pre nego je usaglašen standard kaj se dela! Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts