pirun Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 Hocu da kupim neki externi TV tuner do 50-60e a nemam blage veze koji da uzmem, pa bih Vas zamolio za savet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 ako pogledamo utiske i boldiran deo:) ovaj uredjaj je sjajan :) ima automatski bloker za kic i sund :D koristim ovaj tjuner vec nekih 3 meseca i mogu slobodno da kazem da je ovo najbolji uredjaj ove vrste na trzistu. slika je fenomenalna, koristim ga na benQ 222Wa, graficka mi je GF8500GT, (znaci ne neki kvalitet od komponenti) i nema nikakvog treperenja slike koje vidim da pominju. Elem samo mi nije jasno kako ne moze da pronadje pink, nekoliko puta sam skenirao kanale (SBB kablovska) i sve nadje sem pinka??? To mi nije jasno, inace svaka preporuka ko god planira da ga kupi... Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted March 1, 2011 Author Report Share Posted March 1, 2011 Izgleda da samo 9 kanala moze da se memorise na ovoj kartici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 ) a i sta ce ti vise ?:) mada mozda postoji mogucnost da menjas programima mesta :) pustis da ti pronadje sve kanale i onda trazis kanal koji hoces da ti bude na prvom mestu pa ga menjas za onaj na 37 recimo :) ako je to taj :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 1, 2011 Report Share Posted March 1, 2011 (edited) Najpre, oćeš eksterni tuner koji se kači na komp ili standalone passthrough uređaj koji možeš da koristiš sa ekranom od kompa i kad je komp ugašen (tip, standalone uređaji nemaju mogućnost snimanja na komp). Za ovo prvo ne znam, zakleo sam se da nikad više tuner u komp pa ni preko kabla. Za eksterni ne znam da li se nešto pojavilo novije ali ja sam na kraju uzeo ovo pre skoro dve godine edit: Upravo pomenuti leadtek 1920 pro :))) radi korektno uz par tripova. Šum na zvuku koji je nekad jedva primetan nekad baš nervira, to je do naših kanala i dal je stereo/mono, nestane kad se stisne "audio" na daljincu i tuner skapira u kom modu treba da radi - zašto nije automatski pojma nemam Opcije firmwera su brojne i šarolike a vrh je što kanale ne možeš da sortiraš. Braindead motherfucking idiots koji su pisali firmver, pri tome nije da nije "izvodljivo" već su se idioti, majmuni i tutinci zaustavili na tome da imaš 10 favorites kanala i da oni mogu da budu sortirani, ostalo je po rasporedu u kojem ih je autoscan našao ili predefinisanom poretku kablovskih/antenskih kanala sa liste koju odabereš. Dakle samo 10 favorites kanala koji su dostupni u definisanom poretku dok si u favorites modu, tad se vrte samo oni u krug i rade 0-9 dugmad za quick access, inače, zbog kurčenja i podrške za 3 cifre u numeraciji kanala moraš da ili kucaš 008 (gde je 8 broj kanala u listi frekvencija a ne npr 8 favorites kanal - za to postoji favorites mod, crknite kinezi) ili da kucaš 8 pa da sačekaš dok dva kineska miša koji žive u uređaju odbroje 72 zrna pirinča koliko im je namešten timeout i promene kanal - sa druge strane, fizičko menjanje kanala je najbrže koje sam video kod ijednog standalone ili internog tunera, brže od dosta TV uređaja. Ako ne odabereš listu predefinisanih frekvencija kanala velika je verovatnoća da će u nekom trenutku firmwer odlučiti da sve to što si našao autoscanom zaboravi. "#!!!"##!$"$!!111 Ovo se izbegne tako što uzmeš bilo koju listu koja pokriva domaće kablovske kanale, otprilike pa se onih par ručno nađe i označi da treba da budu u listi, ako se istripuje samo njih izgubi tj vrati se na predefinisanu listu ali mi se još nije desilo za 2 godine. Posle inicijalnog WTF momenta ili dva, podešen i prikačen na kablovsku tuner radi već skoro 2 godine bez greške, slika je fantastična, podržava rezolucije do FullHD da bi prikazivao u native rezoluciji monitora (iako sa našim kanalima to izađe isti kurac, nekom dobro dođe i blur da više liči na TV) passthrough (kažu zbog kilavog adaptera) pravi blago zamućenje na ekranu dok je tuner uključen i samo source podešen na PC, ima ulaze napred za analogne video uređaje tako da možeš da kačiš i stare kamkordere ili buvljak dvd plejere na monitor kompa (ako imaš neku kosilicu od kompa) Da napomenem, iako hejtujem uređaj, koliko sam skapirao, kad sam ga kupovao, za te pare nije imao da se kupi bolji u Srbiji jer svi generalno uvoze govna jer ništa skuplje ne mogu da prodaju, ja sam ga platio nekih 7k tada jer tipa 2 meseca oko nove godine niko ne nabavlja nista (pricam ti pricu) i nije imao da se kupi tuner koliko da se zatučeš sa njim po glavi sada je nekih 60ak evra valjdadobar tjuner, jedina mana je što ne može da se podešava redosled kanala (ili sam ja nub pa ne mogu da nađem) Yep, sem 10 Favorites, to je to, ne možeš ni da menjaš mesta programima jer su spiskovi već pomenuti spiskovi frekvencija na kojima se nalaze kanali koji su već pobogu sortirani... hejt... i sve nadje sem pinka??? To zavisi od spiska kablovskih kanala koji odabereš, negde nađe negde ne nađe, meni npr nije nalazio Pink Music, ja sam to primetio posle 3 meseca kad mi se žena žalila Inače, samo ukucaš "frekvenciju" kanala i tuner ga nađe, samo posle isključiš "skip" u podešavanjima kanala da ga ne preskače kad shaltaš :) Edited March 1, 2011 by Shekk Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 ako pogledamo utiske i boldiran deo:) ovaj uredjaj je sjajan :) ima automatski bloker za kic i sund :D koristim ovaj tjuner vec nekih 3 meseca i mogu slobodno da kazem da je ovo najbolji uredjaj ove vrste na trzistu. slika je fenomenalna, koristim ga na benQ 222Wa, graficka mi je GF8500GT, (znaci ne neki kvalitet od komponenti) i nema nikakvog treperenja slike koje vidim da pominju. Elem samo mi nije jasno kako ne moze da pronadje pink, nekoliko puta sam skenirao kanale (SBB kablovska) i sve nadje sem pinka??? To mi nije jasno, inace svaka preporuka ko god planira da ga kupi... a sta je sa mojim tunerom? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 pa to nije moj komentar :) to je komentar sa itsveta nekog korisnika pomenutog proizvoda :) tvoj tuner je kod mene :D i rado ga koristim :) nista mu ne fali :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 dobar tjuner, jedina mana je što ne može da se podešava redosled kanala (ili sam ja nub pa ne mogu da nađem) Kako su uspeli da propuste tako bitnu funkciju? Mora da im je CEO neki bivši Apple-ov :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts