Lucky Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Iako i dalje ne znamo ko će komponovati pesmu (opet će da odaberu jednog kompozitora) i ko će kasnije da se nadmeće, zna se kada učestvujemo na samoj Evroviziji: Srbija u prvom polufinalu "Evrovozije" Predstavnik Srbije na predstojećem "Evrosongu" koji će biti održan u Nemačkoj nije poznat, ali je poznato kada će nastupiti - u prvom delu prve polufinalne večeri. Srbija, koja će svog predstavnika izabrati krajem februara, biće u polufinalu sa Albanijom, Finskom, Jermenijom, Švajcarskom, Norveškom, Gruzijom, Turskom, Rusijom i Poljskom. Drugi deo prvog polufinala će obeležiti nastupi Hrvatske, Azerbejdžana, Litvanije, Mađarske, Malte, San Marina, Islanda, Grče i Portugala, dok će u prvom i drugom delu druge polufinalne večeri nastupati Holandija, BiH, Ukrajina, Kipar, Austrija, Švedska, Moldavija, Belgija, Slovačka, Izrael, Makedonija, Danska, Belorusija, Bugarska, Letonija, Estonija, Rumunija, Slovenija i Irska. Nekako me skroz zanima kako će da ispadne ova Evrovizija pošto je baš u Nemačkoj, iako mi se čini da dosta opada sama popularnost takmičenja, i dosta njih je opet otkazalo učešće, Crne Gore opet neće biti itd. Samim tim je Beograd 2008. i dalje rekorder po pitanju zemalja učesnica, ne znam tačnu cifru ali do sada najveći broj učesnika je bio kod nas! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 18, 2011 Author Report Share Posted January 18, 2011 E evo, znamo ko će da komponuje. Iskreno, meni je ok izbor, mogu oni verujem da naprave finu Evrovizija pesmu: Bata, Aleksandra i Kristina Kovač komponuju pesmu za Evroviziju! Odluka je donešena. Pesmu koju će Srbiju predstavljati na takmičenju "Pesma Evrovizije” komponovaće Kornelije Bata Kovač i njegove dve talentovane ćerke - Aleksandra i Kristina. "Pesma Evrovizije" će se održati od 10. do 14. maja u nemačkom gradu Diseldorfu, a Srbija će svog predstavnika izabrati poslednje nedelje u februara, u studiju 8 RTS-a, uz adekvatan šou-program, tako da možemo biti spremni za 13. mart. Ovogodišnji nacionalni izbor biti sličan prošlogodišnjem, kada je u Oslo otišao Milan Stanković sa pesmom “Balkan” čiji je autor bio Goran Bregović. Istovremeno, spremljen je malo drugačiji koncept, pa će izbor biti dovoljno zanimljiv i intrigantniji od prošlogodišnjeg. Dok se Srbija lagano priprema za nacionalni izbor predstavnika na “Evroviziji”, Slovačka je odlučila da sasvim odustane od takmičenja. Kao razlog za povlačenje iz takmičenja slovačka nacionalna televizija STV navela je finansijske teškoće, te će tako Beograd i dalje zadržati rekord od 43 zemlje učesnice koje je grad ugostio tokom “Evrosonga” 2008. Takođe, potvrđeno je da je Crna Gora odustala od učešća, pa se neće već drugu godinu nadmetati u ovom popularnom takmičenju. Bosanci su kao svoj adut spremili Dina Merlina, a pesma koju će izvoditi biće naknadno izabrana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts