juicer. Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Pa istina, ali u monetarnom sistemu, ljudi ce teziti da pribave jos vrednosti i da se na taj nacin popnu na lestvici i da stvore vecu sigurnost za sebe i svoje bliznje. Ako izuzmemo novac iz te jednacine, mislim da bi rezultati bili drasticno drugaciji. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Izgleda da si propustio neke delove istorije u kojima je postojao robni sistem bez novca. Argumenti protiv Venus projekta su mnogi, iako je idalisticki projekat fenomenalna stvari podrzao bi ga licno bez razmishljanja, ali pitanje svih pitanja je ko ce i kako to sprovoditi. Iz predhodnih iskustava zna se otprilike ko ce ga sprovoditi, a na koji nacin ne smem ni da zamislim. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 ima li torent od novog zeitgesta ?!:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 ima na sajtu, tako ga i distribuiraju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 meni je njihov sajt jako konfuzan :) nigde ne mogu da nadjem gde se skidaju filmovi :D sem onaj deo gde se placa :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 sry, skinuo sam neki torent fajl koji se zove "zeitgeist moving forward press kit", s tim što je ovo "press kit" bilo odsečeno pa sam fejlovao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 16, 2011 Author Report Share Posted January 16, 2011 25. izlazi na netu valjda (na sajtu, veorvatno ranije po torentima) Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Izgleda da si propustio neke delove istorije u kojima je postojao robni sistem bez novca. Argumenti protiv Venus projekta su mnogi, iako je idalisticki projekat fenomenalna stvari podrzao bi ga licno bez razmishljanja, ali pitanje svih pitanja je ko ce i kako to sprovoditi. Iz predhodnih iskustava zna se otprilike ko ce ga sprovoditi, a na koji nacin ne smem ni da zamislim. Uputi me kada je postojao globalni sistem razmene, roba za robu ? Argumenti protiv venus projekta su mnogi, navedi slobodno otvoren sam za razgovor. Koja su to prethodna iskustva, koliko je meni poznato takve pokusaje nismo imali. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 16, 2011 Author Report Share Posted January 16, 2011 ali venus nije roba za robu. venus je nista za bilo sta, jer imamo robote! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 а у ком наставку се појављује Репликатор? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Ako izuzmemo novac iz te jednacine, mislim da bi rezultati bili drasticno drugaciji. Izgleda da si propustio neke delove istorije u kojima je postojao robni sistem bez novca. Uputi me kada je postojao globalni sistem razmene, roba za robu ? U pitanju je logicka greshka sa tvoje strane. Pominjanje robnog sistema je bio odgovor na tvoju konstatacija da bi rezultati bili drasticno drugaciji ako izbacimo monetarni sistem. Pomama ili potreba za novcem nije nastala stvaranjem monetarnog sistema, i kao pojava predstavlja manifestaciju mnogo dubljeg poriva koje ce se u svakom sistemu manifestovati. Osim mozda u teshkom idealistickom apsolutistickom komunizmu (pleonazam) u kojem bi stvarno svi imali isto i nimalo vishe. Dublju raspravu na temu Venusa je teshko voditi preko interneta, ali sam i sam bio odushevljen projektom kada sam ga prvi put procitao. Tek kasnije kada sam poceo vishe da razmisljam o predlozenim promenama i koncepciji "resursne ekonomije" uvideo sam ozbiljne probleme sa celim konceptom. Nemam neku zelju da ti sada objashnjavam zashto mislim da je koncept losh, tako da se izvinjavam zbog uopshte meshanja u raspravu. Zaista je nepristojno pricati o stvarima i bacati samo naizgled paushalne komentare, kao shto sam ja ovde uradio, bez trenutne zelje za dubljom raspravom. Ako budem raspolozen za tako neshto, kontaktiracu te na PM pa mozemo nashirko da raspravljamo o stavovima i mishljenjima vezanim za Venus projekat a i shire :). Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 evo ja tek sad pogledah addendum, prvi deo sam gledao ranije...sta znam, to je manje vise ista prica, jedino je lepo sto su objasnili monetarni/ekonomski sistem...al me nerviraju neke stvari za koje se zalazu, a koje se ne razlikuju mnogo od onoga protiv cega se i bore...zato mi i smrdi cela ta prica o venus projectu...zanima me dal ce u trecem delu reci nesto novo а у ком наставку се појављује Репликатор? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 ko dolazi do ovih ideja :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Одлично :)) Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dNte Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 mr dule :D Quote infidel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 ne mogu da verujem da niste videli do sada...a ja jos spamujem sa ovim klipom po forumu i gledam dal ce peja da me banuje :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Pomama ili potreba za novcem nije nastala stvaranjem monetarnog sistema, i kao pojava predstavlja manifestaciju mnogo dubljeg poriva koje ce se u svakom sistemu manifestovat. Mislim da je upravo ovo logicka pogreska sa tvoje strane. Oprosteno ti je, eto ako te ne bude mrzelo pmuj me, zaista me zanima ko su ti ljudi koji su vec sprovodili ovako nesto i nije im poslo za rukom, zbog ljudske prirode, sa kojom se eto ne moze boriti. LOL za replikator pobedili su. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 pogledah i ja konacno ovaj najnoviji zeitgeist...vise se covek smori kad gleda ovo nego sto mu uliju neku nadu, sve je to utopija ipak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 Zaboravih na ovaj topic, odgledao sam i ja ovaj novi pre jedno 2 nedelje, jako jako fejluje, pogotovo onaj kraj, dok sam gledao te smešno urađene završne scene pomislio sam "jebote, koje sranje, pa u ovo deca od 5 godina sa pola mozga neće poverovati, a kamoli odrasli ljudi, koji pritom kao hejtuju religiju (naravno ovde mislim na zeitgeist hardcore sektaše i autore filma)". jedan veliki lol za novi zeitgeist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 13, 2011 Report Share Posted February 13, 2011 pa da, taj drugi deo je lol, pogotovu kraj, al prvi deo je ok...ne znam sta da mislim na kraju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Zaboravih na ovaj topic, odgledao sam i ja ovaj novi pre jedno 2 nedelje, jako jako fejluje, pogotovo onaj kraj, dok sam gledao te smešno urađene završne scene pomislio sam "jebote, koje sranje, pa u ovo deca od 5 godina sa pola mozga neće poverovati, a kamoli odrasli ljudi, koji pritom kao hejtuju religiju (naravno ovde mislim na zeitgeist hardcore sektaše i autore filma)". jedan veliki lol za novi zeitgeist. Ako smatras da je novi zeitgeist veliki lol, na osnovu zavrsnih scena cije se rezisersko izvodjenje tebi nije svidelo, ti si, prijatelju jedan veliki lol. Slozio bi se da su zavrsne scene lol. Ali informacije i perspektive koje pruza i otvara za jednog , mogu biti baljezgarije samo ako si slep i gluv. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Shta je vama ljudi kada se lepo zna ko pishe taj Zeitgeist jebote. Kako se ljudi loze kada zele u neshto da veruju... Dobro je shto je u tom Zeitgest-u pomenutno dosta informacija koje su inace poznate, ali na koje ljudi uopshte ne obracaju paznju. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 (edited) Ako smatras da je novi zeitgeist veliki lol, na osnovu zavrsnih scena cije se rezisersko izvodjenje tebi nije svidelo, ti si, prijatelju jedan veliki lol. Slozio bi se da su zavrsne scene lol. Ali informacije i perspektive koje pruza i otvara za jednog , mogu biti baljezgarije samo ako si slep i gluv. Pa napisao sam da film "jako jako fejluje, pogotovo onaj kraj..." što znači da nisam napisao da je lol samo na osnovu toga što mi se nisu svidele zavšne scene. Drago mi je da slažemo bar oko kvaliteta završnih scena. Naravno da ima korisnih informacija, ali i dosta sanjarenja i nelogičnosti. Al ne bih da ulazim u dalju raspravu mrzi me stvarno, ako se sretnemo negde u gradu možemo popričati. I đuske brate, zvučao si mi sad kao vernik kome sam dirao boga, nhf ali tako je, pročitaj ponovo svoj post :) Edited February 14, 2011 by BLACK JESUS IS BLACK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 14, 2011 Report Share Posted February 14, 2011 Shta je vama ljudi kada se lepo zna ko pishe taj Zeitgeist jebote. cek, a ko tacno, posto ne znam...a i deluje ponekad malo cudno film, kao da im nije cilj da uliju ljudima nadu, vec da ih smore kako je sve u kurcu i ne moze se nista uraditi po tom pitanju (posto je svakome jasno da ona njihova utopisticka prica nece moci da bude odradjena) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 pejo, ovi hejtuju zeit! http://conspiracyscience.com/articles/zeitgeist/part-one/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts