Jump to content

beep.rs - GoogleSrbija – ili ipak ne?

beep

Recommended Posts

Dobijem ja tako jedan fini spam pre nekoliko dana. Kaže – Google, MarketLinx d.o.o. i NekretnineSrbije.com Vam cestitaju predstojece praznike. Rek’o, u super, vidi, Google nam čestita novu godinu sa svojim partnerom “nekretnijesrbije.com”. Riiiiight … daj da ja pročitam dalje, ko zna kakve sve divne stvari mogu da pronađem u tekstu.

Google je nasem projektu dodelio najveca priznanja, Partnerski Certifikat, kao i posebnu video zahvalnicu povodom nedavne proslave 10-godisnjice postojanja Google AdWords-a, ciji smo mi bili zacetnici u Srbiji.

Uz najlepse zelje za predstojece praznike, izuzetan poslovni uspeh u 2011. godini, umesto praznicne cestitke Vam prosledjujemo pomenutu Google video-cestitku upucenu nama, koja je ustvari namenjena Vama, jer bez Vas ne bi bilo ni nas.

http://www.youtube.com/adwords10?x=ae577936ed0c4ffdae1e625bf006f9c6

Sad ja naravno postanem zainteresovan za NekretnineSrbija firmu kojoj se Google lično zahvaljuje, kliknem na link, kad ono zaista, piše tamo “custom” čestitka. Ali, imajući u vidu da su iza mene a i svih nas godine “Elf dancer”, “Ovo je čovek koji će promeniti svet” i sličnih video materijala u kojima je moguće ubaciti svoj natpis, sliku ili logo, lako sam “prozreo” ovu “posebnu video zahvalnicu”. Ukoliko želite da se i vama 2posebno zahvali Google”, dovoljno je da odete na www.youtube.com/adwords10 i eto giganta koji se zahvaljuje upravo vama, vašoj babi ili zlatnoj ribici.

Pored pomenutih vodecih portala koji su vec postali vrlo prepoznatljivi brend, trenutno najatraktivniji i daleko najambiciozniji poduhvat koji smo preduzeli, je zastupanje Google Direktnog Internet Marketinga, koji obezbedjuje PRVE SPONZORISANE POZICIJE za sve delatnosti koje zele da se nadju u vrhu rezultata pretrage na Googlu.

Opa, zastupaju Google, k’o bi rek’o.

Dodatne informacje o tome kako da se nadjete na prvoj poziciji na Googlu, mozete videti na web-stranici: GoogleSrbija.com ili GoogleSrbija.rs

Možda bi neko trebalo da kaže Googleu da imaju partnera u Srbiji sa domenom “GoogleSrbija”, za kojeg zasigurno nisu ni znali. A vi svi ostali, pamet u glavu i nemojte da nasednete na ovakve stvari – sve šta oni nude je “savetnički posao” u vezi sa pozicioniranjem reklama na Google pretraživaču, zasigurno ne sa garantovanom prvom pozicijom.

Email Facebook Google Gmail Twitter Yahoo Mail Google Buzz Šalji dalje!

Pogledajte ceo članak

• 3 weeks later...

E, ovo ima neki razvoj dalji. Javio se "direktor" ove kompanije:

GoogleSrbija.com – svakako veliko DA;

Dragi kompleksaši. Tužno je da postoje odredjeni likovi koj imaju previše vremena na rukama pa im je misija traganje za žrtvama na kojima će da istresaju svoje frustracije.

Ne znam šta je uzrok vaše gorčine…možda ste nesretni u ljubavi, ne ide vam posao, pa ajde malo da blatimo one kojima ide, jer im zavidimo, ili vas možda mama nije dovoljno mazila kao male, pa ste ogorčeni prvo na sebe pa onda na ceo svet, i samo tražite da nekoga popljujete, čak i ako nemate pojma šta je i ko je iza onoga o čemu komentarišete.

Dakle cilj vam je nekog nagrditi, a to što ne znate prave činjenice, koga to briga…u ovoj zemlji se na vašu sreću za klevetu ne odgovara.

Prva omaška, tj. neistina – Google je direktno nama poslaso čestitku, koju smo prosledili vama. Ako odete na gore navedeni link: http://www.youtube.com/adwords10, na pogrešnoj ste adresi….gledacete video o uspesima raznih preduzetnika iz celog sveta preko AdWords kampanja, a na ovom linku je čestitka nama:

http://www.youtube.com/adwords10?x=ae577936ed0c4ffdae1e625bf006f9c6.

Očigledno je da nismo mogli sami da kreiramo čestitku u čijem url-u se nalazi zaštićena fraza: http://www.youtube.com/adwords10/, (youtube.com je vlasništvo Googla, pa kako bih ja mogao da koristim njihov URLi extension /adwords10/, pitam ja dotičnog pametnjakovića). Ko ni to ne veruje, prosledićemo vam original direktno.

Dodatno, uzmite u obzir da je portal NekretnineSrbiej.com, već 3 godine vodeći i daleko najkvalitetniji u Srbiji u svojoj branši.

Drugo – Čestitku nismo poslali putem spama, već samo ljudima koji su bili u našem address-book-u…ako se dotični tu našao, sa nekim od nas je ili radio ili komunicirao preko nekog od naših 8 sajtova u poslednje 3 godine. Da je SPAM, sigurmo ga ne bismo slali sa naše zvanine email adrese office@googlesrbija.com.

Treće – Googlu za nas ne treba reći, jer dobro znaju ko smo, i da imaju partnere u Srbiji (nas i Huge Media), posto su nam dodelili partnerske Certifikate (Huge mediji pre nekoliko meseci, a nama, tj. našoj korporaciji Fenix Group Ltd. iz Kalifornije, SAD, jos davne 2006. Sve ovo možete i sami proveriti, pošto se ničim drugim ni ne bavite osim iznalaženja prljavstine po netu….baš vam je častan posao. Inače, moja kompanija u SAD (gde sam inače živeo 24 godine), sa Googlom radi od začetka AdWordsa, dakle više od 10 godina…da, i evo me, dodjoh ovde da varam Srbe. (inače, moja firma Fenix Group, Ltd. u SAD trenutno vodi preko 1250 kampanja za američke klijente)

A što se tiče upozorenja dotičnog naciji ”sve šta oni nude je “savetnički posao” u vezi sa pozicioniranjem reklama na Google pretraživaču, zasigurno ne sa garantovanom prvom pozicijom.”, drugim rečima, mi smo prevranti. Ponuda: svako ko je zainteresovan, napravićemo mu test-kampanju za njegovu delatnost, i kad se pojave na sponzorisanoj poziciji, biće im jasno ko koga ovde laže.

Google dobro zna kome dodeljuje koje domene, tako da, ako niste znali, oni su vlasnici svih domena za reč Google i ime zemlje ili skracenice za zemlju (samo neki od primera: idite na WhoIs za domene: google-rs.com, google-hr.com, , google-ba.com, google-me.com i pogledajte ime vlasnika). Inače, kako mislite da smo dobili domene GoogleSrbija.com i GoogleSrbija.rs, ukoliko nam oni nisu dali te domene na korišćenje obzirom na dugogodišnju saradnju i promociju njihovih usluga u Srbiji, a za vašu informaciju, pored pomenutih dodelili su nam i sledece:

google-hrvatska.com

google-bih.com

google-montenegro.com

google-montenegro.me

google-crnagora.com

google-crnagora.me

googlemontenegro.com

googlemontenegro.me

googlehrvatska.com

googlecrnagora.com

googlecrnagora.me

A sada i odgovori nekima od vas koji ste naseli na patetične pokušaje autora da obezvredi nešto što stotinama naših klijenata donosi izuzetno povećanje prometa:

Ivan R.: Da, Google je zaštićeno ime, i samo se može koristiti uz dozvolu Googla. Inače, kako objašnjavaš činjenicu da se sponzorisani oglasi za našu firmu pojavljuju na Googe pretraživaču i to baš sa domenom GoogleSrbija.com u oglasu, kad to nama ne bi bilo dozvoljeno. Primera radi, unesi u Google samo neke od preko 100 naših u AdWordsu zakupljenih ključnih fraza koje sadrže u sebi reč Google, a za koje se pojavljuju naši oglase baš na Googlu, i gde se u samom oglasu lepo vidi naš domen GoogleSrbija.com:

google oglasi

google reklama

reklamiranje na internetu

Miodrag Ristic:

Nije mi jasno da si i ti naseo na ovo, a znaš dobro šta su sponzorisani oglasi, pošto si hteo OZBILJNO da razgovaraš. Pozvao si me za frenda na fejsu, valjda da me proveriš, i šta si o meni pročitao…sve je pod Tabom INFO, čisto i jasno, a sad i ti o tome kako sam hteo da te prevarim i kako si se ti spasao u poslednjem momentu. Da, za 350 € si mogao da imaš kampanju cele godine za ofset stampu (i dalje možeš), samo da si odlučio da prvo sam proveriš ko smo i šta radimo a ne da čitaš baljezgarije besposlenih, nepotpisanih kompleksaša. Inače, tek da znaž, uspeva nam nekako da nahvatamo naivcine….u proseku 40-50 mesečno, koji nas zovu da se zahvale. Usput, za klijente imamo i 2 tvoja konkurenta…nešto se ne zale da smo ih prevarili. A ako se ikada čujemo, ja ću te sam podsetiti da uključiš diktafon.

Ne skačite sebi usta i razmislite malo pre nego što se primite na klevetu gnevnog gospodina (ili gospođe), koji se nije udostojili ni da se potpiše.

Pozdrav svima vama nevernicima, a vi koji više niste, dobrodošli ste da nas posetite…mi se ne krijemo kao gore pomenuti.

Gordan Martinović,

Direktor

Marketlinx doo (ogranak StarMax doo – pošto očigledno ne umete ni APR izveštaj pravilno da pročitate, a samo ste trebali da kliknete na Tab OGRANCI)

Ostali komentari ovde:

http://www.beep.rs/2011/01/05/googlesrbija-ili-ipak-ne/